De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spel als middel voor……. TEAMBUILDING.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spel als middel voor……. TEAMBUILDING."— Transcript van de presentatie:

1 Spel als middel voor……. TEAMBUILDING

2 Even voorstellen: Jurre Holman - leuke dag weg.nl
Ondernemer in (sport)evenementen en teambuilding games Afgestudeerd aan de ALO Amsterdam 42 jaar, getrouwd, 2 kinderen en woonachtig in Purmerend

3 Team - Teambuilding - Spel
Spel als middel voor……. TEAMBUILDING Belangrijke termen: Team - Teambuilding - Spel

4 Wat is een TEAM?

5 Wat is een TEAM? 1. Ploeg bij elkaar horende spelers
2. Groep samenwerkende personen Met andere woorden: Als iemand zijn werk niet alleen kan volbrengen en met een aantal andere personen moet samenwerken om het werk voor elkaar te krijgen, heb je een TEAM nodig.

6 Groep of een TEAM? Elke groep mensen kan in principe samenwerken, maar zijn ze dan ook een TEAM? Een TEAM is méér! Een goed TEAM is beter dan de optelsom van de leden. Hoe beter de samenwerking, communicatie en coördinatie tussen de teamleden is, hoe efficiënter het TEAM.

7 Waarom werken in TEAMS?

8 Waarom werken in TEAMS? Vaak is er gewoon geen ander alternatief!
Voordelen van werken in TEAMS: Bundelen van kennis en vaardigheden waardoor grotere prestaties geleverd kunnen worden, in een snellere tijd. Versterken van samenwerking binnen organisaties waardoor uiteenlopende talenten worden aangeboord en creatieve oplossingen tot stand komen Verbeteren van de continuïteit. Teamleden zijn –tot op zekere hoogte- onderling uitwisselbaar. Snel inspelen op vragen en veranderingen. Een team is meer dan de optelsom der delen. Zichtbaar maken hoe individuele inzet bijdraagt aan het eindresultaat. Een voorwaarde om mensen gemotiveerd te houden.

9 TEAM T ogether E veryone A chieves M ore

10

11 Wat is TEAMBUILDING?

12 Wat is TEAMBUILDING: Letterlijk: Bouwen aan het team.
Volgens de Dikke van Dale: Het creëren van een hecht teamverband Volgens mij: De noodzaak om het functioneren als team kritisch onder de loep te nemen en voortdurend te werken aan de effectiviteit en prestaties van het team als geheel. Het is dus een continu proces!

13 Wanneer TEAMBUILDING? TEAMBUILDING is een goed middel om vergroting van effectiviteit en samenwerking te krijgen in een TEAM. Belangrijke vraag hierbij is: Wat wilt u met de TEAMBUILDING bereiken?

14 Mogelijke doelen TEAMBUILDING:
Gewoon plezier hebben! Elkaar beter leren kennen Verbeteren van de samenwerking Vertrouwen vergroten Onderlinge communicatie verbeteren Leiderschap Oplossen van conflicten

15 Spel als middel voor TEAMBUILDING
Sport- en spel vormen lenen zich uitstekend voor TEAMBUILDING. Waarom?

16 Spel is een versimpelde versie van het leven.

17 Spelvormen Spelvormen hebben een start en een einde, vragen communicatieve vaardigheden, samenwerking en vertrouwen, kennen winnaars en verliezers en soms spannende momenten. Een spel prikkelt allerlei gevoelens; het stimuleert interactie. Het is competitief en heeft het karakter van leren. Met leren bedoel ik dat het spel vrij simpel kan zijn, maar wil je het spel tot een goed einde brengen moet je een strategie hebben, creatief zijn.

18 Samen aan de slag! In het praktijk gedeelte zullen we een aantal voorbeelden van spelvormen spelen, die ik gebruik tijdens TEAMBUILDING activiteiten.

19 Coming together is a beginning Keeping together is a progress
Working together is succes!

20

21

22 WWW.LEUKEDAGWEG.NL Deze presentatie staat online!
Volg ons op social media: Twitter: @leukedagweg Instagram: JurreHolman LinkedIn: Jurre Holman Google+: Jurre Holman


Download ppt "Spel als middel voor……. TEAMBUILDING."

Verwante presentaties


Ads door Google