De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BEELDELEMENTEN Mariet Dijkema MM1B Modevorming: Kunstgeschiedenis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BEELDELEMENTEN Mariet Dijkema MM1B Modevorming: Kunstgeschiedenis."— Transcript van de presentatie:

1 BEELDELEMENTEN Mariet Dijkema MM1B Modevorming: Kunstgeschiedenis

2 Slagschaduw ■Avondmaal in Emmaus ■Caravaggio ■1601-1602 ■Barok, clair-obscur. ■Licht-donker contrast, stilleven op tafel.

3 Primaire kleuren ■Piet Mondriaan ■1917 ■Abstract primaire kleuren ■Dit kunstwerk is gemaakt door Piet Mondriaan in de abstracte Periode van 1917-1944, hij ontwikkelde zijn stijl opnieuw. ■Vierhoekige vormen, horizontale en verticale lijnen. ■De primaire kleuren rood, geel en blauw.

4 Warme kleuren ■De Schreeuw ■Edvard Munch ■1893 ■Expressionisme, emoties uitdrukken. ■Iemand die lijdt aan emotionele kwellingen, het drukt de tijd uit die de schilder zelf heeft beleeft, een zelfportret. ■Donkere kleuren behalve de rivier, in golvende lijnen. Het ‘spookje’ golft ook mee in de lijnen.

5 Koude kleuren ■De sterrennacht ■Vincent van Gogh ■1889 ■Olieverfschilderij ■Postimpressionisme (stijl experimenteren), symbolisme. ■De sterrennacht is een van de bekendste van Vincent het is in de nacht bij een dorpje. ■De stijl van schilderen met streepjes en ronde vormen.

6 Geometrische vormen ■Levensvreugde ■Robert Delaunay ■Ongeveer rond 1930 ■Abstract ■Opvallende kleuren en geometrische vormen: rond, strakke lijnen.

7 Organische vormen ■De volharding der herinnering ■Spaanse kunstschilder Salvador Dali ■1931 ■Surrealisme ■Een leeg bruin landschap met in de verte en slap hangende klokken. ■Een rustige ruimte, horizon, licht en schaduw, donkere en lichten kleuren, een kaal landschap.

8 Lijnperspectief ■Het laantje van Middelharnis ■Meindert Lubbertszppn Hobbema ■Ongeveer geschilderd in het jaar 1689 ■Een lage horizon met een centraal punt naar het midden door de weg en de bomen wordt het midden steeds vager. ■Hij heeft donkere kleuren gebruikt, en verder in het schilderij lichtere kleuren. Je ziet ook veel lijnen in de weg en landschap, in de bomen.

9 Kikvorsperspectief ■“Sens dessus-dessous” ■Franck Gaulier ■‘Ondersteboven’ ■In de straten van Parijs geschilderd

10 vogelvluchtperspectief ■Het Paleis van Versailles ■Pierre Patel ■1668 ■De horizon ligt laag je kijkt over het hele paleis neer.

11 Centrale compositie ■Meisje met de parel ■Johannes Vermeer ■1665 ■Een tronie ■Het meisje draagt een blauwe tulband met een gele doek, ze draagt een witte blouse met een een bruine jas. Wat opvallend is is haar oorbel, een ‘parel’. ■Donker kleuren maar het meisje in met felle en lichte kleuren geschilderd.

12 Driehoeks compositie ■Het vlot van de Medusa ■Theodore Gericault ■1818 ■Realisme ■Schipbreuk van het Franse fregat Meduse. ■Driehoek met het touw en de mensen. ■Donkere kleuren, schaduwen.

13 Symmetrische compositie ■Tjakamarra ■1975 ■In het midden ligt de symmetrie ■Aarde kleuren gebruikt ■Veel rechte lijnen, vakken en stipjes, ronde vormen.


Download ppt "BEELDELEMENTEN Mariet Dijkema MM1B Modevorming: Kunstgeschiedenis."

Verwante presentaties


Ads door Google