De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hans Innemee Drieluik in de stijl van…. Over Hans Innemee Een Nederlands kunstenaar. Studeerde grafische technieken. werkte geruime tijd als tekenleraar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hans Innemee Drieluik in de stijl van…. Over Hans Innemee Een Nederlands kunstenaar. Studeerde grafische technieken. werkte geruime tijd als tekenleraar."— Transcript van de presentatie:

1 Hans Innemee Drieluik in de stijl van…

2 Over Hans Innemee Een Nederlands kunstenaar. Studeerde grafische technieken. werkte geruime tijd als tekenleraar. Innemees werkt volgens de techniek van het monotypen. Een dun vel papier wordt op een met verf of inkt ingerolde glasplaat gelegd en dan wordt op de achterkant getekend. Met een aantal van deze tekeningen maakt hij zijn kunstwerk: hij scheurt onderdelen uit de tekeningen en plakt ze op collageachtige wijze op zelfgemaakt papier samen tot een nieuw werk. Inkleuren gebeurt met oliepastels.

3

4 Zijn werk -Een herkenbare stijl. -Gestileerde afbeeldingen van dieren en mensen. -Kip is als rode draad in zijn werk te vinden -Ook de muis, het schaap en de poes -Zijn werken worden gewoonlijk voorzien van een Engelse titel -Humoristische of relativerende lading.

5

6 Voorbeeld van een andere klas

7 Aan de slag! Benodigdheden: drie vellen gekleurd tekenpapier van 12 bij 12 cm potlood pastelkrijt of bordkrijt haarlak wit papier voor achtergrond lijm


Download ppt "Hans Innemee Drieluik in de stijl van…. Over Hans Innemee Een Nederlands kunstenaar. Studeerde grafische technieken. werkte geruime tijd als tekenleraar."

Verwante presentaties


Ads door Google