De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Burkina Faso en de Baobab boom

Verwante presentaties


Presentatie over: "Burkina Faso en de Baobab boom"— Transcript van de presentatie:

1 Burkina Faso en de Baobab boom
Ppsx-Meta

2

3

4 Gemiddeld is het maximaal 44°C
in april in Burkina Faso en minimaal rond de 27°C. Er valt in april op 4 dagen neerslag met een totaal van 3 mm en het is deze maand 26 dagen droog in Burkina Faso.

5

6

7

8

9

10 Saleliet foto zandstorm in Burkina Faso

11

12

13 Het Frans is de officiële taal in Burkina Faso.
Er zijn veel inheemse talen: men onderscheidt twaalf hoofdgroepen, die tezamen ca. 90 talen en dialecten omvatten. Het Arabisch en het Engels worden ook als handelstalen gebruikt Kinderen op school

14

15

16

17 Boerderij

18

19

20

21 De apothekersboom-Baobab

22 100 gram baobab poeder: Energie in calorieën219 kcal in kilojoule916 kj Eiwitten 3,6 gr Koolhydraten 26,1 gr waarvan suikers14 gr Vet 0,2 gr waarvan verzadigd0 gr Vezels26,1 gr Natrium0 mg.

23 Zeven redenen om van de baobabboom te houden.
De baobab heeft een opvallende verschijning - het lijkt alsof hij staat met zijn takken in de grond en zijn wortels in de lucht.Zoals Brett Westwood ontdekt in Natural Histories , zijn baobabs van enorm spiritueel en cultureel belang voor de lokale bevolking en een waardevolle bron van water, voedsel en materialen. 1. Baobabs kunnen 2000 jaar leven. Baobabbomen worden erg oud en worden erg groot. De Sunland "Big baobab" in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika bereikte 22 meter hoog en 47 meter in omtrek voordat hij in april 2017 omviel Ze staan ook bekend als 'de omgekeerde boom' Met hun enorme stammen en spichtige takken zien baobabs eruit alsof ze zijn ontworteld, op hun kop gezet en opnieuw geplant.Veel mythen zijn ontstaan om dit te verklaren. In één verhaal roept God alle dieren van de wereld samen. Ze vormen een lange rij en hij geeft elk een boom om te planten. De hyena komt zoals gewoonlijk laat aan en krijgt als laatste in de rij een kleine baobab. Ze is zo geïrriteerd dat ze de boom pakt en over haar schouder gooit. De baobab landt met zijn takken in de grond en zijn wortels in de lucht. 3. Elk deel van de boom is nuttig.Terwijl een baobabboom groeit, wordt zijn stengel hol, waardoor hij tienduizenden liters water kan opslaan die hij tijdens droge seizoenen kan gebruiken. Mensen en dieren gebruiken ook het water. Deze vitale bron is een reden waarom de baobab ook bekend staat als de levensboom. De luifel van de baobab biedt broodnodige beschutting voor mensen en dieren in het wild die de zonovergoten vlaktes delen waarop hij leeft. De bladeren van de boom kunnen worden gekookt en gegeten als spinazie, de schors wordt gebruikt om touw en papier te maken, de bloemen worden gebruikt om lijm te maken en de zaden worden gebruikt om inkt te maken.

24 4. Ze hebben lelijke maar zeer voedzame vruchten
4. Ze hebben lelijke maar zeer voedzame vruchten. Baobab-fruit bevat meer vitamine C dan sinaasappels, en is ook een geweldige bron van kalium, calcium, vezels en magnesium. Dus als je een gezond vitaminedrankje wilt, dan is een baobab-smoothie het antwoord! Een baobabfruit dat aan een "dode rattenboom" hangt. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk van de vruchten waarvan wordt gezegd dat ze lijken op dode ratten die aan hun staart hangen. Dit heeft geleid tot een andere baobab-bijnaam: "dode rattenboom". Baobabs zijn echter late ontwikkelaars - ze produceren hun eerste vruchten wanneer ze ongeveer 200 jaar oud zijn - dus je moet misschien geduld hebben voor je baobab-smoothie! Het is moeilijk om een baobab te doden. De boom kan herstellen van vuur en droogte en als de schors wordt gestript, groeit deze terug. Wanneer een baobab uiteindelijk sterft, stort hij in en valt uiteen, zodat er bijna niets meer achterblijft. Om deze reden geloven sommige mensen dat het een magische boom is Ze zijn gebruikt als huizen en zelfs voor een blozende wc. Enorme holle baobabs zijn gebruikt als opslagschuren, gevangenissen, huizen, een bar en een bushokje. Een spoeltoilet werd zelfs geïnstalleerd in een baobabboom tijdens de Tweede Wereldoorlog door majoor Allan Trollope op het terrein van zijn verblijf in Namibië Ze hebben 24-uurs bloemen. Baobab-bloemen zijn zo groot als schotels - tot 15 cm doorsnede - en open als de zon ondergaat. Ze worden dan bestoven door motten en vleermuizen. De bloemen blijven slechts 24 uur in leven, dus tegen de tijd dat de zon de volgende dag ondergaat, zijn ze al uitgegeven.

25

26

27

28

29 Music is essential during the ceremonies and is played on traditional African instruments. Fibre masks from Boni village, Burkina Faso .

30 Masquerade Festival in Burkina Faso

31

32


Download ppt "Burkina Faso en de Baobab boom"

Verwante presentaties


Ads door Google