De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorganger: ds. Jur Majoor oud v dienst : Jenny Boersma organist : Johan Bredewout collecte : Project Voice Uganda Bijbellezing: Johannes 15:1-8.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorganger: ds. Jur Majoor oud v dienst : Jenny Boersma organist : Johan Bredewout collecte : Project Voice Uganda Bijbellezing: Johannes 15:1-8."— Transcript van de presentatie:

1 Voorganger: ds. Jur Majoor oud v dienst : Jenny Boersma organist : Johan Bredewout collecte : Project Voice Uganda Bijbellezing: Johannes 15:1-8

2 Lied voor de dienst Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees daarom blij, wees daarom blij, en zingt verheugd, en zing verheugd. Dit is de dag die de Heer ons geeft. Wees daarom blij, en zing verheugd. Dit is de dag die de Heer ons geeft. 2x

3 Welkom en mededelingen

4 Zingen op de melodie van Psalm 84
Dit huis, een herberg onderweg voor wie verdwaald in heg en steg geen rust, geen ruimte meer kon vinden, een toevluchtsoord in de woestijn voor wie met olie en met wijn pijnlijke wonden liet verbinden, dit huis, waarin met smarten deelt, weet hoe Gods liefde harten heelt.

5 Dit huis, met liefde opgebouwd, Dit gastenhuis voor jong en oud, ligt langs de weg als een oase; hier kan men putten: nieuwe kracht, hier is beschutting voor de nacht, hier is het elke zondag Pasen! Gezegend alwie binnengaat. En hier zijn lasten liggen laat.

6 Stil gebed Bemoediging en Groet

7 Voorganger: Onze hulp is in de Naam van de Eeuwige Gemeente: die hemel en aarde gemaakt heeft en die het voor ons opneemt Voorganger: en die ons doet opstaan uit verdriet, angst en dood. Gemeente: Die ons opzoekt en naast ons staat als we het moeilijk hebben.

8 Voorganger: Vrede en alle goeds van God voor U allen en van Jezus, zijn Zoon, onze Heer.
Gemeente: Amen.

9 Drempelgebed en gebed om Gods barmhartigheid over de nood van de wereld

10 Zingen op de melodie van gezang 397
1.Wij loven U, geloven U. U deelt met ons het brood. En ook de wijn biedt U ons aan. U hebt ons zelf genood

11 2. Al speelt de onrust in ons op, wij proeven van uw woord
2.Al speelt de onrust in ons op, wij proeven van uw woord. Dat woord wordt voor ons allen wijn en brood komt uit U voort.

12 3. U bent van voor, U bent van na, U reikt ons tekens aan
3.U bent van voor, U bent van na, U reikt ons tekens aan. Zo kunnen wij met U op weg, U bent met ons begaan.

13 4.Gezelschap voor een lange tocht, een stem vanuit het niet, een warm gebaar voor onderweg een oog dat naar ons ziet.

14 Gebed om de Heilige Geest

15 Zingen: Alle kind’ren mogen komen

16 De kinderen gaan naar de nevendienst

17 Bijbellezing: Johannes 15:1-8
1 ‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. 2 Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt. 3 Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.

18 4 Blijf in mij, dan blijf ik in jullie
4 Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. 5 Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. 6 Wie niet in mij blijft wordt weggegooid als een wijnrank en verdort;

19 hij wordt met andere ranken verzameld, in het vuur gegooid en verbrand
hij wordt met andere ranken verzameld, in het vuur gegooid en verbrand. 7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren. 8 De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vrucht dragen en mijn leerlingen zijn.

20 Zingen op de melodie van lied 653
Laat me_in U blijven, groeien, bloeien, o Heiland die de wijnstok zijt! Uw kracht moet in mij overvloeien, of ‘k ben een wis verderf gewijd. Doorstroom, beziel en zegen mij, opdat ik waarlijk vruchtbaar zij!

21 Gij zijt de wijnstok van het leven, in duizend ranken uitgebreid, het leven, ons in U gegeven, draagt goede vruchten op zijn tijd. Laat ons uw ranken zijn voorgoed, doorstroom ons met uw hartebloed.

22 Overdenking : verbondenheid

23

24

25 Zingen op de melodie van lied 968

26 1. Eén Naam gaat ons te boven één pijler stut de kerk
1.Eén Naam gaat ons te boven één pijler stut de kerk. Ons veelvoud van geloven: Zijn ene scheppingswerk. Aan ’t eind van vele wegen wijst ons de ene Heer Zijn Ene weg ten zegen, Zijn goedheid smaakt naar meer.

