De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SLB2 Bijeenkomst 3. Agenda Terugblik op BT2 Voorbereiding Studentpanel Vooruitblik op BT3: studiegids, toetsrooster Diversiteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SLB2 Bijeenkomst 3. Agenda Terugblik op BT2 Voorbereiding Studentpanel Vooruitblik op BT3: studiegids, toetsrooster Diversiteit."— Transcript van de presentatie:

1 SLB2 Bijeenkomst 3

2 Agenda Terugblik op BT2 Voorbereiding Studentpanel Vooruitblik op BT3: studiegids, toetsrooster Diversiteit

3 BT3: differentiatie in de klas

4

5 Eerste indruk: kijken naar kinderen Welke gedachten komen er bij je op bij het zien van dit kind?

6 Eerste indruk: kijken naar kinderen Welke gedachten komen er bij je op bij het zien van dit kind?

7 Eerste indruk: kijken naar kinderen Welke gedachten komen er bij je op bij het zien van dit kind?

8 Eerste indruk: kijken naar kinderen Zeggen de gedachten die je kreeg bij het bekijken van deze foto’s iets over het kind of (ook) over jou?

9 Omgaan met verschillen in de klas In viertallen: bekijk elkaars klassenfoto eerst individueel, zonder praten. Noteer wat je opvalt op het gebied van diversiteit: Welke verschillen tussen kinderen zijn er zichtbaar? Welke verschillen zijn er misschien onzichtbaar?

10 Omgaan met verschillen in de klas Vertel daarna over je eigen foto, maximaal vijf minuten per persoon: Hoe ging jouw leerkracht om met de aanwezige verschillen in de klas? Was er sprake van een veilig pedagogisch klimaat voor alle kinderen? Licht toe waarom wel/niet. Hoe gingen de kinderen om met de aanwezige verschillen in de groep? Waren er vriendengroepjes? Wat was mogelijk de basis voor die vriendschappen? Waren er strijdende groepjes? Wat was mogelijk de basis van die strijd? Op welke manier werd jij in jouw basisschooltijd in contact gebracht met andere leefwerelden, tradities en gewoonten?

11 Welke verschillen zijn er?  Noteer één woord per post-it  Hang de post-its op het grote vel, hang de woorden die bij elkaar horen bij elkaar in de buurt Denk aan zichtbare maar ook onzichtbare kenmerken! Huiswerk: waar wil jij meer over weten met betrekking tot omgaan met verschillen in de klas? Beschrijf twee mogelijke leerdoelen en neem deze volgende keer mee

12 Evaluatie BT2: studentpanel Indeling in groepjes op basis van oude klassen Elk groepje krijgt één onderwerp toegewezen: Informatievoorziening Toetsing SLB Docententeam Overig Vul het formulier in detail in Na 10 minuten doorwisselen van onderwerp

13 Huiswerk Neem de volgende keer mee schaar, lijm, oude tijdschriften Studentcoaches: Maak een afspraak met je eerstejaars voor eind september!


Download ppt "SLB2 Bijeenkomst 3. Agenda Terugblik op BT2 Voorbereiding Studentpanel Vooruitblik op BT3: studiegids, toetsrooster Diversiteit."

Verwante presentaties


Ads door Google