De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden."— Transcript van de presentatie:

1 Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden. Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.

2 Pierre Cuypers leefde van 1827 tot 1921 en hij was architect. De bekendste gebouwen die hij gemaakt heeft, zijn het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

3 Munsterkerk vr en na de restauratie Behalve architect was Cuypers ook restaurateur. Dat wil zeggen dat hij oude gebouwen opknapte en zo veranderde dat ze uitzagen zoals hij dacht dat ze veel vroeger hadden uitgezien. Munsterkerk voor en na de restauratie

4 Munsterkerk vr en na de restauratie Het gebouw waarin hij woonde en werkte, Het Cuypershuis, wordt nu gebruikt als museum. Daar worden o.a workshops glas-in-lood en glasmozaïek gegeven. Het gebouw waarin hij woonde en werkte, Het Cuypershuis, wordt nu gebruikt als museum. Daar worden o.a workshops glas-in-lood en glasmozaïek gegeven.

5 Munsterkerk vr en na de restauratie Glas-in-lood is een techniek om met kleine stukken glas toch een heel groot raam te maken. Je ziet het veel in oude kerken, zoals de Kathedraal in Roermond. Kathedraal in Roermond Pierre Cuypers gebruikte veel glas-in-lood in zijn gebouwen. Glas-in-lood is een techniek om met kleine stukken glas toch een heel groot raam te maken. Je ziet het veel in oude kerken, zoals de Kathedraal in Roermond. Kathedraal in Roermond Pierre Cuypers gebruikte veel glas-in-lood in zijn gebouwen.

6 Programma …...u. korte instructie.....u. aankomst Cuypershuis.....u. rondleiding.....u. workshop.....u. evaluatie op school Programma …...u. korte instructie.....u. aankomst Cuypershuis.....u. rondleiding.....u. workshop.....u. evaluatie op school


Download ppt "Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden."

Verwante presentaties


Ads door Google