De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 11 augustus 09:30 Kerkdienst - br. FJ. de Koning 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.R. van de Bosch

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 18 augustus 09:30 Kerkdienst - br. P. Staat 14:00 Kerkdienst - ds G.O. Sander (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij

3 Jarigen aanstaande week
di A. From (74) di Bert Mulder (36) wo Hendrik Boerma (20) vr R. From (48) zo A. van der Vaart (40)

4 Welkom Voorganger: br. F.J. Koning Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

5 Weektekst

6

7 GK 165b — Votum

8

9 Gereformeerd kerkboek 33: 2, 5
2 Het woord des HEREN is waarachtig. God is getrouw in wat Hij doet. Zijn recht is rein, zijn oordeel krachtig. Hij eist oprechtheid van gemoed. Ieder moet Hem eren, want de gunst des HEREN is alom verspreid. Overal aanschouwen zij die op Hem bouwen, zijn goedgunstigheid.

10 Gereformeerd kerkboek 33: 2, 5
5 De grote Schepper aller dingen beziet vanuit het hemels licht de gang van alle stervelingen, niets is bedekt voor zijn gezicht. Hij vormt alle harten, kent hun vreugd en smarten, weet hoe mensen zijn. Hij doorgrondt hun daden, weet wat zij beraden, kent hen, groot en klein.

11

12 Lezen Marcus 10:13-31 Binnengaan in het koninkrijk van God 13 De mensen probeerden kinderen bij hem te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. 14 Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. 15 Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ 16 Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen.

13 Lezen Marcus 10:13-31 17 Toen hij zijn weg vervolgde, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel en vroeg: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ 18 Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, behalve God. 19 U kent de geboden: pleeg geen moord, pleeg geen overspel, steel niet, leg geen vals getuigenis af, bedrieg niemand, toon eerbied voor uw vader en uw moeder.’ 20 Toen zei de man: ‘Meester, sinds mijn jeugd heb ik me daaraan gehouden.’

14 Lezen Marcus 10:13-31 21 Jezus keek hem liefdevol aan en zei tegen hem: ‘Eén ding ontbreekt u: ga naar huis, verkoop alles wat u hebt en geef het geld aan de armen, dan zult u een schat in de hemel bezitten; kom dan terug en volg mij.’ 22 Maar de man werd somber toen hij dit hoorde en ging terneergeslagen weg; hij had namelijk veel bezittingen. 23 Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: ‘Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ 24 De leerlingen schrokken van zijn woorden. Maar Jezus zei nog eens uitdrukkelijk: ‘Kinderen, wat is het moeilijk om het koninkrijk van God binnen te gaan:

15 Lezen Marcus 10:13-31 25 het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ 26 Nu waren ze nog meer ontzet, en ze zeiden tegen elkaar: ‘Wie kan er dan nog gered worden?’ 27 Jezus keek hen aan en zei: ‘Bij mensen is dat onmogelijk, maar niet bij God, want bij God is alles mogelijk.’ 28 Petrus nam het woord en zei: ‘Maar wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ 29 Jezus zei: ‘Ik verzeker jullie: iedereen die broers of zusters, moeder, vader of kinderen, huis of akkers heeft achtergelaten omwille van mij en het evangelie,

16 Lezen Marcus 10:13-31 30 zal het honderdvoudige ontvangen: in deze tijd broers en zusters, moeders en kinderen, huizen en akkers, al zal dat gepaard gaan met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven. 31 Vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten.’

17

18 Gereformeerd kerkboek 138: 1, 5
1 Heer, laat het licht zijn om ons heen, o laat ons leven in het licht, verspreid dan in dit huis van steen de glans van uw gezicht. 5 Dat wij bij uw geopend woord de weg vertrouwend verder gaan. Het licht der wereld, Christus, spoort ons tot de waarheid aan.

19

20 Tekst Marcus 10:17-27 17 Toen hij zijn weg vervolgde, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel en vroeg: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ 18 Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, behalve God. 19 U kent de geboden: pleeg geen moord, pleeg geen overspel, steel niet, leg geen vals getuigenis af, bedrieg niemand, toon eerbied voor uw vader en uw moeder.’ 20 Toen zei de man: ‘Meester, sinds mijn jeugd heb ik me daaraan gehouden.’

21 Tekst Marcus 10:17-27 21 Jezus keek hem liefdevol aan en zei tegen hem: ‘Eén ding ontbreekt u: ga naar huis, verkoop alles wat u hebt en geef het geld aan de armen, dan zult u een schat in de hemel bezitten; kom dan terug en volg mij.’ 22 Maar de man werd somber toen hij dit hoorde en ging terneergeslagen weg; hij had namelijk veel bezittingen. 23 Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: ‘Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ 24 De leerlingen schrokken van zijn woorden. Maar Jezus zei nog eens uitdrukkelijk: ‘Kinderen, wat is het moeilijk om het koninkrijk van God binnen te gaan:

22 Tekst Marcus 10:17-27 25 het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ 26 Nu waren ze nog meer ontzet, en ze zeiden tegen elkaar: ‘Wie kan er dan nog gered worden?’ 27 Jezus keek hen aan en zei: ‘Bij mensen is dat onmogelijk, maar niet bij God, want bij God is alles mogelijk.’

