De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

+21st Century Skills +Jenaplanonderwijs +Samenwerken

Verwante presentaties


Presentatie over: "+21st Century Skills +Jenaplanonderwijs +Samenwerken"— Transcript van de presentatie:

1 +21st Century Skills +Jenaplanonderwijs +Samenwerken
Wat zijn de 21ste Century Skills? 21st Century Skills VS. Jenaplanonderwijs. Wat verwacht de 21st Century Skills van de leerkracht? Samenwerken in de 21ste eeuw. Tips Voorbeeld Nog vragen?

2 +Probleem oplos vaardigheden: +Sociale en culturele vaardigheden:
+Wat zijn de 21st Century Skills? +Zelfregulering: Realiseren van doelgericht en passend gedrag. +Probleem oplos vaardigheden: (H)erkennen van een probleem en tot een plan kunnen komen om het probleem op te lossen. +Kritisch denken: Kunnen formuleren van eigen, onderbouwde visie of mening. +Communiceren: Effectief en efficiënt overbrengen en ontvangen van een boodschap. +Creativiteit: Bedenken van nieuwe ideeën en deze kunnen uitwerken en analyseren. +Samenwerken: Gezamenlijk realiseren van een doel en een ander daarbij kunnen aanvullen en ondersteunen. +ICT geletterdheid: Effectief, efficiënt en verantwoord gebruik maken van (informatie)technologie. Hierbij gaat het om ICT-(basis)vaardigheden waaronder mediawijsheid en informatievaardigheden. +Sociale en culturele vaardigheden: Effectief leren, werken en leven met mensen met verschillende etnische, culturele en sociale achtergronden.

3 +21st Century Skills VS. Jenaplanonderwijs.
21st Century Learning Expectations: Samenwerken ICT-geletterdheid Creativiteit Kritisch denken Communicatie Sociaal en culturele vaardigheden

4 +Wat verwacht de 21st Century Skills van de leerkracht.
De leerling van de 21ste eeuw verdient een leerkracht van de 21ste eeuw!

5 +Gebruik zelf eens een zoekmachine (zoals Youtube) en vind veel meer informatie over de 21ste Century Skills! .

6 +Samenwerken in de 21ste eeuw
Samenwerken is een belangrijk punt van het Jenaplanonderwijs maar ook van de 21st Century Skills. Hiervoor staat een apart kopje: Samenwerken. Ook vallen communiceren, sociaal en culturele vaardigheden en ICT geletterdheid hieronder. Denk maar eens aan Facebook, Instagram enz. Maar ook probleemoplossend vermogen, creativiteit en kritisch denken kunnen bij het samenwerken van toepassing zijn! Hoe kun je nu het beste samenwerken in de 21ste eeuw? Coöperatieve werkvormen

7 +Voorbeeld 21st Century skills: Samenwerken Communiceren
Kritisch denken Probleemoplossend vermogen Jenaplanonderwijs: Samenwerken Presenteren Reflecteren verantwoorden Deze werkvormen zijn op Pinterest te vinden!

8 Nog vragen? Pinterest link voor coöperatieve werkvormen:


Download ppt "+21st Century Skills +Jenaplanonderwijs +Samenwerken"

Verwante presentaties


Ads door Google