De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wegwijs in Belfirst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wegwijs in Belfirst."— Transcript van de presentatie:

1 Wegwijs in Belfirst

2 Handleiding voor het gebruik van Belfirst en het opslaan van informatie uit deze databank. Toegang op de PHL-campus via: => Bibliotheek (via Quick Links) (zie uitleg in volgende slides)

3 Belfirst Belfirst databank op dvd met jaarrekeningen van de Belgische ondernemingen slechts 2 simultane users! inloggen met studentennummer, paswoord en domein STUDENT. Belfirst wordt daarna geopend als een programma

4 Belfirst Enkel van op de PHL-campus: 1. Ga naar

5 Belfirst 2. Kies bij ‘quick links’ voor ‘Bibliotheek’

6 Belfirst 3. Klik op ‘Databanken’

7 Belfirst 4. Kies ‘Klik hier als je op de PHL- campus bent’.

8 Belfirst 5. Kies je gewenste databank. In dit geval: Belfirst.

9 Belfirst 6. Vul je studentennummer en paswoord in en dit onder het domein STUDENT Let op: indien je geen PHL-laptop hebt, moet je eerst een extra applicatie downloaden. Stap 5a: ga naar Stap 5c: log in op de Citrix zoals hierboven beschreven. Stap 5b: download de applicatie voor Windows is dat deze link Voor Mac OS is dat deze link (de download wordt direct gestart)

10 Belfirst 7. Het volgende scherm verschijnt. Daarna start het programma vanzelf in een nieuw venster. Klik dan om ‘ Naam vd ondern.’ om een opzoeking te doen.

11 Belfirst 8. Geef de naam van de onderneming in. Klik op de pijl naar rechts en vervolgens op OK.

12 Belfirst 9. De gekozen onderneming (of ondernemingen) staat gegeven. Indien je de zoekstap wil wijzigen of wissen, doe je dit via de knoppen onderaan. Druk dan op ‘Rapport’.

13 Belfirst 9. In het rapport kun je alle informatie raadplegen. Je kunt deze informatie vervolgens rechtstreeks printen (icoontje bovenaan) ofwel opslaan in Excel (via ‘formaat’).

14 Belfirst 10. Als je voor formaat hebt gekozen, verschijnt het volgende keuzemenu. Je neemt ‘Nieuw formaat voor het rapport’

15 Belfirst 11. Hierna kun je kiezen welke secties je wil printen (ctrl + klik). Als je ze allemaal wil printen, selecteer je de eerste, drukt de shifttoets in en klikt op de laatste. Vervolgens druk je op de pijl en daarna ‘OK’.

16 Belfirst 12. Vervolgens kun je de informatie selecteren en vervolgens kopiëren.

17 Belfirst 12. Daarna open je een leeg Excelbestand en plakt de gegevens. Let erop dat je kolommen breed genoeg zijn om alle informatie te tonen. Sla ten slotte alles op.

18 Belfirst 13. Als je nog een nieuwe opzoeking wil doen, doe je dat via deze knop. Zo niet, dan log je uit via Bestand => Afsluiten. Dit is heel belangrijk, want er kunnen maar 2 users tegelijk op Belfirst.

19 Succes Veel succes met je zoekopdrachten,
en aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. PHL-bibliotheek Mail ons: Of bel ons op 011/238701 Opmerking de blauwe Kamer bestaat niet meer


Download ppt "Wegwijs in Belfirst."

Verwante presentaties


Ads door Google