De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verbond van Limburgse Fotokringen vzw Hoe de werken merken en klaarmaken voor inzenden naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verbond van Limburgse Fotokringen vzw Hoe de werken merken en klaarmaken voor inzenden naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?"— Transcript van de presentatie:

1 Verbond van Limburgse Fotokringen vzw Hoe de werken merken en klaarmaken voor inzenden naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?

2 1.Digi: a.bestandsgrootte van digitale werken aanpassen; b.juiste bestandsnaam genereren; c.invullen deelnameformulier “Geprojecteerd beeld – Digitaal”; d.inleveren van de digitale werken 2.Foto’s: a.werken merken en een naam geven; b.de ingevulde deelnameformulieren verwerken. 3.Waar moeten we speciaal op letten. 4.VLF-onderscheiding en sterren.

3 1.a. Bestandsgrootte van digitale werken aanpassen: Daar de afmetingen van het beeld meestal niet voldoen aan de opgelegde normen zullen wij dit moeten aanpassen: 1.Resolutie speelt geen rol; 2.In breedte vullen wij bij een horizontale foto 2400 pixels in of bij een opstaande foto bij hoogte 1800 pixels; 3.Als wij de foto verkleinen duiden wij achter “Nieuwe beeldpixels berekenen” : Bicubisch scherper aan; 4.Als wij de foto vergroten dan duiden wij achter “Nieuwe beeldpixels berekenen” : Bicubisch vloeiender aan. Digitale werken Opgelet!! Op sommige afbeeldingen staan nog de oude maten 1024 en 768 pixels deze zijn verandert naar 2400 en 1800 pixels !

4 1.bjuiste bestandsnaam genereren Wij gaan naar onze map waarin we onze beelden bewaren en willen met beeld DSC_0002.JPG meedoen aan de wedstrijd; Dan “selecteren” wij het bewuste werk. Klikken erop met de rechter muisknop en selecteren in het menu: Naam wijzigen.

5 We wijzigen de naam volgens de gevraagde normen naar: 1238 AU Gebergte jpg VLF Lidnummer Clubletters Titel jpg Tussen elk deel de PUNTJES NIET VERGETEN Nu kan je het werk via kopiëren en plakken op een drager plaatsen om af te geven aan de wedstrijdcommissaris van je kring.

6 1. cinvullen deelnameformulier “Geprojecteerd beeld – Digitaal” Formulier Provinciaal Salon – digitale beelden Formulieren te downloaden via: www.vlfvzw.be/formulieren.htm

7 Formulier Criterium – digitale beelden Formulieren te downloaden via: www.vlfvzw.be/formulieren.htm

8 HOE INVULLEN ? ALLEEN DE WITTE VAKKEN KUNNEN GEBRUIKT WORDEN --OFFICIELE Clubnaam invullen: hier vullen we de naam van je kring in; --ZZ:hier vullen we de kringletters in HOOFDLETTERS in; --Verantwoordelijke inzendingen:naam van de wedstrijdcommissaris van de kring; --Volledig adres:adres van deze persoon; -- E-mail:e-mail adres van de wedstrijdverantwoordelijke of de club. -Na cijfer 1 vullen wij in: (zie ook het voorbeeld in de grijze balk) -1 e vak : NAAM in hoofdletters, Voornaam; -2 e vak: 1238.AU.Gebergte.jpg (lidnummer[punt]clubletters[punt]Titel[punt]jpg). Er mogen GEEN lijnen opengelaten of verborgen worden tussen de verschillende auteurs en/of werken, ook elke lijn invullen dwz ook de gegevens van de auteur herhalen. Geen spatie voor de naam van de auteur!

