De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Historische context Duitsland 3

Verwante presentaties


Presentatie over: "Historische context Duitsland 3"— Transcript van de presentatie:

1 Historische context Duitsland 3
Albert van der Kaap

2 Rijkscultuurkamer 1933 Opgericht door Joseph Goebbels Iedere schrijver of kunstenaar die geen lid werd van de Kulturkammer kon zijn werk niet in openbaarheid uitvoeren. De Reichskulturkammer paste in het streven naar gelijkschakeling.

3 Entartete Kunst

4 Entartete Kunst

5 Entartete Kunst

6 Concentratiekamp Dachau
Op 30 maart 1933 maakt Himmler op een persconferentie de oprichting van het concentratiekamp Dachau bekend. Bericht in de Münchener Neuesten Nachrichten: "Een concentratiekamp voor politieke gevangenen bij Dachau. In dit kamp, met een capaciteit van personen, zullen alle communisten en socialisten die de veiligheid van de staat in gevaar brengen, worden samengebracht."

7 Concentratiekamp Dachau

8 Concentratiekamp Dachau
Gevangenkamp Concentratiekamp SS Traningskamp Kruidentuin

9 Neurenberger rassenwetten 1935
Op de Partijdagen van september 1935 kondigde de Führer de beruchte Neurenberger rassenwetten af in een speciale zitting van de Rijksdag. Twee wetten: de wet ter bescherming van het Duitse bloed en de Duitse eer de ‘rijksburgerwet’ In de ‘bloedbeschermingswet’ werden zware straffen gesteld op huwelijken tussen joden en arische Duitsers. Ook buitenechtelijk sexueel verkeer tussen joden en arische Duitsers werd strafbaar. De wet werd de juridische grondslag voor tweeduizend strafprocessen wegens ‘rassenschande’. Ook mochten joden geen arische dienstmeisjes meer in dienst hebben.

10 Neurenberger rassenwetten 1935

11 Conferentie van München
Chamberlain Daladier Hitler Mussolini graaf Ciano

12 Conferentie van München

13 Wannsee-conferentie 1942 Reinhard Heydrich

14 Wannsee-conferentie 1942 Na de oorlog vond men op het ministerie van Buitenlandse Zaken nog één ongeschonden exemplaar van de notulen; alle overige waren vernietigd. Op deze wijze, en door verklaringen van verdachten, is men redelijk goed op de hoogte van wat er in Wannsee is gebeurd. Hoofddoel van de conferentie was niet om te komen tot een besluit over de Holocaust. Die beslissing was al eerder gevallen. Het ging om het organiseren en coördineren van de deportatie en vernietiging van alle Europese joden.

15 Wannsee-conferentie 1942


Download ppt "Historische context Duitsland 3"

Verwante presentaties


Ads door Google