De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TV kijken funest voor gezondheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "TV kijken funest voor gezondheid"— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerking tussen bedrijven en goede doelen het antwoord voor plattelandsontwikkeling?

2 TV kijken funest voor gezondheid

3 Hoeveel uur sport u in de week?
42% van de volwassenen sport minder dan 1 uur of nooit bron CBS

4 Fietstochtje in de natuur een gemiddelde tijdsduur van 2,5 uur
Wandelen Kort ommetje 30 minuten Wandeling 1 ½ uur

5 Kinderen spelen en ravotten rustig 3 uur in de natuur
Pagina 1: kinderen en volwassenen achter computer en TV geen beweging Pagina 2: sporten op sportschool (1 uur per week)  ----- Pagina 3 : ravotten in het bos (wilde buiten dagen)– 3 uur voor 1 activiteit Fietsen met het gezin Wandelen Conclusie: bewegen in de natuur duur langer en heeft veelal een lagere intensiteit waardoor het langer volgehouden kan worden MA: Pagina: positieve effecten van bewegen op je gezondheid Pagina 4 Wordt de natuur er beter van – schema over betrokkenheid natuur als je er vaker bent en positief effect gezondheid. (hebben jullie daar een spotje/filmpje over anders nog even zoeken op You tube. Resultaten samenwerking Pagian 5 Investering in faciliteiten klim klauter toestel Senioren pad Paai pad Groningen Natuurspeelplaats Tiengemeten Pagina 6 Investering in activiteiten Groen 4 mijl Wilde Buiten dagen Pagina 7 Conclusie Uit een samenwerking is meer te halen dan alleen de financiering van natuur. Juist mensen laten zien/ervaren wat de waarde is van natuur helpt mee om de natuur in Nederland te behouden. Suggestie MA: Een samenwerking zou moeten leiden tot winst voor beiden partners, voor NM is meer te halen dan alleen de financiering van natuur. Juist mensen laten zien/ervaren wat de waarde is van natuur helpt mee om de natuur in Nederland te behouden en voor Menzis is meer te halen dan alleen marketing, het maakt mensen gezonder! Kan er nog ergens een pagina in over de gezamenlijke lobby? KPMG onderzoek (is bijna openbaar..)?

6 Bewegen in de natuur duurt langer, heeft veelal een lagere intensiteit en wordt langer volgehouden

7 Als we in 2004 begonnen waren met….
10 procentpunt meer mensen laten bewegen en vierprocentpunt mensen minder inactief te laten zijn dan: Zou het sterfte percentage in 2014 met 2.3% zijn gedaald Diabetisch met 1.0% gedaald Infarct 1.4% gedaald Kanker 1.4% gedaald Beroerte 2.4% gedaald = Meer welzijn Minder zorgkosten

8 Bastiaan Ragas Betrokkenheid bij natuur

9 Investeringen in de natuur
klim klauter toestel op de Veluwe Paai pad Martini ziekenhuis Groningen Natuurspeelplaats Tiengemeten Senioren pad Bewegen in de natuur is gezond en zorgt voor blijvende betrokkenheid bij de natuur.

10 Investeringen in activiteiten
Groene 4 mijl van Onlanden (Groningen) – in ontwikkeling Wilde Buiten dagen

11 Conclusie De financiële impuls die Menzis geeft via Natuurmonumenten aan de de natuur lijdt tot concrete activiteiten die mensen motiveren om te bewegen in de natuur. Hiermee wordt de waarde van natuur voor je gezondheid onder de aandacht gebracht en worden mensen zich bewust dat bewegen (in de natuur) goed is voor je gezondheid. Dit zal leiden tot draagvlak voor het behoud van natuur in onze maatschappij.


Download ppt "TV kijken funest voor gezondheid"

Verwante presentaties


Ads door Google