De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gebedskring De gebedskring bestaat al vele jaren en 1x per maand komen we bij elkaar om samen God te danken. We lezen een gedeelte uit de bijbel ter bemoediging,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gebedskring De gebedskring bestaat al vele jaren en 1x per maand komen we bij elkaar om samen God te danken. We lezen een gedeelte uit de bijbel ter bemoediging,"— Transcript van de presentatie:

1

2 Gebedskring De gebedskring bestaat al vele jaren en 1x per maand komen we bij elkaar om samen God te danken. We lezen een gedeelte uit de bijbel ter bemoediging, we bidden, loven, prijzen en smeken God vrijmoedig. We spreken met elkaar over het wel en wee in onze kerkelijke gemeente en over het wel en wee van Haulerwijk, Waskemeer, de Haule en gemeente Ooststellingwerf. Veel van deze onderwerpen leggen we met dankzegging neer bij onze hemelse Vader. Voor veel dingen mogen en kunnen we danken en voor evenzoveel dingen bidden we samen voor u en vele anderen om ons heen. Hierbij nodigen we u van harte uit om met ons te danken en te bidden op: 16 september 20.00u in de kruiskerk te Haulerwijk.

3 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 15. september 9:30am Kind in Kerk : Onderbouw en bovenbouw samen - start nieuwe seizoen 9:30am Themadienst - Vol van het Koninkrijk - zr. Ineke Baron 2:00pm Kerkdienst - Johan Ebbers, NGK Steenwijk 3:00pm bloemen bezorgen: Br. G. Reinders maandag 16. september Gebedskring donderdag, 19. september 7:30pm Toerustingsavond pastoraat

4 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 22. september 9:30am Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld 2:00pm Kerkdienst -zr. I. Baron-Jansen 3:00pm bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema donderdag, 26. september 7:45pm Gemeente kring (Do-groep)

5 Jarigen aanstaande week
zo Tjeerd Gorter (23) ma Dorien Uneken (10) za T. Wagenaar - de Jong (71)

6 Welkom Voorganger: ds. <naam voorganger> Organist: br. <naam organist> Beamist: Ruben v/d Vaart

7 Weektekst

8

9 GK 165b — Votum

10

11 Gezang 457 1 Heilig, heilig, heilig! Heer, God almachtig, vroeg in de morgen word’ U ons lied gewijd. Heilig, heilig, heilig! Liefdevol en machtig, Drievuldig God, die één in wezen zijt. 2 Heilig, heilig, heilig! Heiligen aanbidden, werpen aan de glazen zee hun gouden kronen neer. Eeuwig zij U ere, waar Gij troont te midden al uwe englen, onvolprezen Heer.

12 Gezang 457 3 Heilig, heilig, heilig! Gij gehuld in duister, geen oog op aarde ziet U zoals Gij zijt. Gij alleen zijt heilig, enig in uw luister, één en al vuur en liefde en majesteit. 4 Heilig, heilig, heilig! Heer, God almachtig hemel, zee en aarde verhoogt uw heerlijkheid. Heilig, heilig, heilig! Liefdevol en machtig, Drievuldig God, die één in wezen zijt.

13

14 Lied 273: 1, 2, 3 1 Loof God, die zegent al wat leeft, der hem´len Heer is Hij, die tussen ons zijn woning heeft. Die ver is, is nabij. 2 Loof God, Hij stuurt het schip der kerk, dat naar de morgen vaart. Hij is de hartslag van ons werk, Hij houdt het welbewaard.

15 Lied 273: 1, 2, 3 3 Loof God, zijn vinger wijst ons aan, een toren in de tijd, dat het ten hemel toe moet gaan, en gaat in eeuwigheid.

16

17 Lied 909 1 Wat God doet, dat is welgedaan, zijn wil is wijs en heilig. ’k Zal aan zijn hand vertrouwend gaan, die hand geleidt mij veilig. In nood is mij zijn trouw nabij. Ja Hij, de Heer der Heren, blijft eeuwig wijs regeren.

18 Lied 909 2 Wat God doet, dat is welgedaan. Hij is mijn licht en leven. Ik wil mijzelf van nu voortaan blijmoedig aan Hem geven, omdat ik weet in vreugd en leed: zijn vaderlijke ontferming blijft eeuwig mijn bescherming.

19 Lied 909 3 Wat God doet, dat is welgedaan, daar laat ik het bij blijven. Al moet ik door de engten gaan waar mij de dood zal drijven – als God mij leidt kan ik de tijd van duisternis verdragen: ik zal zijn licht zien dagen.

20

21 Lezen Exodus 2: 1-10 De geboorte van Mozes; zijn vlucht naar Midjan 1 Een man uit de stam Levi trouwde met een vrouw uit diezelfde stam. 2 Zij werd zwanger en bracht een zoon ter wereld. Het was een mooi kind en ze hield het verborgen, drie maanden lang. 3 Toen ze geen kans zag haar zoon nog langer verborgen te houden, nam ze een mand van papyrus, bestreek die met pek en teer, legde het kind erin en zette de mand tussen het riet langs de oever van de Nijl. 4 De zuster van het kind ging een eind verderop staan, om te zien wat er met hem zou gebeuren.

