De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Over welk dier gaan volgende vragen? Klik telkens het juiste dier aan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Over welk dier gaan volgende vragen? Klik telkens het juiste dier aan."— Transcript van de presentatie:

1 Over welk dier gaan volgende vragen? Klik telkens het juiste dier aan.

2 1) Het dier eet eikels, kastanjes, beukennootjes, zaadjes dit tussen de dennenappels zitten, knoppen van bomen en eitjes uit nesten.  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin

3 GOED ZO !!!

4 FOUT  Probeer nog een keer

5  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 2) De jongen van het dier gaan mee op jacht.

6 GOED ZO !!!

7 FOUT  Probeer nog een keer

8  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 3) Hij heeft een grote pluimstaart. Hij heeft een roodbruine kleur.

9 GOED ZO !!!

10 FOUT  Probeer nog een keer

11  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 4) Deze dieren trekken naar warme landen tijdens de herfst en winter.

12 GOED ZO !!!

13 FOUT  Probeer nog een keer

14  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 5) Het dier heeft 8 poten.

15 GOED ZO !!!

16 FOUT  Probeer nog een keer

17  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 6) Niet alle dieren komen aan omdat er te veel gevaar is onderweg (ziek, mensen, roofvolgels).

18 GOED ZO !!!

19 FOUT  Probeer nog een keer

20  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 7) Het dier maakt een web tussen takken en bomen of heggen.

21 GOED ZO !!!

22 FOUT  Probeer nog een keer

23  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 8) Het dier maakt een wintervoorraad. (= eten sparen voor de winter)

24 GOED ZO !!!

25 FOUT  Probeer nog een keer

26  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 9) Tijdens de herfst gaat het dier op jacht en eet hij alles wat hij vangt.

27 GOED ZO !!!

28 FOUT  Probeer nog een keer

29  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 10) Het dier verstopt zijn eten onder de grond.

30 GOED ZO !!!

31 FOUT  Probeer nog een keer

32  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 11) De dieren hebben een ring rond hun poot zodat de mensen weten waarheen ze gaan.

33 GOED ZO !!!

34 FOUT  Probeer nog een keer

35  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 12) Het dier vangt haar prooi via een web.

36 GOED ZO !!!

37 FOUT  Probeer nog een keer

38  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 13) Het dier doet een winterrust. (= Het dier slaapt en wordt af en toe wakker om te eten.)

39 GOED ZO !!!

40 FOUT  Probeer nog een keer

41  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 14) Het dier slaapt de hele winter door. (= winterslaap)

42 GOED ZO !!!

43 FOUT  Probeer nog een keer

44  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 15) Het dier kan goed springen en klimmen.

45 GOED ZO !!!

46 FOUT  Probeer nog een keer

47  de eekhoornde eekhoorn  de egelde egel  de trekvogelde trekvogel  de spinde spin 17) Het dier is een schemerdier. (= Het jaagt als het bijna donker is.)

48 GOED ZO !!!

49 FOUT  Probeer nog een keer

50 Als jullie alles zo goed weten, kunnen we met een gerust hart vertrekken naar het warme zuiden! Alles juist van de eerste keer? Doe het anders nog een keer! Ik maak me klaar voor mijn winterslaap en jullie voor je toets? Ik maak een kruisje voor een goede toets! SUCCES!


Download ppt "Over welk dier gaan volgende vragen? Klik telkens het juiste dier aan."

Verwante presentaties


Ads door Google