De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Operatieassistentie Les 2. Opdracht les 1 Mevrouw Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Operatieassistentie Les 2. Opdracht les 1 Mevrouw Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij."— Transcript van de presentatie:

1 Operatieassistentie Les 2

2 Opdracht les 1 Mevrouw Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij krijgt een informatiebrief mee waarin alle belangrijke informatie voorafgaande aan de operatie beschreven wordt. Aan jou de taak om deze informatiebrief op te stellen. Je mag er hierbij vanuit gaan dat je de brief opstelt voor jouw stagebedrijf. Zorg ervoor dat de brief: -Alle informatie bevat die voor mevrouw Smits van belang is -Klantgericht geschreven is -Geen taalfouten bevat

3 Eindopdracht Opstellen operatieprotocol waarin alle onderdelen stap voor stap beschreven worden. Protocol moet gebruikt kunnen worden als handleiding voor bijv. nieuwe stagiaires.

4 Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding van de patiënt Voorbereiding van de OK en klaarleggen benodigde materialen Persoonlijke hygiëne en assisteren tijdens de operatie Monitoren van de patiënt tijdens de operatie Begeleiden van de recovery van het dier Opruimen van de OK Schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten Patiënt meegeven naar huis

5 Opdracht Mevrouw Smits meldt zich op de dag van de operatie samen met Noortje bij jou aan de balie. -Welke vragen stel je aan mevrouw Smits en welke informatie vertel je mevrouw Smits voorafgaand aan de operatie? -Welke handelingen voer je uit op het moment dat Noortje gebracht wordt?

6 Pre-anesthetisch onderzoek Voordat Noortje onder narcose kan worden gebracht voert de dierenarts een klinisch onderzoek uit (=pre-anesthetisch onderzoek). Uit welke onderdelen bestaat dit onderzoek? Waarom wordt dit onderzoek uitgevoerd? Welke onderdelen van het pre-anesthetisch onderzoek zijn het belangrijkst?

7 Filmpje intuberen van een kat https://www.youtube.com/watch?v=8 Sw5HgHkCE8

8

9

10

11

12

13

14

15 Opdracht 1.Maak een lijstje met benodigdheden voor het intuberen van een dier. 2.Beschrijf stap voor stap welke handelingen je verricht bij het intuberen van een hond/kat. 3.Hoe bepaal je de grootte van de benodigde tube? 4.Hoe kun je controleren of de tube daadwerkelijk in de trachea zit en niet in de oesophagus? 5.De cuff mag niet te hard opgeblazen worden. Leg uit waarom.

16 Filmpje aanleggen van een infuus http://provisioning.ontwikkelcentrum. nl/objects//OC-33070-2-4d/OC-33070- 2-4d.html

17 Opdracht 1.Maak een lijstje met benodigdheden voor het aanleggen van een infuus. 2.Beschrijf stap voor stap welke handelingen je verricht bij het aanleggen van een infuus. 3.Hoe kun je via het infuus medicatie toedienen? 4.Wat neem je waar als de braunule niet meer intraveneus zit?


Download ppt "Operatieassistentie Les 2. Opdracht les 1 Mevrouw Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij."

Verwante presentaties


Ads door Google