De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Verwante presentaties


Presentatie over: "Universitair Medisch Centrum Utrecht"— Transcript van de presentatie:

1 Universitair Medisch Centrum Utrecht
De Physician Assistant medespeler of struikelblok? Cornelie Blok Barbara Peels Afdeling neonatologie Wilhelmina Kinderziekenhuis

2 Structuur afdeling neonatologie
IC: 20 bedden, opnames/jaar HC: 8 bedden MC: 15 bedden, 600 opnames/jaar Consulten verloskunde: 800/jaar NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

3 Structuur afdeling neonatologie
Medewerkers 15 neonatologen 2 fellows 9 arts-assistenten 130 verpleegkundigen 3 PA’s (io) ondersteunend personeel coassistenten NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

4 Implementatie Keuze voor PA Kort beslissingstraject
Eerste 6 maanden MC Onderwijs met arts-assistenten Stageplaatsen vooraf geregeld Intensieve begeleiding NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

5 Functie Werkzaamheden van arts-assistent met aanvullende taken zoals onderwijs, onderzoek en handelingen NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

6 Struikelblokken te verwachten
Acceptatie: Verpleegkundigen Neonatologen/fellows Arts-assistenten Consulenten Ouders Scheidslijn oude-nieuwe functie Onduidelijke positionering: waar staat de PA? Onbekendheid functie NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

7 Struikelblokken uiteindelijk
Wie is logistiek verantwoordelijk? Salaris Voorstellen aan ouders Minder medische kennis dan arts-assistent Onbekendheid functie NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

8

9 Struikelblok? Conclusie:
Binnen de afdeling neonatologie van het WKZ blijkt de PA een waardevolle medespeler te zijn

10 Vragen?

11 Als het tekort aan artsen is opgelost,
Discussie Als het tekort aan artsen is opgelost, wordt de PA overbodig NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

12 Discussie Door PA’s op te leiden wordt het tekort aan verpleegkundigen in de hand gewerkt NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..

13 Een PA kan nooit een arts vervangen
Discussie Een PA kan nooit een arts vervangen NFU De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland. De NFU heeft als algemene doelstelling het behartigen van de gezamenlijke belangen van de UMC's. In totaal zijn medewerkers verbonden aan de acht UMC’s. Aangesloten bij de NFU zijn het AMC, azM, Erasmus MC, LUMC, UMCG, UMC St Radboud en VU medisch centrum..


Download ppt "Universitair Medisch Centrum Utrecht"

Verwante presentaties


Ads door Google