De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding, middenstuk, slot

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding, middenstuk, slot"— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding, middenstuk, slot
Lezen h1 Inleiding, middenstuk, slot

2 Een tekst Teksten bestaan uit: Inleiding Middenstuk Slot

3 De inleiding Onderwerp van de tekst wordt genoemd
Heeft als doel om de aandacht te trekken>overhalen tot lezen Hoe vind ik de inleiding van een tekst? Tot welke alinea wordt het onderwerp geïntroduceerd?>>Dit gebeurt vaak met een grappig verhaaltje, een voorbeeld, of de aanleiding voor het schrijven van de tekst. Let aan het begin ook op alinea`s die afsluiten met een: vraag, mening of aankondiging>meestal is dit het eind van de inleiding!

4 Het middenstuk Verschillende kanten (deelonderwerpen) van het onderwerp worden besproken. Onderwerp: voetbal Deelonderwerpen: spelregels, clubs, toernooien, enz. Hoe vind ik het middenstuk van een tekst? Kijk goed welke alinea`s over hetzelfde deelonderwerp gaan. Gaat het over een nieuw deelonderwerp?>dan begint daar een nieuwe alinea.

5 Het slot Het laatste deel van de tekst is het slot
In het slot vind je vaak de hoofdgedachte van de tekst. Het doel van het slot is dat de boodschap van de tekst bij de lezer blijft hangen. Nieuwsberichten hebben geen slot. Hoe vind ik het slot van een tekst? Kijk goed in welke alinea`s een samenvatting of hoofdgedachte van de tekst wordt gegeven>dat is het slot. Let op woorden zoals: al met al…, kortom…, dus…

6


Download ppt "Inleiding, middenstuk, slot"

Verwante presentaties


Ads door Google