De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De ideale samenleving Een samenleving zoals de onze maar gezuiverd van al het negatieve. De goede daden worden bewaard in het web rondom het gat. De slechte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De ideale samenleving Een samenleving zoals de onze maar gezuiverd van al het negatieve. De goede daden worden bewaard in het web rondom het gat. De slechte."— Transcript van de presentatie:

1 De ideale samenleving Een samenleving zoals de onze maar gezuiverd van al het negatieve. De goede daden worden bewaard in het web rondom het gat. De slechte dingen zoals uitsluiting, beledigingen, onrechtvaardigheden, oorlogen, haat,… worden opgezogen in het gat middenin de dromenvanger.

2 Geen oorlogen Geen haat Iedereen gelijk Genoeg voedsel voor iedereen Geld genoeg verdeeld Iedereen verstaat elkaar Geen belastingen Goede daden worden beloond Staat verspild geen geld Alle godsdiensten gerespecteerd 4 dagen in de week werken Lonen stemmen overeen met geleverde werk Geen wapens nodig want iedereen respecteerd elkaar Geen kinderarbeid Geen dierenmishandeling Homoseksuelen evenveel rechten als heteroseksuelen Alle meningen worden gerespecteerd Genoeg vakantie Gratis onderwijs Pesten verboden Krachten bundelen om goede daden te verrichten Fair-trade Geen afzetters in de wereld Geen racisme Gratis medicatie voor iedereen Geen drugs Geen opgelegde wil Geen prostitutie Broederlijk delen Richtlijnen:

3 Bijbelse tekst Hoofdstuk 5 Toespraak op de berg [1] Bij het zien van deze menigte ging Hij de berg* op, en toen Hij was gaan zitten, kwamen zijn leerlingen bij Hem. [2] Hij nam het woord en onderrichtte* hen met deze toespraak: [3] ‘Gelukkig die arm van geest* zijn, want hun behoort het koninkrijk der hemelen. [4] Gelukkig die verdriet hebben, want zij zullen getroost worden. [5] Gelukkig die zachtmoedig* zijn, want zij zullen het land erven. [6] Gelukkig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid*, want zij zullen verzadigd worden. [7] Gelukkig die barmhartig zijn, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. [8] Gelukkig die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien. [9] Gelukkig die vrede brengen, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. [10] Gelukkig die vervolgd worden vanwege de gerechtigheid, want hun behoort het koninkrijk der hemelen. [11] Gelukkig zijn jullie, als ze jullie uitschelden en vervolgen en je van allerlei kwaad betichten vanwege Mij. [12] Wees blij en juich, want in de hemel wacht jullie een rijke beloning. Zo hebben ze immers de profeten vóór jullie vervolgd. Mt 5, 1-12

4 Bespreking bijbelstekst Jezus streefde ook naar de perfecte samenleving. Hij wou dat iedereen gelijk was en iedereen gelukkig was. Geen haat, enkel liefde en gerechtigheid overal op aarde

5 "162.000 mensen stierven in oorlog Irak, vooral burgers" De Amerikaanse defensieminister Leon Panetta woonde midden december in Bagdad een overdrachtsceremonie bij. © reuters De oorlog in Irak heeft sinds de Amerikaanse invasie in maart 2003 aan ongeveer 162.000 mensen het leven gekost. Ongeveer 79 procent van hen waren burgers. Tot de overigen behoren Amerikaanse militairen, medewerkers van de Iraakse veiligheidsdiensten en rebellen. Dat heeft de Britse non-gouvernementele organisatie Iraq Body Count vandaag meegedeeld. Zij waarschuwt dat het geweld sinds midden 2009 nauwelijks is verminderd, in tegenstelling tot wat de Iraakse regering heeft gemeld. Wel is het aantal aanslagen duidelijk minder dan in 2006 en 2007, toen de sjiieten en soennieten elkaar heftig bestreden. De Amerikanen voltooiden op 18 december de terugtrekking uit Irak. Op het hoogtepunt waren er bijna 170.000 Amerikaanse militairen en 505 Amerikaanse bases in het Arabische land. (mvdb) 02/01/12 13u10  Oorlog is verkeerd, het is niet de bedoeling dat er bij kleine onenigheden 162 000 mensen moeten sterven! Je kan het beter uitpraten. In de ideale wereld respecteerd iedereen elkaar dus zijn er geen wapens nodig.

6 Wees jezelf Recht op eigen mening Geen opgelegde wil  Prostitutie, kinderarbeid,… Pesten verboden (Ookal ben je zwart, homoseksueel, moslim,…) Je moet opkomen voor jezelf en je eigen rechten verdedigen Anderen mogen niet gepest worden omdat ze zichzelf zijn

7 Dierenmishandeling http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Schokke nd-Meisje-gooit-puppies-in- rivier/m1fzmdtf8jd3 http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Schokke nd-Meisje-gooit-puppies-in- rivier/m1fzmdtf8jd3 Mensen mogen geen dieren mishandelen in de ideale wereld. Het zijn ook levende wezens! Niet voor gevoelige kijkers!!