9 Formulier Fototocht – digitale beelden Formulieren te downloaden via: www.vlfvzw.be/formulieren.htm

10 HOE INVULLEN ? ALLEEN DE WITTE VAKKEN KUNNEN GEBRUIKT WORDEN -Deelnameformulier:hier aanvullen met de sectie: Landschap - De Mens - Opgelegd Onderwerp; --OFFICIELE Clubnaam invullen: hier vullen we de naam van je kring in; --ZZ:hier vullen we de kringletters in HOOFDLETTERS in; --Verantwoordelijke inzendingen:naam van de wedstrijdcommissaris van de kring; --Volledig adres:adres van deze persoon; -- E-mail:e-mail adres van de wedstrijdverantwoordelijke of de club. Na cijfer 1 vullen wij in: (zie ook het voorbeeld in de grijze balk) 1 e vak : NAAM in hoofdletters, Voornaam; 2 e vak: 1238.AU.Gebergte.jpg (lidnummer[punt]clubletters[punt]Titel[punt]jpg). Er mogen GEEN lijnen opengelaten of verborgen worden tussen de verschillende auteurs en/of werken, ook elke lijn invullen dwz ook de gegevens van de auteur herhalen. Geen spatie voor de naam van de auteur! Per sectie MOET een ander formulier gebruikt worden..

11 1.dinleveren van de digitale werken De wedstrijdcommissaris van je club verzamelt de werken van de deelnemers. Voor het Provinciaal Salon en het Criterium: Van het ingevulde deelnameformulier stuur je een kopie naar de wedstrijdcommissaris van het VLF. De digitale files (werken) worden samen met het deelnameformulier verzonden via: www.wetransfer.com.www.wetransfer.com Voor de Fototocht: Van het ingevulde deelnameformulieren stuur je een kopie naar de wedstrijdcommissaris van het VLF. De digitale files (werken) worden per sectie en samen met het deelnameformulier afzonderlijk verzonden via www.wetransfer.com.;. www.wetransfer.com Mail-adres digitale files:: vlfvzw@gmail.com Wedstrijdcommissaris VLF:andre.cox@telenet.be

12 2.b de ingevulde deelnameformulieren verwerken Formulieren Provinciaal Salon - Kleurfoto - Zwart-wit Foto Formulieren te downloaden via: www.vlfvzw.be/formulieren.htm

13 Formulieren Criterium - Kleurfoto - Zwart-wit Foto Formulieren te downloaden via: www.vlfvzw.be/formulieren.htm

14 HOE INVULLEN en AFWERKEN ? ALLEEN DE WITTE VAKKEN KUNNEN GEBRUIKT WORDEN ! -OFFICIELE Clubnaam invullen: hier vullen we de naam van je kring in; -ZZ:hier vullen we de kringletters in HOOFDLETTERS in; -Verantwoordelijke inzendingen:naam van de wedstrijdcommissaris van de kring; -Volledig adres:adres van deze persoon; -E-mail:e-mail adres van de wedstrijdcommissaris of de club. Na de grijze balk vullen wij in: 1e vak: 1238 = lidnummer van de auteur; 2e vak : NAAM in hoofdletters, Voornaam; 3e vak: Gebergte = titel van het werk. Er mogen GEEN lijnen opengelaten worden tussen de verschillende auteurs en/of werken, ook elke lijn invullen dit wil zeggen ook de gegevens van de auteur herhalen. Geen spatie voor de naam van de auteur! Formulier opslaan onder de naam ZZ Provinciaal salon Foto Kleur, (of Foto Zwartwit) en dit dan via e-mail zenden aan de wedstrijdcommissaris: andre.cox@telenet.be Werken worden ook aan de wedstrijdcommissaris van het Verbond afgegeven.

