De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

9-3-16 Gerard Korthals De Groene Venen. Stelling 1: Een recreatiebungalowpark is welkom in de Vinkeveense Plassen. Per slot van rekening is het grootste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "9-3-16 Gerard Korthals De Groene Venen. Stelling 1: Een recreatiebungalowpark is welkom in de Vinkeveense Plassen. Per slot van rekening is het grootste."— Transcript van de presentatie:

1 9-3-16 Gerard Korthals De Groene Venen

2 Stelling 1: Een recreatiebungalowpark is welkom in de Vinkeveense Plassen. Per slot van rekening is het grootste deel van de VVP kunstmatig aangelegd. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, zeker niet! Sommige delen van de VVP lijken al te veel op een bungalowpark, terwijl in de meeste gevallen slechts toestemming is voor de aanwezigheid van 1 kist! Los daarvan is de VVP niet kunstmatig aangelegd, maar een “relict” van ons vroegere bestaansrecht: vervening. (En pas heel recent zandzuigen)

3 3 Willen wij dit?

4 4 De VVP waren heel mooi en kunnen nog veel mooier! Wat gaat beter: (kansen!) + Waterkwaliteit (minder P, minder verzuring etc. door milieuverenigingen en politiek!) + EHS (NNN), Natura 2000 etc. + VV heeft naam op het gebied van watersport en rustige (dag)recreatie. De meeste mensen houden niet van speedboten en houseparty’s, maar wel van fietsen, wandelen en rustige waterrecreatie en natuurbeleving! Dat is typisch Vinkeveen: uniek zo vlak bij a’dam! En anders ga je maar naar Zandvoort! Wat moet beter: -Regels en handhaving -Duidelijke keuze’s (pappen/nathouden) -Ruimte voor recreatie: focus op eiland 1, 4 en 5 -Ruimte voor natuur: andere zandeilanden, zonering Botshol, link met reservaat Demmerik -Samenwerking en afspraken eigenaren: prive, Agrariers, bedrijven, gemeente/provincie, NM, SBB, etc. -Let op elke toekomstige beslissing!

5 Bedankt voor jullie aandacht! Bent u al lid van natuur en milieuvereniging De Groene Venen ?


Download ppt "9-3-16 Gerard Korthals De Groene Venen. Stelling 1: Een recreatiebungalowpark is welkom in de Vinkeveense Plassen. Per slot van rekening is het grootste."

Verwante presentaties


Ads door Google