De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop WORK Agenda: Ontstaan van DIEP (5 min.) Wat is DIEP? (5 min.) Wat is (5 min.) Werken met DIEP (20 min.) Terugkoppeling (10min.)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop WORK Agenda: Ontstaan van DIEP (5 min.) Wat is DIEP? (5 min.) Wat is (5 min.) Werken met DIEP (20 min.) Terugkoppeling (10min.)"— Transcript van de presentatie:

1 Workshop DIEP @ WORK Agenda: Ontstaan van DIEP (5 min.) Wat is DIEP? (5 min.) Wat is DIEP@Work (5 min.) Werken met DIEP (20 min.) Terugkoppeling (10min.)

2 Ontstaan van DIEP Voorbereidingsfase Behoeftepeiling Bouwen aan de website Pilot studie onder toekomstige gebruikers Landelijke introductie Onderzoek naar gebruik in de praktijk DAW

3 Wat is DIEP? (1) Diabetes Interactief Educatie Programma Het beoogt stimulatie van zelfmanagement Ondersteunt het contact Maakt gebruik van multimedia Gebaseerd op de NHG Wordt vooral verteld

4 Wat is DIEP? (2) Begint met een introductie Heeft verschillende hoofdstukken Knopjes hetzelfde als de dvd recorder Programma gaat automatisch verder Heeft twee niveau´s Gebruikt herkenbare patiëntenervaringen Biedt vragen aan de patiënt ter verhoging van de betrokkenheid

5 Wat is DIEP? (3) Gesproken tekst kan uitgeprint worden Heeft zoekfunctie ABC Info-bladen kunnen geprint worden Werkt met een werkboekje Heeft een haalbare doelenvel bij DM en leefstijl Kan worden gebruikt wanneer je maar wilt

6 Wat is DIEP? (4) De winnaar van de kwaliteitsprijs 2006 De winnaar van de DESG prijs 2009 Wordt steeds aangepast en vervolledigd Een continue proces

7 DIEP@work Wat is DIEP@work? Diep@work is een cursus om diabeteszorgverleners te leren het programma DIEP op efficiënte wijze in te zetten in de dagelijkse praktijk. Gedurende de cursus wordt aandacht besteed aan het programma de plaats van educatie tijdens spreekuren en de structuur van een consult. Voor wie is DIEP@work? De cursus is bedoeld voor diabeteszorgverleners in de eerstelijns gezondheidszorg. Dit kunnen zowel praktijkondersteuners, diabetesverpleegkundigen als huisartsen zijn.

8 DIEP@work Accreditatie De cursus is geaccrediteerd door: – EADV (26 punten) – NVvPO – V&VN

9 Werken met DIEP (1) Waar vindt u: De organisaties die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van DIEP? Welke zijn dat? Met welke zorgverleners krijgt de patiënt te maken? Waar richt zich DIEP op? Hoe lang duurt het hele programma?

10 Werken met DIEP (2) Waar vindt u: Hoeveel mensen hebben diabetes? De informatie over erfelijkheid? ZOAP? Waar is dit de afkorting van? Goede voetenzorg? De streefwaarden van de behandeling?

11 Werken met DIEP (3) Waar vindt u: Het overzicht van hart- en bloedvaten ? De soorten insuline? De vragenlijst bij neuropathische pijnen Info over Ramadan? Mij?

12 Terugkoppeling Wat vinden jullie van DIEP, je 1e indruk? Lijkt het jullie iets om te gebruiken? Welke dingen vielen jullie in positieve en in negatieve zin op? Wat denk je nodig te hebben om DIEP te gebruiken?

13 Bedankt voor jullie aandacht


Download ppt "Workshop WORK Agenda: Ontstaan van DIEP (5 min.) Wat is DIEP? (5 min.) Wat is (5 min.) Werken met DIEP (20 min.) Terugkoppeling (10min.)"

Verwante presentaties


Ads door Google