15 Formulieren Fototocht - foto kleur - foto zwart-wit Formulieren te downloaden via: www.vlfvzw.be/formulieren.htm

16 HOE INVULLEN ? ALLEEN DE WITTE VAKKEN MOGEN GEBRUIKT WORDEN -Deelnameformulier:hier aanvullen met de sectie: Landschap - De Mens - Opgelegd Onderwerp; --OFFICIELE Clubnaam invullen: hier vullen we de naam van je kring in; --ZZ:hier vullen we de kringletters in HOOFDLETTERS in; --Verantwoordelijke inzendingen:naam van de wedstrijdcommissaris van de kring; --Volledig adres:adres van deze persoon; -- E-mail:e-mail adres van de wedstrijdcommissaris of de club. Na de grijze balk vullen we in: 1 e vak: 1238 = lidnummer van de auteur; 2 e vak : NAAM in hoofdletters, Voornaam; 3 e vak: Gebergte = titel van het werk; Er mogen GEEN lijnen opengelaten worden tussen de verschillende auteurs en/of werken, ook elke lijn invullen dit wil zeggen ook de gegevens van de auteur herhalen. Geen spatie voor “NAAM” laten! Formulier opslaan onder de naam ZZ Fototocht Foto Kleur Landschap( of Foto Zwartwit) (of De Mens of Opgelegd Onderwerp) en dit dan via e-mail zenden aan de wedstrijdcommissaris: andre.cox@telenet.be Werken worden ook aan de wedstrijdcommissaris van het Verbond afgegeven.

17 Waar moeten we speciaal op letten? Foto’s: -Clubletters achteraan op de foto vermelden! -Het correcte lidnummer van de auteur vermelden! -Vignet met gegevens achterkant beneden in het midden! -Gegevens leesbaar op het werk vermelden! -Formaat = buitenmaat passe-partout = 30 x 40 cm -GROTER of KLEINER formaat wordt voortaan geweigerd! Bij een grote inzending is het wenselijk dat de foto’s genummerd worden van 1 tot…. dit vergemakkelijkt het werk bij het terugzenden.

18 Waar moeten we speciaal op letten? Digitale inzendingen: -De maximum maten MOETEN gerespecteerd worden: zijnde 2400 px breedte voor een horizontaal beeld 1800 px hoogte voor een opstaand beeld. Dit zijn de maximum maten, kleiner kan en mag altijd, indien groter worden de werken niet gejureerd -In titel van het werk de kenletters club en de DRIE puntjes niet vergeten! -Nazien of alle werken die op de lijst staan ook in het beeldenbestand staan!

19 Waar moeten we speciaal op letten? Deelnemerslijsten: -Alleen gegevens invullen in de witte vakken! -Geen kolommen bijvoegen of een andere kleur geven! -Geen lijnen overslaan of verbergen of verwijderen! -Blad volledig laten ; niet afsnijden! -Eerste in te vullen lijn is op rij 10! -Onmiddellijk tegen de rand beginnen = geen spatie voor naam auteur! -Juiste auteurnummer invullen! -Familienaam eerst (in hoofdletters) dan voornaam (kleine letters)! -Werken van één auteur onmiddellijk achter elkaar! -Alle lijnen moeten ingevuld worden! -Clubletters invullen op de juiste plaats (zie ZZ)! -Aantal ingevulde werken moet gelijk zijn aan de afgegeven werken!../…

20 -Voor elke sectie een aparte lijst maken! -Handgeschreven lijsten kunnen NIET verwerkt worden! -Lijsten moeten uiterlijk de dag van inleveren via e-mail ingezonden zijn! -Alle lijsten (foto kleur, foto zwart wit, dia en digitaal beeld) naar de wedstrijdcommissaris sturen per e-mail! -Lijsten van digitaal beeld moeten ook op de ingeleverde cd staan. -Let er op dat het mailadres juist is! -De uitslagen zullen steeds naar het e-mail adres gezonden worden dat ons door de kringen opgegeven werd. E-mail adres wedstrijdcommissaris: andre.cox@telenet.be Nota: Als je het deelnameformulier wil afdrukken en geen papier wil verspillen dan kan je best bij je printopdracht het aantal af te drukken bladzijden invullen. Doe je dit niet dan krijg je meerdere blanco bladzijden (onze formulieren hebben ± 200 invulbare lijnen).

