De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De start van werkplekleren 2a

Verwante presentaties


Presentatie over: "De start van werkplekleren 2a"— Transcript van de presentatie:

1 De start van werkplekleren 2a
Informatiebijeenkomst Voor stagebegeleiders wpL2a en ALO November 2018

2 Programma Welkom…. Stageperiode Leerwerkplan
Het rooster van de student Begeleiden en beoordelen 2e Bijeenkomst wpb’s: 8 april locatie ? met Workshop ‘laddering interview’ 7. Site Passie voor Leren:

3 Wpl2a en ALO Werkplekleren 2a Stageperiode:
3e/4e periode: 5 april 2019 t/m 21 juni 2019? (HAN daarna een toetsweek) Stagedagen wpl2a: : maandag en dinsdag Stagedagen ALO HF: : wo en do Stagedagen ALO prop. fase: ma Als basis voor alle informatie aan jullie gebruiken we steeds weer het document van Bureau Extern: stagekaart wpl 1 Deze krijgen jullie van de HAN via de ABS maar is ook digitaal op de site te vinden. De student wpl1 wordt in de stage begeleid door jou, de SPD. Daarnaast zijn er de ABS en de ABI. Op de donderdagmiddag krijgen de studenten werkcolleges bij ons op school. Deze zijn een belangrijk onderdeel van de 40% van de tijd die een student op de opleidingsschool moet doorbrengen.

4 Leerwerkplan / LWP Leerwerkplan student: bij start stage: leerwerkplan
WPB – samen met student - het LWP bespreken WPB ondertekent definitieve versie (na 3 á 4 weken) halverwege de stage bijstellen zie ook stagekaart HAN wpl 2a Een student mag alleen met zijn stage beginnen als deze een leerwerkplan kan overleggen. Zie hiervoor de handleiding werkplekleren. De SPD moet het LWP ondertekenen. Kijk samen naar de doelen in het LWP en pas deze indien nodig eerst samen aan voordat je ondertekent.

5 Rooster van de student Stagedag van 8 uur met o.a.
lesobservaties bij medestudent(en) en docent(en) werken aan leer(werk)taken lessen voorbereiden (deel)lessen geven ………………………….. schrijven weekverslag een vast evaluatiemoment / nabespreking Hoe maak je een ideaal rooster met daarin o.a.: lesbezoeken bij andere collega's, voorbereiden lessen, werken aan LWT en de wekelijkse evaluatie? Denk aan: vergadering / pauzes / excursie / project. welke projecten bij vakken? Regel dat student op …. met een klas mee kan lopen.  Wanneer gaan de studenten echt les geven? Of, tot wanneer gaan ze alleen observeren? Wat voor observeertaken kan je meegeven? Verder is er de mogelijkheid om eventueel uren op de donderdagmorgen in te plannen. Bijvoorbeeld als het aantal lessen op de vrijdag een probleem is. De werkcolleges starten om uur. Dus les 1t/m les 4 kun je studenten op school uitnodigen.

6 Rooster van de student 1 2 3 4 5 6 7 8 9 uur maandag dinsdag VOORBEELD
2 3 4 5 6 7 8 9 coach/ basisgroep werken LWT/les geven les voorbereiden gesprek met WPB lesobservatie VOORBEELD

7 Begeleiden en beoordelen
Wat moet deze student beheersen aan het eind van de stage? Hoe maak je een ideaal rooster met daarin o.a.: lesbezoeken bij andere collega's, voorbereiden lessen, werken aan LWT en de wekelijkse evaluatie? Denk aan: vergadering / pauzes / excursie / project. welke projecten bij vakken? Regel dat student op …. met een klas mee kan lopen.  Wanneer gaan de studenten echt les geven? Of, tot wanneer gaan ze alleen observeren? Wat voor observeertaken kan je meegeven? Verder is er de mogelijkheid om eventueel uren op de donderdagmorgen in te plannen. Bijvoorbeeld als het aantal lessen op de vrijdag een probleem is. De werkcolleges starten om uur. Dus les 1t/m les 4 kun je studenten op school uitnodigen.

8 Begeleiden en beoordelen


Download ppt "De start van werkplekleren 2a"

Verwante presentaties


Ads door Google