De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Vlag van Budel-Dorplein...... en zijn betekenis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Vlag van Budel-Dorplein...... en zijn betekenis."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Vlag van Budel-Dorplein...... en zijn betekenis.

3 Ringselven Het figuur in het centrum geeft de contouren weer van het Ringselven vóór de oprichting van de zinkfabriek en het dorp. Rondom het Ringselven is als het ware de fabriek en het dorp ontstaan. Bovendien was het Ringselven een belangrijke bron van koelwater voor de fabriek.

4 Kantine ZinkfabriekKerk • De schoorsteen geeft de zinkfabriek weer. De fabriek bracht (en brengt) werk en welvaart.* • De Kantine zorgde voor de sociale en culturele banden.* • De Kerk gaf geloof in God en in de toekomst.* * zoals Karel Latten  en Rein de Werdt het omschrijven in hun kunstwerk Oase. Bovendien zijn deze drie bouwwerken kenmerkend voor Budel- Dorplein. De gebouwen zijn symbolisch maar wel herkenbaar afgebeeld.

5 Onder de rook van de zinkfabriek De pluimen van de schoorsteen zijn symbolisch getekend. Ze duiden aan dat wij in figuurlijke zin (en soms ook letterlijk) leven onder de rook van de zinkfabriek.

6 Budel-Dorplein Budel-Dorplein met de naam Dor in andere kleurstelling om aan te geven dat Dorplein zijn/haar naam dankt aan Emile en Lucien Dor, medeoprichters van de zinkfabriek.

7 Zinkbroodje Zinkbroodje omdat Zn als element het belangrijkste product is van de zinkfabriek en daardoor van Budel-Dorplein.

8 Kleurstelling rood/wit Kleurstelling Rood/Wit om aan te geven dat Budel- Dorplein onderdeel is van de gemeente Cranendonck en van de provincie Noord-Brabant.

9 Houdoe !


Download ppt "De Vlag van Budel-Dorplein...... en zijn betekenis."

Verwante presentaties


Ads door Google