21 Hoeveel werken mag je inzenden? 1.VLF-criterium:totale inzending 4 werken maximum, een mix van foto zwart wit en kleur mag. 2.Provinciaal Salon: totale inzending mag maximum 8 werken zijn. een mix van foto zwart wit en kleur mag. 3.Fototocht: totale inzending mag maximum 8 werken zijn verdeeld over de drie secties met maximum 4 werken in één sectie; een mix van foto zwart wit en kleur is toegelaten.

22 VLF – Onderscheiding en Sterren VLF onderscheiding: Het is een kenteken dat bekomen wordt door minimum 20 aanvaardingen te halen. Er wordt één onderscheiding uitgereikt voor geprojecteerd beeld (wit schild) en één voor foto (zwart schild) (M en CP worden samengeteld). VLF sterren: Deze onderscheiding kan alleen op basis van aanvaarde werken behaald worden. Na het behalen van de VLF-onderscheiding, telt men zijn aanvaardingen verder en bekomt men zo (zowel voor foto als digi) een: 1e ster (gele label) na het behalen van 50 aanvaardingen. 2e ster (rode label) na het behalen van 80 aanvaardingen. 3e ster (blauwe label) na het behalen van 140 aanvaardingen. 4e ster (zilveren label) na het behalen van 180 aanvaardingen. 5e ster (gouden label) na het behalen van 220 aanvaardingen. VLF-galaxie na het behalen van 320 aanvaardingen.

23 Bijhouden van de stand onderscheiding en sterren: Jaarlijks wordt je door onze wedstrijdcommissaris een dergelijke lijst bezorgd voor foto en voor geprojecteerd beeld. Lijst dient om eventuele fouten te melden, binnen de maand na het ontvangen van de lijst. Geen reactie = lijst werd nagezien en is juist. VLF Onderscheiding + Sterren in nnnnnnnnn XX RvB VLF - Zonhoven ZZ NaamnrOndersch  2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Totaal Cox André10161996** 79 7**2 88 Degent André1027 8 2 10 Greven Paul12301989** 126 4 130 Ilsen Aimé13871986*** 177 15****18 210 Leplat André1792 5 1 6 Vaesen Jan15231998** 82 6 88 Vandebroeck Jhony1691 6 6 0 0 20 = onderscheiding # 180 = 4e ster **** 50 = 1e ster * 220 = 5e ster ***** 80 = 2e ster ** 320 = Galaxie GAL 140 = 3e ster ***

24 Toelichting bij de puntenlijst: Deze lijst kan je gebruiken als een rekenblad waarop je jaarlijks slechts het aantal aanvaardingen moet bij invullen. In de kolom “  ” staat het totaal van de aanvaardingen behaald tot eind 2006 In de kolom “Ondersch” staat het jaar dat de onderscheiding behaald werd en het aantal sterren in bezit van het lid. Onder de tabel staat het aantal punten die moeten behaald worden om een volgende ster te kunnen krijgen. Telkens je een getal invult wordt in de kolom “Totaal” het nieuwe totaal berekend en komt je lid boven de 50, 80, 140, 180, 220 of 320 punten dan kan je bij de wedstrijd- commissaris de bijhorende ster (of Galaxie) aanvragen, voor de datum jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur.

25 Al deze regeltjes en opmerkingen zouden je kunnen weerhouden om aan onze wedstrijden deel te nemen. Zij moeten je niet afschikken maar dienen om het werk van de mensen die alles moeten klaar maken voor de jurering te verlichten en vergemakkelijken. Een correct ingevulde inzending laat ons toe de werken rechtstreeks op de laptop in te voeren. De wedstrijdcommissarissen zijn je dankbaar voor je medewerking. Voor de Raad van Bestuur Verbond van Limburgse Fotokringen vzw


Download ppt "Verbond van Limburgse Fotokringen vzw Hoe de werken merken en klaarmaken voor inzenden naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?"

Verwante presentaties


Ads door Google