De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND Klik voor de volgende dia ♫ Zet je sprekers aan! ♫ Zet je sprekers aan!

Verwante presentaties


Presentatie over: "EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND Klik voor de volgende dia ♫ Zet je sprekers aan! ♫ Zet je sprekers aan!"— Transcript van de presentatie:

1

2 EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND Klik voor de volgende dia ♫ Zet je sprekers aan! ♫ Zet je sprekers aan!

3 Heb je je ooit afgevraagd waarom ganzen in een V-formatie vliegen? Zoals meestal met het gedrag van dieren, was er een goede reden om dat in hun instinct te leggen.

4 Elke vogel die met zijn vleugels wappert, zorgt voor een opwaartse kracht voor de vogel die volgt. In een V-formatie krijgt de hele groep tenminste 71% meer vliegbereik dan wanneer elke vogel alleen zou vliegen.

5 …en voegt zich snel weer in de formatie. Wanneer een gans buiten de formatie raakt voelt hij plotseling de moeizame vooruitgang en de weerstand van het alleen vliegen…

6 …kunnen mensen die een gezamenlijke richting en gemeenschapszin delen sneller en gemakkelijker komen waar ze willen zijn dan zij die het alleen proberen te doen. Net zoals ganzen…

7 Als een gans vermoeid raakt roteert hij terug in de formatie en een andere gans vliegt dan voorop. Als mensen net zoveel verstand hadden als de ganzen, zouden zij beseffen dat hun succes uiteindelijk afhangt van het samenwerken als team, om de beurt de moeilijke taken verrichten en het leiderschap delen. Als een gans vermoeid raakt roteert hij terug in de formatie en een andere gans vliegt dan voorop. Als mensen net zoveel verstand hadden als de ganzen, zouden zij beseffen dat hun succes uiteindelijk afhangt van het samenwerken als team, om de beurt de moeilijke taken verrichten en het leiderschap delen.

8 Ganzen achter in de formatie gakken om de anderen voor hen aan te moedigen sneller te gaan. Het is belangrijk dat ons “gakken van achteren” bemoedigend is. Anders is het alleen maar gesnater.

9 Ze blijven bij het ongezonde lid van hun groep totdat die weer vliegen kan of sterft. Als een gans ziek of gewond wordt,verlaten twee andere ganzen de formatie en gaan mee naar beneden om te helpen bescherming te geven.

10 Daarna gaan ze weer verder met een andere formatie die voorbij komt, of proberen ze hun eigen formatie in te halen. Laten wij ook zo bereid zijn om offers te brengen, zodat wij zulke vrienden waard zijn als wij door een moeilijke tijd gaan.

11 …om te leren van “ de ganzen “ …om te leren van “ de ganzen “ JE HOEFT GEEN WETENSCHAPPER TE ZIJN... JE HOEFT GEEN WETENSCHAPPER TE ZIJN...

12 IEMAND “VROEG” HET DE GANZEN… IEMAND “VROEG” HET DE GANZEN… STUUR DEZE BOODSCHAP DOOR NAAR ANDEREN! STUUR DEZE BOODSCHAP DOOR NAAR ANDEREN!


Download ppt "EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND Klik voor de volgende dia ♫ Zet je sprekers aan! ♫ Zet je sprekers aan!"

Verwante presentaties


Ads door Google