Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdRaphaël Baert Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
SINGLE MALT WHISKY Zo maak je single malt whisky door MWC Odd Fellows
3
Bronnen: Schotse Malt Whisky, Robin BrillemanSchotse Malt Whisky, Robin Brilleman Malt Whisky Companion, Michael JacksonMalt Whisky Companion, Michael Jackson The Whisky Distilleries, Alfred BarnardThe Whisky Distilleries, Alfred Barnard AD 25 oktober 2005AD 25 oktober 2005 Mythos Whisky, Patrick MaheMythos Whisky, Patrick Mahe
4
Soorten/streken: Lowlands Highlands Speyside Islay Cambeltown
6
Nodig: Gemoute gerst GistbronwaterNodig: Gistbronwater Gerst in water drenken: Gerst ontkiemt -> enzymen in de korrel worden omgezet in suikers (later alcohol) Gerst in water drenken: Gerst ontkiemt -> enzymen in de korrel worden omgezet in suikers (later alcohol)
7
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
8
Verhitte gerst vermalen tot grist Gerst verhit met turf
9
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
10
In de moutkuip (mashturns) vermengt met warm bronwater Zetmeel -> suiker vele malen herhaald bij oplopende temp
11
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
12
Er ontstaat een drank met alc % van 8 procent (lijkt op bier) Vloeistof (wort) met toevoeging van gist in houten kuip
13
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
14
Drank in potstills verhit ->
15
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
16
alc damp condenseert via koelers, wordt opgevangen
17
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
18
white spirit opgevangen in houten reservoirs Voorloop -> middenloop: white spirit (80%)
19
Opleg in vaten Smaak en kleur door vat Na 3 jaar pas whisky te noemen Meestal pas na 10 jr gebottled, hoe langer op het vat, hoe beter en duurder!
20
1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip
24
Soorten/streken: Lowlands Highlands Speyside Islay Cambeltown
27
Vragen? www.odd-fellows.com
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.