De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vormgeving.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vormgeving."— Transcript van de presentatie:

1 Vormgeving

2 Het foto toestel

3 Info over de camera Type Digital single-lens reflex
Lens Interchangeable, Nikon F-mount Sensor mm × 15.6 mm Nikon DX format CMOS sensor Maximum × 4000 pixels resolution (24.2 megapixels) Flash Built in Pop-up Shutter speed range 30 s to 1/4000 s in 1/2 or 1/3 stops and Bulb, 1/200 s X-sync ASA/ISO range –12800 in 1/3 EV steps, up to as Hi 1 Exposure metering TTL 3D Color Matrix Metering II metering with a 420 pixel RGB sensor Focus areas area AF system Continuous shooting 5 frame/s Viewfinder Optical 0.85x, 95% Pentamirror Custom WB Auto, incandescent, fluorescent (7 types), direct sunlight, flash, cloudy Storage Secure Digital, SDHC and SDXC compatible, UHS-I bus Battery Nikon EN-EL14a, EN-EL14 rechargeable Lithium-Ion battery Weight g (0.90 lb) without battery, memory card or body cap

4 Info in eigen woorden Type Digital single-lens reflex
Lens Verwisselbare, Nikon F-mount Sensor mm × 15.6 mm Nikon DX format CMOS sensor Maximaal × 4000 pixels resolutie (24.2 megapixels) Flits Gebouwd in Pop-up Sluitertijd s tot 1/4000 s in 1/2 of 1/3 stops en Bollenstreek, 1/200 s X-syns ASA / ISO-bereik –12800 in 1/3 EV stappen, op naar as Hi 1 belichtingsmeting TTL 3D-kleurenmatrixmeting II metering met een 420 pixels RGB-sensor aandachtsgebieden 11-area AF systeem continu-opnamen frame/s zoeker Optische 0.85x, 95% Pentaspiegel opslag online beveiliging batterij oplaadbare Lithium-Ion batterij gewicht g zonder batterij, geheugen kaart

5 Wat is eigenlijk het diafragma?
Het diafragma is één van de drie belangrijkste onderdelen van je camera waarmee je kunt beïnvloeden hoe een foto er uit komt te zien. Van alle verschillende handmatige instellingen die je aan je camera kunt verrichten om een creatieve foto te maken is met het aanpassen van het diafragma relatief simpel een heel groot effect te bereiken.

6 sluitertijd de sluitertijd (hoe lang valt het licht op de sensor)
Hoe lang het licht op dit oppervlak valt wordt bgelepaald door de sluitertijd. In een spiegelreflexcamera zit, zoals de naam al zegt, een spie.

7 geschiedenis Nikon werd in 1917 opgericht als Nihon (Nippon) maar in 1988 omgedoopt in Nikon Corporation, naar de camera's die het bedrijf groot hadden gemaakt. Het bedrijf had in 2011 meer dan werknemers. Nikon is onderdeel van de Mitsubishi Group. In de jaren '50 en '60 van de 20e eeuw fabriceerde Nippon de Nikon SL meetzoekercamera's. In 1959 was de Nikon F de eerste spiegelreflexcamera van het bedrijf, waarvoor de nieuwe Nikon F-mount was ontwikkeld. In 1991 leverde Nikon samen met Kodak een digitale spiegelreflexcamera aan de NASA, die het toestel gebruikte in de Space Station. Deze Nikon NASA F4 was feitelijk een Nikon F4 die door Kodak was omgebouwd tot digitale camera. Gedurende de jaren '90 werden er meer digitale spiegelreflexcamera's samen met Kodak ontwikkeld, meestal op basis van bestaande analoge Nikon bodies. In 1999 introduceerde Nikon de eerste digitale spiegelreflexcamera, de Nikon D1. Een aantal jaren daarvoor, in 1996, introduceerde Nikon al haar eerste digitale compactcamera, de Nikon Coolpix 300. In september 2011 introduceerde Nikon het Nikon 1 camerasysteem, een nieuwe serie systeemcamera's met een nieuwe lensmount (Nikon 1) en gebouwd rond een relatief kleine beeldsensor van 1".

8 Beeldgroote  24,2 megapixels (de scherpte van de foto)

9 focus 11-area AF systeem (dat je handmatig de scherpte kan bijstellen)
dit is een foto maar de lens in niet ge focust op dit is dezelfde foto maar dan met de focus op de de vrouw maar op de achtergrond van de foto vrouw ipv op de achtergrond

10 belichting In de fotografie wordt belichting vaak als "uitlichting" aangeduid, de "belichting" is de totale hoeveelheid licht die op het gevoelige materiaal of de beeldsensor valt. Deze belichting is afhankelijk van de helderheid van het onderwerp, het diafragma, de belichtingstijd en de filmgevoeligheid (ISO-waarde) van de film. Het zone-systeem is een methode om deze parameters op een gestructureerde manier om te zetten in de foto die de maker voor ogen had.

11 Door verschillende lenzen kun je verschillende foto’s maken
Nikon Nikkor AF-S Telefotolens € ,00 SIGMA MM € 999,00 Door verschillende lenzen kun je verschillende foto’s maken

12 sensor 23.5 mm × 15.6 mm Nikon DX format CMOS sensor
CCD- en CMOS-sensoren doen beide hetzelfde: ze zetten licht om in elektrische lading. Ze doen dat echter op een verschillende manier

13 compositie Compositie is in de beeldende kunst het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Het is een poging tot creëren van orde in de chaos.

14 Filmen met de d3300 Met deze kleine en lichte D-SLR met 24,2 megapixels kunt u onvergetelijke foto's en films met een hoge resolutie maken. De camera is krachtig, gemakkelijk mee te nemen en zeer eenvoudig te bedienen.


Download ppt "Vormgeving."

Verwante presentaties


Ads door Google