De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Netwerk Zorglogistiek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Netwerk Zorglogistiek"— Transcript van de presentatie:

1 Netwerk Zorglogistiek
Maastricht, 21 juni 2011

2 Agenda 13.45 uur Ontvangst en welkom Albert-Derk Bruin, sitemanager DSV 14.15 uur Aanvang bijeenkomst “Tips & trucs over effectieve en efficiënte inkoop in de Zorg” Hans Ruiter, Berenschot 15.00 uur “Introductie in de praktijk van DSV”: Philip Ysebaert, Business development Healthcare DSV 15.30 uur “Lagerhuis Discussie” adhv stellingen 16.30 uur Rondleiding DSV 17.45 uur Afsluiting en netwerkborrel uur Einde Bijeenkomst Netwerk Zorglogistiek 29 maart 2011

3 “Lagerhuis”-discussie
Netwerk Zorglogistiek, Maastricht, 21 juni 2011

4 Lagerhuis De Zorgsector staat behoorlijk onder druk, ook financieel. Er moet meer gepresteerd worden met minder middelen. De kans dat er meer budget komt is klein, dus moeten er alternatieve wegen gevonden worden.

5 Groei arbeidsplaatsen 2025

6 Stelling 1 Verbeteren van de logistiek is een goede mogelijkheid om de kosten te verminderen.

7 Stelling 2 De logistiek in een zorginstelling kan pas echt verbeteren als inkoop is geprofessionaliseerd naar minimaal niveau 3 van Keough.

8 Stelling 3 Uitbesteden volgens de lessen van prestatie-inkoop kan alleen als de inkooporganisatie een redelijk hoge mate van inkoopvolwassenheid heeft.

9 Stelling 4 Uitbestede logistiek door een externe partij is een randvoorwaarde om inkoopbesparingen te kunnen realiseren.

10 Stelling 5 Zorginstellingen zijn goed voorbereid om met externe partijen in zee te gaan.

11 Stelling 6 Inzicht in logistieke performance is een noodzaak om tot procesoptimalisatie en kostenreductie binnen de zorginstellingen te komen.

12 Stelling 7 Een “best in class” logistieke performance is een perfecte mogelijkheid om je als zorginstelling te onderscheiden t.o.v. de concurrent in het streven naar Marktwerking.


Download ppt "Netwerk Zorglogistiek"

Verwante presentaties


Ads door Google