De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie over Vanzelfsprekend voor een deelnemer en/of naastbetrokkene bij een zorgboerderij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie over Vanzelfsprekend voor een deelnemer en/of naastbetrokkene bij een zorgboerderij."— Transcript van de presentatie:

1 Informatie over Vanzelfsprekend voor een deelnemer en/of naastbetrokkene bij een zorgboerderij

2 Vanzelfsprekend is ontwikkeld om deelnemers en zorgboeren te ondersteunen en om aan buitenstaanders zoals gemeenten en zorgverzekeraars te laten zien wat er op de boerderijen gebeurt en wat er bereikt wordt zonder extra bureaucratie Door regelmatig de deelnemers te vragen naar hun bevindingen kan er veel inzicht verkregen worden over de bereikte doelen en over de tevredenheid van de deelnemers

3 Samenvatting – In deze handleiding wordt o.a. uitgelegd: Hoe zit Vanzelfsprekend in elkaar. Hoe je je kunt aanmelden. Hoe je je eigen wachtwoord aanmaakt en zo je eigen digitale dossier maakt. Hoe een eigen foto in het systeem kan worden gezet. Hoe de vragenlijsten kunnen worden ingevuld. Hoe je kunt stoppen om later weer verder te gaan. Hoe de selfie’s (rapportages) kunnen worden geprint.

4 Vanzelf sprekend in schema

5 Er worden verschillende (doel)groepen onderscheiden: 1.Kinderen; 2.Jongeren; 3.Volwassenen; 4.Ouderen; 5.Mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking en 1.Naastbetrokkene(n) bij een Kind of Jongere; 2.Naastbetrokkene(n) bij Ouderen.

6 Er zijn 3 soorten vragenlijsten: 1.Kennismaking Deze wordt ingevuld wanneer een deelnemer start. De vragen helpen om u voor te bereiden op het gesprek over uw begeleidingsplan en na het invullen krijgt u een vanzelfsprekend-selfie. 2.Evaluatie Deze vragenlijst wordt door de deelnemer die al gebruik maakt van de dagbesteding ingevuld. De deelnemer kan zich over veel onderwerpen uitspreken en geeft aan hoe de activiteiten en de omgeving wordt ervaren. Het is de bedoeling dat de antwoorden helpen bij de evaluaties van het begeleidingsplan. 3. Afscheid /Vertrek Deze vragenlijst geeft de deelnemer de mogelijkheid om achteraf aan te geven waarom gestopt wordt, welk rapportcijfer er wordt gegeven en of er nog belangrijke opmerkingen zijn die belangrijk kunnen zijn voor hen die door gaan op de boerderij.

7 Hoe kan ik me aanmelden bij Vanzelfsprekend Ga naar: www.vanzelfsprekend.net :www.vanzelfsprekend.net

8 Je ziet nu het volgende scherm:

9 Vul de naam in die je met de zorgboer hebt afgesproken. Dit is altijd jouw vaste gebruikersnaam. Vul het tijdelijke wachtwoord in dat je van de boer hebt gekregen. En vul tenslotte de tekst in die je onderaan ziet. In dit voorbeeld dus “paard”. 1 2 3

10 Vul nu in het scherm jouw eigen unieke wachtwoord in. Let op! Samen met jouw gebruikersnaam en dit unieke wachtwoord kan alleen jij nog bij jouw gegevens komen. Onthoud jouw gebruikersnaam en wachtwoord dus goed. Je kunt het ergens op schrijven of vertellen aan iemand die je vertrouwt. Tip! Zet jouw gebruikersnaam en geheime wachtwoord in jouw mobiele telefoon, bijvoorbeeld bij mijn contacten!

11 Je ziet nu: dat jouw inloggegevens zijn gewijzigd (dat komt omdat je nu een eigen wachtwoord hebt).

12 Je kunt nu aan de slag met de vragenlijst maar je kunt ook eerst een foto van jezelf in het systeem zetten. Als je dat wilt, klik dan op “Mijn Profiel”.

