De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JochemKoole.nl Sociale media zijn niet het gouden ei.

Verwante presentaties


Presentatie over: "JochemKoole.nl Sociale media zijn niet het gouden ei."— Transcript van de presentatie:

1 JochemKoole.nl Sociale media zijn niet het gouden ei.

2 JochemKoole.nl Ik ga jullie ook geen gouden bergen beloven.

3 JochemKoole.nl Maak het verschil met 1%

4 JochemKoole.nl Het aantal kenniswerkers, medewerkers van wie het grootste kapitaal hun kennis is, is nog nooit zo hoog geweest. Het aantal kenniswerkers, medewerkers van wie het grootste kapitaal hun kennis is, is nog nooit zo hoog geweest. Welkom in de 21 e eeuw!

5 Veel kennis is immers opgeslagen in databases die vaak publiekelijk toegankelijk zijn via het internet. Veel kennis is immers opgeslagen in databases die vaak publiekelijk toegankelijk zijn via het internet. JochemKoole.nl Tegelijkertijd is kennis geen macht meer.

6 Dit is een uitdaging voor organisaties waarvan het bedrijfsmodel steunt op (beschikbare) kennis. Dit is een uitdaging voor organisaties waarvan het bedrijfsmodel steunt op (beschikbare) kennis. Met kennis maak je immers het verschil niet meer. JochemKoole.nl

7 Waar wel mee? Met een individuele, persoonlijke visie op die kennis en de interpretatie daarvan in specifieke gevallen. Met een individuele, persoonlijke visie op die kennis en de interpretatie daarvan in specifieke gevallen.

8 JochemKoole.nl De 1 op 1 relatie wordt dus steeds belangrijker… …bij het genereren van inkomsten en het reduceren van uitgaven. …bij het genereren van inkomsten en het reduceren van uitgaven.

9 JochemKoole.nl Voor B2B dienstverleners is dit ook heel logisch: Zij kennen hun klanten al. Co-creatie zit ingebakken in hun mentaliteit; zij lossen vraagstukken samen met hun klanten op. Co-creatie zit ingebakken in hun mentaliteit; zij lossen vraagstukken samen met hun klanten op. Klantfeedback komt direct bij hen binnen. En zij hebben te maken met een beperkter (en beter beheersbaar) conversatievolume. En zij hebben te maken met een beperkter (en beter beheersbaar) conversatievolume. Naar Steven Van Belleghem, B-Conversational

10 Netwerkorganisatie JochemKoole.nl Wil een B2B dienstverlener haar klanten, partners en medewerkers in de 21 e eeuw behouden, dan zal hij moeten veranderen in een netwerkorganisatie. Wil een B2B dienstverlener haar klanten, partners en medewerkers in de 21 e eeuw behouden, dan zal hij moeten veranderen in een netwerkorganisatie.

11 Een op mensen georiënteerde organisatie, die waarde (en winst) creëert voor en samen met de stakeholders in haar netwerk. Een op mensen georiënteerde organisatie, die waarde (en winst) creëert voor en samen met de stakeholders in haar netwerk. JochemKoole.nl

12 Hoe deden we dat bij Deloitte?

13 JochemKoole.nl Door in 2009 een nieuw online recruitment platform te realiseren. Door in 2009 een nieuw online recruitment platform te realiseren. User generated content, social sharing en rechtstreeks contact met recruiters staan hier nog steeds centraal. User generated content, social sharing en rechtstreeks contact met recruiters staan hier nog steeds centraal.

14 xx JochemKoole.nl Deze business (!) case zorgde voor draagvlak op bestuursniveau.

15 JochemKoole.nl Hierdoor konden we in 2010 & 2011 mooie marketingacties doen, zoals #DeloitteWish. Hierdoor konden we in 2010 & 2011 mooie marketingacties doen, zoals #DeloitteWish.

16 JochemKoole.nl En kregen we de kans om de gehele organisatie ‘social’ te maken. En kregen we de kans om de gehele organisatie ‘social’ te maken.

17 JochemKoole.nl Begin 2012 lanceerden we onze Social Media Policy.

18 xx JochemKoole.nl We enthousiasmeerden 1.500 van de 4.500 collega’s voor de zakelijke mogelijkheden van sociale media.

19 JochemKoole.nl We lieten 500 collega’s trainen in het gebruik van sociale media als business tool.

20 JochemKoole.nl In september 2012 gingen we van start met Social Business Engineering. In september 2012 gingen we van start met Social Business Engineering.

21 JochemKoole.nl We richtten ons op de Social Business Champions binnen onze organisatie. We richtten ons op de Social Business Champions binnen onze organisatie.

22 JochemKoole.nl Deze mensen snappen de mogelijkheden van sociale media als business tool.

23 JochemKoole.nl Zij willen hun eigen sociale kanalen zakelijk inzetten.

24 JochemKoole.nl En zij kunnen het verschil maken, doordat ze: Online een bepaalde passie laten zien, Zichzelf (en daarmee Deloitte) online positioneren (= personal branding), Een eigen visie en zakelijke berichtgeving met elkaar weten te mengen, Elkaar en anderen helpen (= principe van wederkerigheid), Bereid zijn zich buiten hun eigen eiland te begeven, En de techniek snappen.

25 JochemKoole.nl Wij zijn hen intensief 1 op 1 gaan begeleiden. Wij zijn hen intensief 1 op 1 gaan begeleiden.

26 Sociale media als business tool Stap 1 – Profiel- optimalisatie Stap 2 – Netwerk- optimalisatie Stap 3 – Content verzameling & creatie Stap 4 – Content verspreiding Stap 5 – Dialoog JochemKoole.nl Tijdens de sessies behandelden we de volgende stappen:

27 JochemKoole.nl Hierdoor lieten wij hen persoonlijk succes ervaren.

28 In 8 maanden realiseerden we een toename van 45 naar 125 Social Business Champions. In 8 maanden realiseerden we een toename van 45 naar 125 Social Business Champions. Gezamenlijk hebben zij zo’n 45.000 unieke LinkedIn- en 30.000 unieke Twitter-connecties. Gezamenlijk hebben zij zo’n 45.000 unieke LinkedIn- en 30.000 unieke Twitter-connecties. In vergelijking tot de overige Big 4 kantoren eist Deloitte +/- 40% van het online conversatievolume op. In vergelijking tot de overige Big 4 kantoren eist Deloitte +/- 40% van het online conversatievolume op. 14 Social Business Champions leverden gezamenlijk een bijdrage aan 78 leads, 19 offertes en 9 deals met een totale omzet van bijna € 450.000,- 14 Social Business Champions leverden gezamenlijk een bijdrage aan 78 leads, 19 offertes en 9 deals met een totale omzet van bijna € 450.000,- Het succes werkt aanstekelijk. Ruim 4.000 Deloitte-medewerkers hebben een LinkedIn-profiel. Bijna 700 mensen hebben een Twitter-account. Het succes werkt aanstekelijk. Ruim 4.000 Deloitte-medewerkers hebben een LinkedIn-profiel. Bijna 700 mensen hebben een Twitter-account. JochemKoole.nl

29 Belangrijkste take aways… Denk organisatiedoelstellingen. Social business is mensenwerk. Begin klein. Laat mensen persoonlijk succes ervaren. Gebruik succes om draagvlak te vergroten.

30 Dank voor jullie aandacht! Vragen mogen ook via: LinkedIn, Twitter, Google+ of jochem@jochemkoole.nl JochemKoole.nl


Download ppt "JochemKoole.nl Sociale media zijn niet het gouden ei."

Verwante presentaties


Ads door Google