De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doelen realiseren met media

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doelen realiseren met media"— Transcript van de presentatie:

1 Doelen realiseren met media

2

3 Mediawijsheidcompetentie Strategie: S2 Doelen realiseren met media
Een opleiding afronden, carrière maken, geld verdienen, je vrije tijd invullen, je droomhuis kopen, een topvakantie hebben, vrienden maken, je politieke partij ondersteunen, gezond leven, gelukkig zijn: bij al deze zaken spelen media een rol. En soms zijn media helemaal niet van belang. Dan houdt mediawijsheid in: verleidingen weten te weerstaan, pulp vermijden, listen doorzien, hypes laten gaan, hersenspoeltechnieken de baas zijn, traagheid koesteren en de uitknop weten te vinden.

4 Voorbeelden van doelen:
1) Kan digitale en online media gebruiken wanneer dit gevraagd wordt (zoals bij het invullen van een belastingaangifte of het digitaal versturen van een sollicitatiebrief). 2) Weet wanneer welke toepassingen meerwaarde hebben bij het realiseren van professionele en sociale doelstellingen en kan deze effectief inzetten: zoals bij het vinden van een nieuwe baan, een les maken voor zijn of haar klas of ( met de klas) een goed doel steunen via social media.

5 S2: doelen realiseren met media
1) Les maken / Eindopdracht 2) Media project maken met een sociaal doel 3) Mediaproject op school ( samen media maken)

6 1) EINDOPDRACHT Les maken
..\..\RKCS eindopdracht\Eindopdracht workshops MW.doc

7 2) Media project maken met een sociaal doel
..\..\Lessen VO najaar 2016\Les 10 Doelen realiseren met sociale media\les_SocialMediaCampaign02.pdf

8 Mediaproject op school ( samen media maken)
Samen-media-maken_fin.pdf Samen Media Maken biedt leerkrachten en schoolleiders handvatten bij het vormgeven van ‘mediawijsheid’ op school. Van losse digitale media tools, praktische websites die ingezet kunnen worden in het reguliere lesprogramma tot handige checklists en voorbeeldlessen om een groot mediaproject neer te zetten. Ook kunt u lezen hoe u ouderbetrokkenheid kunt bevorderen via sociale media om ouderparticipatie 2.0 te bereiken. Het geheel wordt aangevuld met praktische formats die u kunt gebruiken om de communicatie omtrent mediaprojecten goed te laten verlopen.

9 3 ) Doel van een mediaproject:
● Kinderen leren creatief om te gaan met media en zien hoe leuk en aantrekkelijk nieuwe media kunnen zijn. ● Reflectie op eigen mediaproducties leidt tot nieuwe kennis over de totstandkoming en werking van media en leert betrokkenen om bewuste keuzes te maken in de toekomst. ● Nieuwe technieken met betrekking tot het creëren van media worden geleerd. ● Kritische media-analyse wordt gestimuleerd. ● Ouders, kinderen en docenten werken op een positieve manier samen

10


Download ppt "Doelen realiseren met media"

Verwante presentaties


Ads door Google