13 Je hebt jouw eigen wachtwoord al gemaakt dus dat hoeft nu niet veranderd te worden. Maar dat kan dus later, als dat nodig is, hier! Je kunt je gegevens hier ook aanpassen. Klik voor de upload van een foto op “Mijn afbeelding”

14 Klik nu op bestand kiezen en zoek in jouw eigen computer een leuke foto die je in het systeem wilt plaatsen.

15 Fake Fakes heeft zijn foto’s in zijn computer in een bestandmapje staan en zocht daar een foto met een jonge valk uit. Selecteer je favoriete foto en klik dan op opslaan Fake Fakes heeft een foto van een jonge valk in zijn gegevens gezet. (Hij wil kennelijk niet zelf op de foto).Iedereen bepaalt dat zelf! Jij kunt zelf op jouw computer een leuke foto opzoeken.

16 Als je tevreden bent over jouw foto dan kun je naar de vragenlijsten gaan door op het icoontje te klikken.

17 Nu zie je dat jouw foto in het systeem staat. Klik nu op de vragenlijst die al voor jou klaar is gezet. Klik onder jouw foto op “Kennismaking”. (Hier is de kennismakingslijst klaar gezet. Dat kan dus ook een evaluatie of afscheid lijst zijn).

18 Dit is het startscherm van de vragenlijst Je kunt de vragenlijst desgewenst eerst printen (en dan zelf invullen en dan later in de computer invullen) door op print lege vragenlijst te drukken.

19 Je kunt ook direct beginnen met het invullen van de vragenlijst door op start te drukken. Je hoeft niet alle vragen in één keer te beantwoorden. Als je later weer verder wilt gaan druk je op de knop onderaan met de tekst “Later afmaken”. Als je dan later weer inlogt zie je onder jouw foto de tekst “Nog afmaken” staan.

20 Vragenlijsten invullen (1) Lees de vraag goed door. Vink aan wat van toepassing is. Klik op het blauwe vraagtekentje voor een evt. toelichting. Let Op! Voor Volwassenen zijn de vragenlijst langer dan voor de anderen.

21 Vragenlijsten invullen (2) Je mag bij vraag 1 meerdere vinkjes zetten. Als je klaar bent met deze vraag klik je op volgende. Je mag ook vragen overslaan. Klik dan op overslaan. Vraag 1 vervolg

22 Vragenlijsten invullen (3) Vraag 2 t/m 19 zijn bij Volwassenen extra. Als je een Volwassene bent vul dan vraag 2 t/m 13 in door de omschrijving aan te kruisen die het beste bij je past. Lees alle vijf omschrijvingen door. Kruis dan de best passende aan door de smiley die bij de omschrijving staat aan te vinken).

23 Vragenlijsten invullen (4) Nadat je de beste omschrijving hebt aangevinkt (in het voorbeeld is “het gaat wel maar het kan beter” aangevinkt), kun je ook nog invullen wat je zelf kunt doen. Kies hiervoor je eigen bewoordingen. Klik daarna op volgende voor de volgende vraag. Als een vraag klaar is wordt hij groen.

24 Vragenlijsten invullen (5) Als je een vraag overslaat blijft hij wit. Je kunt later deze vraag alsnog beantwoorden door erop te klikken. Bij vraag 14 geef je aan welke van de domeinen (vraag 2 t/m 13 ) je nu het belangrijkste vindt.

25 Vragenlijsten invullen (6) Hier geef je aan wie jouw antwoorden en of jouw vanzelfsprekend - selfie mogen inzien. Als je nu op “Klaar” drukt krijg je een vanzelfsprekend - selfie.

26 Mijn eigen rapportage: vanzelfsprekend - selfie (1) Je kunt je selfie in PDF laten zetten door op “pdf” te klikken.

27 Mijn eigen rapportage: vanzelfsprekend - selfie (2) Als je op pdf hebt gedrukt komt er links onder in jouw scherm een pdf icoontje met tekst. Klik daarop en uw selfie komt op het scherm.

28 Mijn eigen rapportage: vanzelfsprekend - selfie (3)

29 Mijn eigen rapportage: vanzelfsprekend - selfie (4) Onder aan jouw selfie kun je ook nog op de knop “Toon alle antwoorden” drukken. Je krijgt dan alle antwoorden op een rijtje. Klik op terug om terug te keren naar het beginscherm van Vanzelfsprekend. Als het niet lukt vraag dan op de boerderij of iemand uit je omgeving om hulp !Veel succes!


Download ppt "Informatie over Vanzelfsprekend voor een deelnemer en/of naastbetrokkene bij een zorgboerderij."

Verwante presentaties


Ads door Google