De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vol spanning Door larissa en suus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vol spanning Door larissa en suus."— Transcript van de presentatie:

1 Vol spanning Door larissa en suus

2 De gloeilamp is zoooo warm dat er van alles kan verbranden.

3

4 Dit zijn energie lampen

5 Zo zit het in elkaar.

6 Wat is elektriciteit? . Elektriciteit is het verplaatsen van elektronen, hele kleine geladen deeltjes. Elektronen kunnen zich het beste verplaatsen in metalen, dit heet geleiding. Als op een plaats meer elektronen zijn dan op een andere plaats dan resulteert dat in een zogeheten spanningsverschil, de elektronen proberen dat op te heffen door van de ene plaats naar de andere te stromen. Je kunt dit vergelijken met water      

7 Wat is een stroomkring? Om elektriciteit te kunnen gebruiken moet je een stroomkring maken. is de kring gesloten; dan gaan de elektronen stromen en gaat de lamp aan. Wordt de stroomkring verbroken dan gaat de lamp uit. Om een stroomkring te verbreken gebruik je meestal een schakelaar.

8 Metaaldraad Als de metalen draad verhit en naast hem staat nog zo’n draad dan komt er een vonkje vuur ertussen en dat geeft licht.

9 De gloeidraad of filament is een spiraalvormige draad van een speciaal metaal (wolfraam of constantaan) die zowel een heel hoog smeltpunt bezit als ook een wat hogere elektrische stroom. Hoe groter de stroom die erdoor wordt gestuurd, hoe hoger de temperatuur van de draad wordt. Is de temperatuur hoog genoeg, dan zal de draad gaan gloeien.

10 De gloeilamp is uitgevonden in 1879 door Thomas Edison
De gloeilamp is uitgevonden  in 1879 door Thomas Edison.  Hij was in 1864 geboren en overleden in 1934. Thomas Edison was al een ongeveer 15 jaar toen hij met uitvindingen begon.

11 Thomas edison Thomas Edison is de uitvinder van onder ander de gloeilamp. Hij heeft nog veel meer uitvindingen op zijn naam staan, maar ook uitvindingen van anderen verbeterd. Door velen wordt hij beschouwd als de beste uitvinder in zijn tijd. Maar naast uitvinder was hij natuurlijk ook mens.

12

13 extra

14 Wie weet nog hoe de maker van de gloeilamp heet?

15 Wat is slecht gloeilamp of spaarlamp

16 Gloeilamp vs. spaarlamp

17 Van presentatie

18 dit was onze presentatie
Zijn er nog vragen ,tops of tips? dit was onze presentatie

19

20

21


Download ppt "Vol spanning Door larissa en suus."

Verwante presentaties


Ads door Google