Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdErik Claessens Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
Voedingsmiddelentechnologie VIVES campus Roeselare
Summerschool – 03/07/ Rik David & Freddy Bekaert
2
Campus Campus Roeselare – Wilgenstraat 32
650-tal studenten agro –en biotechnologie Stuk nieuwbouw sinds 02/2015
3
Afstudeerrichting “voedingsmiddelentechnologie”
Bacheloropleiding = 3 jaar Andere : agro-industrie, biotechnologie, dierenzorg, land- bouw, groenmanagement Instroom vanuit TSO (STW, TW, slager, bakker, voedings-technieken, biotechnische wetenschappen), ASO, … Iedereen met een gezonde interesse voor voeding en wetenschap
4
1ste jaar 1ste jaar : vooral op school – theorie + praktijk (labo)
Teambuilding : druivenpluk op de Monteberg Levensmiddelenfysica, scheikunde, levensmiddelen-chemie, microbiologie, zuivel, …
5
2de jaar 2de jaar : 2 dagen per week op stage/wetenschappelijke kooksessies + verderzetting 1ste jaar 30 dagen stage 1ste semester in voedingsbedrijf 2de semester : wetenschappelijke kooksessies
6
3de jaar 3de jaar : bedrijfsbezoeken/ bachelorproef/eindejaarsstudiereis >20 bedrijfsbezoeken op donderdag in diverse sectoren : vlees, vis, zuivel, groenten, bakkerij, … Bachelorproef : in binnen –of buitenland Studiereis : Frankrijk of Italië (Toscane)
7
Jobs - als productontwikkelaar (recepturen, concepten, …)
IN DE VOEDINGSINDUSTRIE - als productontwikkelaar (recepturen, concepten, …) - als kwaliteitsverantwoordelijke - als productieverantwoordelijke - op de commerciële diensten - in het labo
8
Jobs IN DE TOELEVERINGSSECTOR VAN DE VOEDING - in consultancy-bureau’s
- bij inspectiediensten - in onderzoek en ontwikkeling - in de grootdistributie - in het onderwijs - constructeurs
9
Jobs - als kwaliteitsverantwoordelijke IN DE MILIEUSECTOR
- als productieverantwoordelijke - op de commerciële diensten - in het labo - in consultancy - administratie
10
VIVES campus Roeselare contact + info
Info : Info op Vr 28/08/2015 van 16:00-21:00 Inschrijven kan altijd (ook on-line)
11
Sensorische analyse - smaaklabo
Rik David Freddy Bekaert VIVES campus Roeselare
12
De 5 basissmaken Zoet
13
De 5 basissmaken Zout
14
De 5 basissmaken Zuur
15
De 5 basissmaken Bitter
16
De 5 basissmaken Umami
17
Smaakvelden op de tong In feite achterhaald…
18
Smaakpapillen op de tong
Verspreid over de tong
19
Smaakpapillen op de tong
In detail
20
En wat met de geur ?? Vluchtige aroma’s minstens even belangrijk !
21
1ste proefje Welk product zit verborgen in dit monster ?
Neus dichtknijpen en proeven Proeven zonder neus dicht te knijpen Product = kaneel
22
2de proefje : wie herkent de correcte geur ?
a) Amandel b) Look c) champignon
23
3de proefje : de basissmaken
We proeven 4 van de 5 basissmaken (zoet, zout, zuur, bitter) en water In welk bekertje zit welke smaak, wie is de beste proever ? 461 = ? 298 = ? 173 = ? 345 = ? 567 = ?
24
4de proefje : de driehoekstest (triangeltest)
Om te zien of er een verschil is tussen 2 producten Je krijgt 3 bekertjes , waarvan er twee gelijk zijn en het derde verschillend (A – A – B) Product is Coca Cola en een andere cola Wie proeft het verschil ? Bekertjes : 123 –
25
Dank voor uw aandacht !!
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.