De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Plaatwerk draaibank Beschermkap freesbank Zeshoekige werkbank Toepassing Plaatwerk Boekensteun werkbank.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Plaatwerk draaibank Beschermkap freesbank Zeshoekige werkbank Toepassing Plaatwerk Boekensteun werkbank."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 Plaatwerk draaibank Beschermkap freesbank Zeshoekige werkbank Toepassing Plaatwerk Boekensteun werkbank

5 Werkstuk uit de methode metaaltechniek

6 Werkstuk uit de methode VMBO Metaaltechniek

7 Afschermkap op de draaibank Zeshoekige werkbanken Achthoekige werkbank Toepassing Plaatwerk

8 Werkstuk uit de methode VMBO Metaaltechniek

9 Afteken en controle gereedschappen uithoekschaar kantbank

10

11 BEKIJK DE DIASERIE EERST, VOORDAT JE GAAT TEKENEN !!!! DIT IS DE INFORMATIE KNOP. DRUK JE OP DEZE KNOP KRIJG JE EXTRA INFORMATIE. DRUK JE OP DEZE KNOP, DAN GA JE NAAR DE VOLGENDE DIA. DRUK JE OP DEZE KNOP, DAN GA JE NAAR DE VOLGENDE DIA. DRUK JE OP DEZE KNOP DAN GA JE EEN DIA TERUG. HIERONDER TREF JE DE BETEKENIS VAN DE KNOPPEN AAN.

12 Voor het maken van deze uitslag heb je nodig een:  tekenbord  liniaal  vulpotlood  gom

13 BOVEN AANZICHT VOOR AANZICHT

14 Teken de omtrek van de plaat, daarna het vooraanzicht. 100 150 100 PLAAT 330 x 160 330 160

15 Teken en verdeel de cirkel in 6 stukken

16 Teken de hulplijnen door de snijpunten van de cirkel.

17 Reken de uitgeslagen lengte uit!!! UITGESLAGEN LENGTE

18 Verdeel de uitgeslagen lengte in 12 stukken + 9,5 mm overlap.

19 Teken de lijnen door de gevonden punten

20 Verbind de snijpunten door- middel van een vloeiende lijn.

21

22 Dit zijn al de hulpmiddelen die je nodig hebt om de uitslag te kunnen maken. Als je de uitslag klaar hebt mag je deze uitknippen en met een pritstift op je plaat plakken en overtrekken. Laat bij het nakijken de papieruitslag op je plaat zitten.

23 De afbeelding stelt een werkstuk voor dat je moet gaan maken. Het is een pijp die afgeschuind is. Van deze pijp ga je eerst een uitslag maken op papier. Als je deze uitslag door de docent hebt laten nakijken, mag je hem uitknippen en op je werkstukplaat plakken en overtrekken.

24 Het blauwe gedeelte stelt de werkstukplaat voor. je tekent de buitenomtrek 330 x 160 van deze plaat af. Als je dit gedaan hebt teken je linksonder het vooraanzicht. Vergeet niet de hartlijn te tekenen!!

25 De cirkel teken je als volgt: je neemt een afstand van 50 mm in je passer. Zet de passerpunt op de hartlijn en cirkel rond (passerpunt in de witte stip). De afstand in de passer laten staan. En verdeel de cirkel in 6 stukken. Dit doe je door de passerpunt linksonder in het vooraanzicht te zetten (passerpunt in de groene stip), waar de cirkel raakt. Cirkel de passer een klein stukje om, zodat je de cirkel raakt.

26 De uitgeslagen lengte reken je als volgt uit: uitgeslagen lengte = (  x D) + overlap uitgeslagen lengte = (3.14 x 99.5) + 9,5 uitgeslagen lengte = 312 + 9,5 uitgeslagen lengte = 321,5 MM

27 De uitgeslagen lengte is 321,5mm. Je trekt hier 9,5mm van de overlap af. Je houdt dan 312mm over. Deze 312mm verdeel je in 12 stukken (312 : 12) = 26mm. Op de plaat teken je dus 12 afstanden van 26mm en een afstand van 9,5mm. Tel bij elke afstand 26mm op, dus 26, 52, 78, enz

28 Je gaat nu horizontale lijnen trekken door de gevonden punten. De gevonden punten worden in het voorbeeld hieronder aangegeven met een pijl. HORIZONTALE LIJN

29 De gebogen lijn trek je als volgt je begint bij de pijl, waar de groene en paarse lijn elkaar snijden. Het volgende punt is de tweede groene lijn en de tweede paars lijn. De volgende lijn is de derde groene en paarse lijn enz. Tweede snijpunt Eerste snijpunt

30 DE KNOP DIE JE ZOJUIST AANGEKLIKT HEBT IS DE INFORMATIEKNOP. ALS JE DEZE KNOP AANKLIKT KRIJG JE UITGEBREIDE INFORMATIE.

31


Download ppt "Plaatwerk draaibank Beschermkap freesbank Zeshoekige werkbank Toepassing Plaatwerk Boekensteun werkbank."

Verwante presentaties


Ads door Google