Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdLeopold Petrus de Veen Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden
1
Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting
SHARON VAN DER MEER Consumentenonderzoek 3D-Foodprinting OPLEIDING VOEDING & DIËTETIEK HAAGSE HOGESCHOOL 2017
3
Onderzoeksvraag: Welke attitude hebben hoogopgeleide inwoners van de Randstad ten opzichte van 3D-geprinte voeding en zijn zij in de toekomst bereid zelf een 3D-voedselprinter aan te schaffen en te gaan gebruiken?
4
Over het onderzoek Onderzoekslijn ‘New Tech Foods’
Theorie Acceptance Model Technology Acceptance Model neiging tot acceptatie en gebruik nieuwe technologische ontwikkeling 4 onderdelen: Optimism Innovativeness Discomfort Insecurity Hoogopgeleiden Randstad 12 semi-gestructureerde interviews
5
Uitkomsten en opvallendheden:
Geen kennis over 3D-voedselprinten Attitude technologische ontwikkelingen in voeding: Vraagtekens voedselveiligheid Argwaan “Kunstmatig” Maar: Duurzaamheid Oplossing voedselprobleem Alternatieve eiwitbronnen Onderzoek “Ik bedoel: ons voedsel raakt natuurlijk langzaam op en er zijn steeds meer mensen. Dan is het wel goed, maar dan is het ook meer mijn vraag richting dat soort ontwikkelingen: Hoe veilig is dat eigenlijk? Dus dat is voor mij ook belangrijk
6
Antwoord onderzoeksvraag:
Attitude ten opzichte van 3D-voedselprinter na interviews positief veranderd Geen interesse in aanschaf en gebruik Nuttigheid negatief beoordeeld
7
Vragen? E-mail: sharonvdmeer1993@gmail.com
Hele scriptie lezen? HBO kennisbank Scriptie Sharon van der Meer
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.