23

24 Preek

25 Een verhaal dat onrustig maakt…
Alles verkopen en weggeven aan de armen? - Gods koninkrijk als een wurgcontract: wordt dit van mij / ons gevraagd?

26 Je bent dichtbij het koninkrijk van God.
De rijke (jonge) man erkent dat met Jezus Gods nieuwe wereld dichtbij is gekomen. - Jezus wijst de weg: Gods koninkrijk komt in gehoorzaamheid aan zijn geboden.

27 Maar één ding ontbreekt je nog.
Je bent dichtbij het koninkrijk van God. Maar één ding ontbreekt je nog. Moet er niet meer zijn? Je hoeft nog maar één stap te zetten, zegt Jezus. In drie woorden de kern van waar het in Gods nieuwe wereld om gaat: Al je bezit verkopen, uitdelen aan de armen, Jezus volgen.

28 Jezus prikt door. Je bent dichtbij het koninkrijk van God.
Maar één ding ontbreekt je nog. Jezus prikt door. - Alles mag Jezus vragen, maar niet dit. - De man is erg aan zijn bezit gehecht. Een kameel gaat nog makkelijker door het oog van een naald, dan een rijke binnengaat in het koninkrijk van God.

29 Hoe ver wil jij nou echt gaan voor die nieuwe wereld van God?

30 Durf jij die ene extra stap te zetten?
Je bent dichtbij het koninkrijk van God. Maar één ding ontbreekt je nog. Jezus prikt door. Durf jij die ene extra stap te zetten? Jezus neemt bij deze man de onrust niet weg, maar laat hem erin en zijn leerlingen erbij. Wat is jouw ene extra stap?

31

32 Gereformeerd kerkboek 211: 1, 2, 3
1 Wij knielen voor uw zetel neer, wij, Heer, en al uw leden en eren U als onze Heer met liederen en gebeden. Dat alle macht, hoe hoog, hoe groot, voor U, o Godsgetuige, o eerstgeborene uit de dood, zich diep ootmoedig buige.

33 Gereformeerd kerkboek 211: 1, 2, 3
2 Die ons, gereinigd door uw bloed, tot priesters hebt verheven, en ons de hoge rang, de moed van koningen gegeven, U zij de roem, U zij de lof, U de eerkroon opgedragen! Geheel de aarde en ’t hemelhof moet van uw eer gewagen.

34 Gereformeerd kerkboek 211: 1, 2, 3
3 U, die als Heer der heerlijkheid verrees tot heil der volken, verwachten wij in majesteit eens weder op de wolken. Ja, halleluja, zie, Hij komt! Juicht, mensen, engelen samen met vreugd, waar alles bij verstomt. Juicht allen! Amen, amen.

35

36 Liedboek 422: 1, 2, 3 1 Laat de woorden die we hoorden klinken in het hart. Laat ze vruchten dragen alle, alle dagen door uw stille kracht.

37 Liedboek 422: 1, 2, 3 2 Laat ons weten, nooit vergeten hoe U tot ons spreekt: sterker dan de machten zijn de zwakke krachten, vuur dat U ontsteekt.

38 Liedboek 422: 1, 2, 3 3 Laat ons hopen, biddend hopen, dat de liefde wint. Wil geloof ons geven dat door zo te leven hier Gods rijk begint.

39

40 Collecte 1e collecte: <1e collecte> 2e collecte: <2e collecte>

41 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 11 augustus 09:30 Kerkdienst - br. FJ. de Koning 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.R. van de Bosch

42 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 18 augustus 09:30 Kerkdienst - br. P. Staat 14:00 Kerkdienst - ds G.O. Sander (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij

43 Jarigen aanstaande week
di A. From (74) di Bert Mulder (36) wo Hendrik Boerma (20) vr R. From (48) zo A. van der Vaart (40)

44

45 Gezang 115: 1, 2 1 Nooit kan 't geloof teveel verwachten, des Heilands woorden zijn gewis. 't Faalt aardse vrienden vaak aan krachten, maar nooit een vriend als Jezus is. Wat zou ooit zijne macht beperken? 't Heelal staat onder zijn gebied. Wat zijne liefde wil bewerken, ontzegt Hem zijn vermogen niet.

46 Gezang 115: 1, 2 2 Die hoop moet al ons leed verzachten. Komt, reisgenoten, 't hoofd omhoog! Voor hen die 't heil des Heren wachten, zijn bergen vlak en zeeën droog. O zaligheid, niet af te meten, o vreugd, die alle smart verbant! Daar is de vreemdlingschap vergeten en wij, wij zijn in 't vaderland!

47

48 GK 186 — Amen

49

50 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google