De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Produceren, Installeren en Energie. “PIE”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Produceren, Installeren en Energie. “PIE”"— Transcript van de presentatie:

1 Produceren, Installeren en Energie. “PIE”
Vernieuwing VMBO

2 Profieldelen Ontwerpen en maken. Bewerken en verbinden van materialen.
Besturen en automatiseren. Installeren en Monteren.

3 Profieldeel: Ontwerpen en maken.
Leerlingen leren: Een ontwerp van een product maken mbv 2D en 3D CAD software. Een ontwerp produceren, handmatig of met machines. (draaibank, freesbank etc) Een elektrische schakeling opbouwen en aansluiten. Een product samenstellen en en aansluiten.

4 Profieldeel: Bewerken en verbinden van materialen.
Leerlingen leren: Een product te maken d.m.v. Knippen buigen en zwenken. Onderdelen aan elkaar vast maken d.m.v. MIG/MAG puntlassen en zacht solderen.

5 Profieldeel: Besturen en automatiseren.
Leerlingen leren: Een automatische besturing van een proces te maken. Maken kennis met verschillende vormen van automatiseren: Pneumatiek, Domotica, regelsystemen. Metingen aan de besturingen uitvoeren inclusief reparatie.

6 Profieldeel: Installeren en Monteren.
Leerlingen leren: Met behulp van verschillende gereedschappen, een sanitaire installatie op te bouwen. Met behulp van simulatieopdrachten huisinstallaties op te bouwen. Het in bedrijf stellen van deze installaties.

7 Keuzedeel Elke leerling moet voor zijn schoolexamen 4 keuzedelen afronden. De keuzedelen die wij aanbieden zijn: Plaat en constructiewerk. Booglassen. Praktisch booglassen. Procestechniek. Duurzame energie. 6. Utiliteitsinstallaties. 7. Drinkwater en sanitair. Verspaning technieken. Besturing en automatisering.

8 Keuzedeel: Plaat en constructiewerk.
Machine voorbereiden. Materiaal nameten. Instellen machines en gereedschappen. Materialen bewerken en vervormen met werktekening. Eindwerkstuk opmeten.

9 Keuzedeel: Booglassen en praktisch booglassen.
Instellen van lasapparaten. Lasnaden aanbrengen. Onderdelen verbinden. MIG/MAG eventueel met diploma.

10 Keuzedeel: Procestechniek.
Storingen signaleren en oplossen. Processen bedienen. Appendages monteren waarbij druk gemeten word. Regelaars instellen.

11 Keuzedeel: Duurzame energie.
Opbrengstberekeningen maken PV panelen. PV panelen installeren. Opbrengstberekeningen maken windmolens. Infraroodcamera gebruiken t.b.v. advies.

12 Keuzedeel: Utiliteitsinstallaties.
Leidingsystemen aanleggen. Elektrische toestellen controleren en aansturen. Fouten zoeken in elektrische installaties.

13 Keuzedeel: Drinkwater en sanitair.
Sanitaire installaties in elkaar zetten. Verwarming installaties in elkaar zetten. Sanitaire tekeningen kunnen lezen. Leidingsystemen voor drinkwater en sanitair aanleggen. Warmtewisselaar toepassen.

14 Keuzedeel: Verspanende technieken.
2D en 3D CAD CAM tekeningen kunnen lezen. Een product maken met behulp van de freesmachine. Een product maken met behulp van een draaibank.

15 Keuzedeel: Besturing en automatisering.
Elektro pneumatische schakelingen kunnen bouwen. Regelsysteem kunnen opbouwen. Een proces d.m.v. Pneumatiek en elektrotechniek automatiseren.

16 Vragen?


Download ppt "Produceren, Installeren en Energie. “PIE”"

Verwante presentaties


Ads door Google