De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester."— Transcript van de presentatie:

1

2 Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester Jan Pannekoek

3 Reeds in 1902 werd de eerste bijenmarkt gehouden.

4 Ter gelegenheid van de 25 ste markt werd een statiefoto gemaakt. 1927

5 Vanaf het begin is de thuisbasis van Eensgezindheid “De Korenmolen” geweest. Hierbij speelde de familie van Zadelhoff een belangrijke rol. 1930 meester G.J. (Jan) Pannekoek, voorzitter en de heer J.W. van Zadelhoff Sr. bestuurslid (grootvader van Johan)

6 Op de plaats van de huidige woning van de fam. van Zadelhoff stond “Eerbeeks Belang”, een multifunctionele ruimte waar de honing werd verkocht. 1930 Opening van de markt.

7 de plaatselijke middenstand voer er wel bij ! in 1937 werd zelfs een vaandel gemaakt waarvan de rekening voor de penningmeester was. De vereniging floreerde, dat was aan alles te merken ……

8 maar, ….. het meeste geld bleef in de buurt !

9 Het 50 jarig jubileum, in 1951, werd groots gevierd. jong en oud, iedereen was aanwezig “Mellifica de Droomkoningin” een romantisch openluchtspel geschreven door de heer G.J. te Hennepe uit Eerbeek.

10 ..... toen werden op de bijenmarkt nog volken verkocht! En paste muziekvereniging Eendracht nog op de platte wagen! 1970

11 het 80 jarig verenigingsjubileum 1982

12 Inmiddels is er veel veranderd …… …… al was het maar de wijze van boekhouden!

13 Ter gelegenheid van de 100 ste Honing- & Bijenmarkt ontving de vereniging een toepasselijke banner van het hoofdbestuur. 2008 Ter nagedachtenis aan de medeoprichter van onze vereniging werd het Meester Jan Pannekoeklaantje onthuld.

14 De cursussen lopen goed, extra stalruimte is noodzakelijk. 2016 …………….…., een tweede stal met plaats voor nog eens 15 volken.


Download ppt "Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester."

Verwante presentaties


Ads door Google