27 2. U God willen wij danken als wijnstok, liefdeszon
2.U God willen wij danken als wijnstok, liefdeszon. Wij mogen zijn als ranken, verbonden met de bron. Snoei weg wat vruchteloos is, voorbij verlegenheid. Voed ons toch Here Jezus in deze wereldtijd.

28 Danken, voorbeden en stil gebed

29 De kinderen komen weer in de kerk

30 Kinderlied: 26. U bent die U bent (Opwekking kids 170)
U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk. Machtiger dan een koning of een president. U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk. U bent de allerbeste, U bent die U bent.

31 1. U bent de God van hemel en aarde, de God van het heelal
1.U bent de God van hemel en aarde, de God van het heelal. De God die alles weet en ziet, ja, U bent overal. U bent mijn Vader in de hemel, ver weg en toch dichtbij, want door uw Heilige Geest woont U in mij.

32 Refr: U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk
Refr: U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk. Machtiger dan een koning of een president. U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk. U bent de allerbeste, U bent die U bent.

33 2. U bent de God van trouw en van liefde, de God die eeuwig leeft
2.U bent de God van trouw en van liefde, de God die eeuwig leeft. De God die zelfs zijn eigen Zoon voor ons gegeven heeft. Dit goede nieuws wil ik vertellen, ver weg en ook dichtbij. En ook al valt dit soms niet mee, U bent bij mij!

34 Refr: U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk
Refr: U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk. Machtiger dan een koning of een president. U bent machtig, U bent groot, U bent zo geweldig sterk. U bent de allerbeste, U bent die U bent.

35 Viering van het heilig avondmaal

36 Inzameling van de gaven voor de Diaconie Project Voice Uganda

37 Nodiging God heet ons welkom in zijn huis. Hij nodigt allen, groot en klein, op dit feest. Vier samen blij deze dag. Halleluja! Kom naar de maaltijd van de Heer; Hij nodigt ons allen op het feest. Eet van het brood dat leven geeft.

38 Jubel van vreugde voor de Heer, Zing blij voor God want Hij is goed
Jubel van vreugde voor de Heer, Zing blij voor God want Hij is goed. Zijn liefde duurt in eeuwigheid. 

39 Tafelgebed

40 Tijdens het tafelgebed zingen wij op de wijze van psalm 84

41 1.O Vader, die de landman zijt, die zelf uw wijngaard toebereidt,
doe ons als goede vruchten groeien; maak wilde ranken klein en kort, neem weg wat dood is en verdord, kom om wat vrucht draagt te besnoeien – Landman, ga heden door uw hof en laat ons bloeien tot uw lof!

42 2.O Christus, die de wijnstok zijt de stam waaraan de rank gedijt, in U, o Heer, zijn wij geborgen. De landman die de ranken kent, heeft ons de wijnstok ingeënt, Hijzelf zal voor de vruchten zorgen! Door U, o Christus, door uw bloed Zijn onze vruchten groot en goed.

43 Delen van Brood en Wijn

44 Tijdens de rondgang van Brood en Wijn zingen wij:

45

46

47

48

49 Dankgebed

50 Slotlied op de melodie van psalm 136
Mens van God, haat schone schijn! Rijk in liefde zul je zijn: mantelzorger – als je mild, gul je Meester volgen wilt.

51 Als je graan hebt, velden vol, handen, schuren overvol, gun je dan een arme niet waar jijzelf zo van geniet?

52 Tel geen aren, tel geen geld, tel alleen de vrucht die telt liefde en geloof en hoop – tel de druppels van je doop.

53 Elke druppel is er één: ga de wereld in, ga heen,  deel je mantel, deel de smart, deel je rijkdom, deel je hart.

54 Naakt, zijn mantel afgelegd, heeft de Meester ons gezegd: deel het brood en deel de wijn – mantelzorger zul je zijn!

55   Wegzending en Zegen  


Download ppt "Voorganger: ds. Jur Majoor oud v dienst : Jenny Boersma organist : Johan Bredewout collecte : Project Voice Uganda Bijbellezing: Johannes 15:1-8."

Verwante presentaties


Ads door Google