22 Lezen Exodus 2: 1-10 5 Even later kwam de dochter van de farao naar de Nijl om te baden, terwijl haar dienaressen langs de rivier heen en weer liepen. Zij ontdekte de mand tussen het riet en liet die door een van haar slavinnen halen. 6 Ze maakte de mand open en zag daarin het kind. Het jongetje huilde, en vol medelijden zei ze: ‘Dat moet een Hebreeuws kind zijn.’ 7 Toen kwam de zuster van het kind haar vragen: ‘Zal ik bij de Hebreeuwse vrouwen een voedster gaan zoeken om het kind voor u te voeden?’ 8 ‘Ja, doe dat maar,’ antwoordde de dochter van de farao, waarop het meisje de moeder van het kind ging halen.

23 Lezen Exodus 2: 1-10 9 De dochter van de farao zei tegen de vrouw: ‘Neem dit kind mee en voed het voor me. Ik zal u ervoor betalen.’ De vrouw nam het kind mee en voedde het. 10 Toen het groot genoeg was, bracht ze het naar de dochter van de farao. Deze nam het kind aan als haar eigen zoon. Ze noemde hem Mozes, ‘want,’ zei ze, ‘ik heb hem uit het water gehaald.’

24

25 Opwekking 770 1 Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U, wat een kostbaar geheim. Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. 2 Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou! In tijden van vreugde, maar ook van verdriet, ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

26 Opwekking 770 Refrein: ‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam. Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan. Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij; Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. 3 De toekomst is zeker, ja eindeloos goed. Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet, dan droogt U mijn tranen, U noemt zelfs mijn naam. U blijft bij mij Jezus, laat mij niet gaan.

27 Opwekking 770 4 O Naam aller namen, aan U alle eer. Niets kan mij ooit scheiden van Jezus mijn Heer: geen dood en geen leven, geen moeite of pijn. Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn. Refrein: ‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam. Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan. Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij; Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.

28 Opwekking 770 Coda: Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.

29

30 Preek

31 Een verhaal van God en mensen
Het kindje in de Nijl Een verhaal van God en mensen

32 Een wereld van dreiging
En verwachting Verstoppen waar niemand zoekt En precies dat zou…

33 Iedereen heeft een hart
Ook een dochter van de Farao (!) “Het is een mens!” Het hart van de ander zien

34 Een verhaal van God en mensen
God werkt meestal in het verborgene Jezus: je idee van God bijstellen Herstel van ons hart

35 Een verhaal van God en jou?
Sta je open voor de mogelijkheid?

36

37 Psalm 100 1 Juich, alle volken, voor de HEER. Dien Hem met vreugde, geef Hem eer. Zing opgewekt met hart en stem. Kom met een vrolijk lied tot Hem. 2 Eén God is er, en dat is Hij. Hij maakte ons, Hem dienen wij. Wij zijn het volk dat bij Hem hoort; Hij leidt ons als zijn kudde voort.

38 Psalm 100 3 Trek zingend in een blijde stoet zijn voorhof in, want Hij is goed. Hef voor zijn naam een loflied aan. Zijn liefde blijft voorgoed bestaan.

39

40 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: KiK

41 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 15. september 9:30am Kind in Kerk : Onderbouw en bovenbouw samen - start nieuwe seizoen 9:30am Themadienst - Vol van het Koninkrijk - zr. Ineke Baron 2:00pm Kerkdienst - Johan Ebbers, NGK Steenwijk 3:00pm bloemen bezorgen: Br. G. Reinders donderdag, 19. september 7:30pm Toerustingsavond pastoraat

42 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 22. september 9:30am Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld 2:00pm Kerkdienst -zr. I. Baron-Jansen 3:00pm bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema donderdag, 26. september 7:45pm Gemeente kring (Do-groep)

43 Jarigen aanstaande week
zo Tjeerd Gorter (23) ma Dorien Uneken (10) za T. Wagenaar - de Jong (71)

44

45 Gk 177 Heer, U bent mijn leven de grond waarop ik sta Heer, U bent mijn weg de waarheid die mij leidt U woord is het pad de weg waarop ik ga Zolang U mijn adem geeft, zolang als ik besta Ik zou niet meer vrezen, want U bent bij mij Heer, ik bid U, blijf mij nabij k geloof in U, Heer Jezus, geboren uit de maagd eeuwige Zoon van God, die mens werd zoals wij U die stierf uit liefde, leeft nu onder ons en met God de Vader en verenigt met uw volk Tot de dag gekomen is van uw wederkomst dan brengt U ons thuis in Gods rijk

46 Gk 177 Heer, U bent mijn kracht, de rots waarop ik bouw Heer, U bent mijn waarheid, de vrede van mijn hart En niets in dit leven zal ons scheiden Heer Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los Van wat ik misdaan heb, heeft U mij bevrijd En in uw vergeving leef ik nu

47 Gk 177 Vader van het leven, ik geloof in U Jezus de Verlosser, wij hopen steeds op U Kom hier in ons midden, Geest van liefde en kracht U die via duizend wegen ons hier samen bracht En op duizend wegen, zendt U ons weer uit Om het zaad te zijn van Godsrijk

48

49 GK 186 — Amen

50

51 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Gebedskring De gebedskring bestaat al vele jaren en 1x per maand komen we bij elkaar om samen God te danken. We lezen een gedeelte uit de bijbel ter bemoediging,"

Verwante presentaties


Ads door Google