De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Middellandse Zeegebied.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Middellandse Zeegebied."— Transcript van de presentatie:

1 Middellandse Zeegebied.
Ligging en topografie Zeestromen Middellandse Zeegebied. Mediterrane landbouw het Cs-klimaat / Middellandse Zeeklimaat Mediterrane vegetatie Maak er wat moois van en voeg een lekker Mediterraan muziekje toe !

2 Ligging en topografie. -Zoek een kaart en geef daar in aan: I- Straat van Gibraltar, Bosporus, Suez kanaal, Rode Zee, Atlantische Oceaan, Zwarte Zee, Adriatische Zee, Egeïsche Zee en de Tyrrheense Zee. II-De lengte en breedtegraden (met getallen) die het Middellandse Zeegebied begrenzen.

3 Zeestromen -Beschrijf en verklaar de zeestromen in het Middellandse Zeegebied. -Doe dit aan de hand van zowel een kaart als een illustratie en / of filmpje

4 Het Cs-klimaat / Middellandse Zeeklimaat
-Beschrijf het Cs-klimaat. Doe dit in woorden en aan de hand van een klimaatgrafiek. -Voeg illustratieve foto’s toe van de winter en van de zomer situatie.

5 Mediterrane vegetatie
Mediterrane vegetatie. -Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de mediterrane vegetatie in het algemeen? -Zoek illustraties van: de kurkeik, brem, maquis, olijfbomen in Griekenland en van de Zuid-Franse lavendelvelden. Voorzie iedere illustratie van een korte toelichting.

6 Mediterrane landbouw -Wat verstaan we onder ‘Mediterrane landbouw’? -Wat zijn kenmerkende gewassen en veesoorten? -Wat verstaan we onder ‘extensieve veeteelt’? -Maak vanuit deze dia mogelijkheden om door te klikken naar dia’s over: A-Mediterrane akkerbouw: a-Droge akkerbouw b-Boom- en struikcultuur c-Irrigatielandbouw B-Mediterrane veeteelt: a-Transhumance Wat is het verschil tussen transhumance en nomadische veeteelt? Waarom komt er zo weinig intensieve veeteelt voor in het MZG?

7 Mediterrane akkerbouw

8 Mediterrane veeteelt

9 Zeestromen in de Middellandse zee
1-Warmer 2-Verdamping west oost 4 3-Hoger zoutgehalte = zwaarder water 1 3 2


Download ppt "Middellandse Zeegebied."

Verwante presentaties


Ads door Google