Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdLucas Coppens Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
Kwaliteitsgerichte Tracking and Tracing Case: Aardbeien
2
Wat is Kwaliteitsgerichte Tracking &Tracing Aanvullend op T&T op basis identificatie Bederfelijke producten die snel kwaliteit verliezen Factoren die van invloed zijn op kwaliteitsverloop worden gekoppeld aan batch/partij (ID) met als doel meer inzicht in kwaliteitsverloop Keten kan worden gestuurd/verbeterd op kwaliteit Voorbeeld: temperatuurmetingen in keten en vervolgens partijen op basis verwachte houdbaarheid bewaren of snel verkopen.
3
Motieven Aansprakelijkheid; kunnen aantonen wie aansprakelijk is voor slechte kwaliteit (bijvoorbeeld temperatuurmetingen in keten geven aan dat de transporttemperatuur te hoog was) Kwaliteitsborging Beter voorraadbeheer (in plaats van first in first out letten op verwachte houdbaarheid) Inzicht verkrijgen in de keten met als doel optimalisatie
4
Initiële kwaliteitResterende THT Condities Locatie en identificatieTrack & Trace Onderdelen van een KwaliTenT - systeem + = Doelstelling ! ? Teler Handelaar Verpakker Transporteur DC retailer Retailer + Consument
5
Technologie: identificatie
6
Technologie: conditiemeting - TTI’s
7
Technologie: ID + conditiemeting - RFID+Temp
8
Data: Temperatuur verloop door de keten
9
Informatie verwerking: Kwaliteitsverloop Houdbaarheid tijd T1 T2 Acceptatiegrens t1t2t3 T1 > T2 > T3 T3
10
Opdracht exportketen aardbei van Spanje naar NL Aardbei is een bederfelijk product Buiten NL seizoen import vanuit o.a. Spanje
11
Bederf van aardbeien
12
Aardbeien keten NL supermarkt teelt Spanje Veredeling Teelt plantmateriaa l Bewaring/beha ndeling plantmateriaal Spanje teelt aardbeien Oogst verpakken/ voorkoelen Gekoeld transport naar NL Bewaring distributie centrale Uitstalling supermarkt Bewaring koelkast/keuke nconsument Transport
13
Vragen MBO Teken stroomschema keten Bereken minimale en maximale tijdsduur traject teler- supermarktschap Wat is rest houdbaarheid (dagen) na aankomst in de supermarkt voor een ‘korte’ en een ‘lange’ keten. Leg uit waarom. Hoe zou je transporttemperatuur controleren en hoe geef je de informatie door.
14
Vragen HBO Teken stroomschema keten Bereken minimale en maximale tijdsduur traject teler- supermarktschap Wat is rest houdbaarheid (dagen) na aankomst in de supermarkt voor een ‘korte’ en een ‘lange’ keten. Leg uit waarom. Maak KTT systeem waarbij allerlei partijen inzicht kunnen krijgen in historie partijen (incl. Tijd-Temperatuur) Zet systeem op voor meer inzicht tussen telers wat betreft kwaliteit
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.