De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding"— Transcript van de presentatie:

1 Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding
Menu Engineering Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding

2 Menu-wattes? Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt
Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient - Welke producten leveren de meeste winst op? En welke de miste?

3 Hoe? - Door het bekijken van de cijfers en deze in een Excel document te verwerken. - Je berekent de inslag (inkoop) van je product

4 Minimale prijs Door de gewenste inslag + de BTW hierbij op te tellen, krijg je de prijs die je gerecht eigenlijk zou moeten kosten. Dit is de Adviesverkoopprijs.

5 De menuprijs - Je gaat nu de menukaart bekijken en het brutowinst percentage controleren door te kijken naar de inslag uit sheet 1. - Door dit af te zetten tegen de hoeveelheid die je verkocht hebt (afzet) kun je een conclusie trekken.

6 Conclusie - Is het gerecht een winnaar, hardloper, slaper of een verliezer? Winnaar Veel verkocht, hoge winst Hardloper Veel verkocht, lage winst Slaper Weinig verkocht, hoge winst Verliezer Weinig verkocht, lage winst

7 En nu? Gerecht veranderen, schrappen, prijs verhogen of verlagen, recepturen bekijken, etc. Winnaar Veel verkocht, hoge winst Hardloper Veel verkocht, lage winst Slaper Weinig verkocht, hoge winst Verliezer Weinig verkocht, lage winst

8 Vragen?


Download ppt "Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding"

Verwante presentaties


Ads door Google