De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van kwaliteit naar “commodity”  Oorspronkelijk: hoog gekwalificeerde olie  Eind 20 ste eeuw: grootschalige productie  Kosten belangrijker dan kwaliteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van kwaliteit naar “commodity”  Oorspronkelijk: hoog gekwalificeerde olie  Eind 20 ste eeuw: grootschalige productie  Kosten belangrijker dan kwaliteit."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Van kwaliteit naar “commodity”  Oorspronkelijk: hoog gekwalificeerde olie  Eind 20 ste eeuw: grootschalige productie  Kosten belangrijker dan kwaliteit  Afnemende motivatie bij boeren  Laag kwaliteitsbewustzijn consument

4 Wat is nodig voor kwaliteit?  Stringente kwaliteitseisen  Eigen olie: gehele proces, van oogst tot fles  Gemotiveerde boeren  Continu toezicht en controle  Eigen distributie: detailhandel, sterren restaurants, geselecteerde verkooppunten

5 Het opbouwen van een “brand’: een multi disciplinaire aanpak  Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit  Consistentie in communicatie, design, presentatie  “Endorsement” gezaghebbende professionals  Beleving: “een verhaal”  Bekendheid als onderscheidend in kwaliteit  Een eigen website

6 Marktspecifieke aanpak  Nederlandse markt: klein, maar bekend  Belgische markt: klein, eigen verkoop en distributie  Duitse markt: groot en onbekend:  - werken met geselecteerde tussenpersonen  - opbouwen naamsbekendheid in culinaire tijdschriften  - werken met sterrenkoks

7

8 Hoe bepaal je kwaliteit?  Meten is weten:  - zuurgraad: hoe lager, hoe beter  - peroxide gehalte  - polifenolen (houdbaarheid)  Door te proeven!!!

9

10


Download ppt "Van kwaliteit naar “commodity”  Oorspronkelijk: hoog gekwalificeerde olie  Eind 20 ste eeuw: grootschalige productie  Kosten belangrijker dan kwaliteit."

Verwante presentaties


Ads door Google