Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdAnja Visser Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding
Menu Engineering Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding
2
Menu-wattes? Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt
Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient - Welke producten leveren de meeste winst op? En welke de miste?
3
Hoe? - Door het bekijken van de cijfers en deze in een Excel document te verwerken. - Je berekent de inslag (inkoop) van je product
4
Minimale prijs Door de gewenste inslag + de BTW hierbij op te tellen, krijg je de prijs die je gerecht eigenlijk zou moeten kosten. Dit is de Adviesverkoopprijs.
5
De menuprijs - Je gaat nu de menukaart bekijken en het brutowinst percentage controleren door te kijken naar de inslag uit sheet 1. - Door dit af te zetten tegen de hoeveelheid die je verkocht hebt (afzet) kun je een conclusie trekken.
6
Conclusie - Is het gerecht een winnaar, hardloper, slaper of een verliezer? Winnaar Veel verkocht, hoge winst Hardloper Veel verkocht, lage winst Slaper Weinig verkocht, hoge winst Verliezer Weinig verkocht, lage winst
7
En nu? Gerecht veranderen, schrappen, prijs verhogen of verlagen, recepturen bekijken, etc. Winnaar Veel verkocht, hoge winst Hardloper Veel verkocht, lage winst Slaper Weinig verkocht, hoge winst Verliezer Weinig verkocht, lage winst
8
Vragen?
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.