Download de presentatie
GepubliceerdJoanna Bosman Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Adviesrapport Restaurant keuken
2
Rationale schema eisen
3
Foto’s keuken
4
Foto’s keuken
5
Foto’s keuken
6
Redeneerschema of de kantine voldoet aan de eisen
7
Microbiele controle Bevindingen: op koelkastdeur, kraan en werkbank zowel op NA als op VRBG bacterien. Na: niet selecterend medium VRBG: Enterobacteriaceae en salmonella Aanbevelingen: VRBG hoort niet thuis in de keuken. Beter schoonmaken met alcohol, kruisbesmetting voorkomen.
8
Persoonlijke hygiëne Bevindingen:
Haarnetjes Handalcohol Schone werkschoenen Geen persoonlijke spullen in keuken Geen sieraden Aanbevelingen: wasplan voor handen bij kraan ophangen.
9
Opslag producten Bevindingen:
Niet aan bederf onderhevige producten los in de keuken. Geen magazijn Temperatuurmetingen alleen op display (vriezer, koelkast) Wel registratie temperatuur koelkast vanaf display Aanbevelingen: aparte opslagruimte voor niet aan bederf hevige producten, thermometer aanschaffen
10
(Voor)bereiding Bevindingen:
Opslag in aparte bakken Niet alles gekoeld (bakjes op aanrecht) Gelijk na bereiden uitserveren Vriezer vol ijs Geen temperatuurcontroles Aanbevelingen: temperatuurcontroles bij voorbereide producten doen, voorgesneden groenten gekoeld bewaren
11
Uitgifte producten Bevindingen:
Bereide producten worden gelijk uitgeserveerd Coderen bij slechts enkele producten Wel afdekken van producten Geen temperatuurcontroles Aanbevelingen: alle producten coderen in koelkast, temperatuurcontroles uitvoeren
12
Schoonmaakplan en onderhoud
Bevindingen: Niet aanwezig Eigenaar: alles wordt elke dag schoongemaakt, behalve afzuigkap (elke week) Wij: vriezer vol ijs, vlekken op aanrecht, koelkast, frituurvet vies. Krassen en scheuren in werkbank. Aanbevelingen: schoonmaakplan met duidelijk wat, hoe en hoe vaak. Ook voor grotere onderdelen, werkbank beter onderhouden
13
Schoonmaakplan en onderhoud
Bevindingen: Afwas met machine Temperatuur niet gemeten, automatisch ingesteld Vuile vaat gestapeld Aanbevelingen: temperatuur van vaatwasser in de gaten houden, vuile vaat niet stapelen.
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.