8 Geweld Luik in diepe rouw - minuut stilte voor slachtoffers 14/12/'11 In Luik blijft de verslagenheid groot, één dag na het bloedbad dat Nordine Amrani aanrichtte op de Place Saint-Lambert. Rouwende mensen leggen bloemen neer op de plaats van het drama of trekken naar het stadhuis om het rouwregister te ondertekenen. Aan het vernielde bushokje worden ook kaarsen geplaatst. Aangeslagen mensen staan er even stil bij wat er gisteren allemaal is gebeurd. Ellende, verdriet, pijn…

9 Iedereen gelijk Mannen & vrouwen dezelfde rechten Homoseksuelen en heteroseksuelen dezelfde rechten Alle godsdiensten gelijk Zwarten en blanken worden gelijk behandeld (Zie ook Martin Luther King) Gelijke voedselverdeling en geldverdeling over de wereld Fair-trade overal op de wereld  lonen stemmen overeen met geleverde werk

10 Martin Luther King Martin kwam op tegen de rassenscheiding in de VS, zonder geweldgebruik. Hij had een droom dat iedereen gelijk zou behandeld worden. Blank en zwart. Hijzelf was zwart. Vroeger werd hij gepest omwille van zijn zwarte kleur. Hij had later zelf ook kinderen en wilde niet dat zij hetzelfde zouden doormaken als hij. Hij wou dat iedereen elkaar als broeders behandelde. Hij vond dat iedereen recht heeft op vrjiheid en gerechtigheid. Hij vindt dat je beoordeeld moet worden op je karater, niet op je huidskleur.

11 Het hongerdoek van Lieve Gelders Een vasten- of hongerdoek : Doek ter bedekking van het altaar. Gedurende de vastentijd tussen het middenschip en priesterkoor opgehangen. Vanaf de middeleeuwen in rooms-katholieke kerken gebruikt. Veelal versierd met taferelen uit het lijden van Christus en de martelwerktuigen. In latere tijden ook met voorstellingen van missioneringsarbeid, onder meer vervaardigd door derde- wereldkunstenaars. Toont vooral de moeilijkheden van het leven en toont ons de juiste weg naar de verbeterde maatschappij.

12 Het hongerdoek van Lieve Gelders

13 Mileuvervuiling door fabrieken. Doodskoppen: slachtoffers die de vervuiling veroorzaakt. Zwarten & armen worden uitgesloten maar geholpen door een buitenstaander. De gebogen rug wijst erop dat men moeite moet doen om hen te helpen.

14 Het hongerdoek van Lieve Gelders

15 De buitenbeentjes van de maatschappij lopen tegen de muur Open ramen en deuren : Een nieuwe weg ; Als we allemaal goed zijn voor mekaar, gaat er een nieuwe wereld voor ons open. Boom : groeien van de maatschappij. Prikkeldraad : de maatschappij verstikt ons soms

16 Het hongerdoek van Lieve Gelders

17 Enkele voorstaanders van een Utopie, zij streefden in hun leven naar de perfecte samenleving : Pater Damiaan, Moeder Theresa,... Wij zouden hun voorbeeld moeten volgen om de ideale wereld te bekomen. We zien hier ook een takje groeien, als we zoals deze mensen leven, zal de tak hoger groeien naar de ideale samenleving toe.

18 Het hongerdoek van Lieve Gelders

19 Broederlijk delen aan een grote gezamenlijke tafel. Als we allen streven naar de ideale wereld, zou dit het resultaat moeten zijn. De tak is volledig volgroeit. Jezus ontvangt de mensen openhartig en laat hen allen plaatsnemen aan tafel. De gele lichtjes in de bladeren wijzen op de zon, iedereen zal weer licht zien in zijn leven.

20 Het hongerdoek van Lieve Gelders

21 Duif : symbool van de hoop. Het plantje onderaan begint de groeien en blijft zo groeien door de goede mensen in de wereld. De verwijzing naar het bijbelverhaal, dat we ook gekozen hebben, staat hier ook aangeduid omdat het verhaal bij dit hongerdoek aansluit. Jezus staat centraal omdat hij het voorbeeld is van 'het goed doen'. Als we allen zoals hij leven, bekomen we de Utopie.

22 What a wonderful world – Louis Armstrong http://www.youtube.com/watch?v=A3yCcXgbK rE Louis Armstrong vertelt in zijn liedje over al de mooie dingen die hij in het leven ziet en vindt dat we in een wonderlijke wereld wonen. Als wij allemaal zo optimistisch waren en nog een handje extra zouden toesteken, zou de wereld er écht wonderbaarlijk uitzien !

23 I see trees of green, red roses too I see them bloom, for me and you And I think to myself What a wonderful world I see skies of blue, and clouds of white The bright blessed day, dark sacred night And I think to myself What a wonderful world The colors of the rainbow, so pretty in the sky Are also on the faces, of people going by I see friends shaking hands, sayin', "How do you do?" But what they're really sayin' is "I love you" I hear babies cryin', I watch them grow They'll learn much more, than I'll ever know. And I think to myself What a wonderful world Yes, I think to myself What a wonderful world Ik zie bomen vol groen en rode rozen Ik zie ze bloeien, voor jou en voor mij En ik denk bij mezelf Wat een prachtige wereld Ik zie de blauwe lucht en witte wolken De heldere gezegende dag, de donkere heilige nacht. En ik denk bij mezelf Wat een prachtige wereld De kleuren van de regenboog, zo mooi aan de hemel, staan ook op de gezichten, van voorbijgaande mensen. Ik zie vrienden handen schudden, ze zeggen : « hoe gaat het met jou ? » Maar wat ze echt zeggen is 'I love you " Ik hoor baby's huilen, ik zie ze groeien Ze zullen veel meer leren, dan ik ooit zal weten En ik denk bij mezelf Wat een prachtige wereld Ja, ik denk bij mezelf What a wonderful world

24 Einde Bedankt voor jullie aandacht !


Download ppt "De ideale samenleving Een samenleving zoals de onze maar gezuiverd van al het negatieve. De goede daden worden bewaard in het web rondom het gat. De slechte."

Verwante presentaties


Ads door Google