De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/3

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/3"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/3
zondag 16 juni 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - ds. JD van `t Zand 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema maandag 17 juni 19:45 ISO (overleg kerkenraad PKN, Unie Baptisten en GKv)

3 Agenda aanstaande week 2/3
woensdag 19 juni 15:45 Slotactiviteit Kind in Kerk (bowlen in Assen) vrijdag 21 juni 19:30 Afscheid van Pastoraal werker, Izaak van Apeldoorn en zijn vrouw Hetty zaterdag 22 juni 08:30 Zussendag - uitje van de dames van de gemeente.

4 Agenda aanstaande week 3/3
zondag 23 juni 09:30 Kerkdienst – ds. Th. J. Havinga 14:00 Kerkdienst – ds. G. Meijer (Zuidlaren) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma

5 Jarigen aanstaande week
vr J.E. Huurman (28) za H. Wagenaar (72)

6 Afscheid Van Apeldoorn
Deze mooie mensen gaan ons binnenkort verlaten. Stop geld in de brievenbus in de hal of maak het over naar de kerk om ze een mooi cadeau te geven op 21 juni bij de sing-in en receptie!

7

8 Welkom Voorganger: br. P.B. Staat Organist: br. <naam organist> Beamist: br. S. van der Vaart

9

10 Votum en zegengroet

11

12 Psalm 8: 1, 3, 4 uit: De nieuwe psalmberijming
1 HEER, onze Heer, uw naam is hoog verheven. Hoe indrukwekkend schiep U al het leven! U maakt uw luister wereldwijd bekend. De hemel laat ons weten wie U bent. 3 Ik, sterveling, kan bijna niet geloven dat U de maan en sterren schiep daarboven. Wat is een mens dan onbeduidend klein. Hoe kan het dat U toch zijn God wilt zijn?

13 Psalm 8: 1, 3, 4 uit: De nieuwe psalmberijming
4 U schiep de mensen haast als hemelingen, met eer en luister wilt U hen omringen. U geeft uw scheppingswerk in hun beheer; uw hand legt alles aan hun voeten neer.

14

15 Lezen Hebreeën 2: 5-18 5 Welnu, de komende wereld, waarover wij hier spreken, heeft hij niet onder het gezag van engelen gesteld. 6 Veeleer geldt dit getuigenis, ooit door iemand afgelegd: ‘Wat is de mens dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet? 7 U hebt hem voor korte tijd lager dan de engelen geplaatst; u hebt hem met eer en luister gekroond, 8 alles hebt u aan hem onderworpen.’ Doordat hij alles aan hem onderworpen heeft, rest er niets dat niet onder zijn gezag is gesteld.

16 Lezen Hebreeën 2: 5-18 Dat alles aan hem onderworpen is, zien wij echter nu nog niet; 9 wel zien we dat Jezus – die voor korte tijd lager dan de engelen geplaatst was opdat zijn dood door Gods genade iedereen ten goede zou komen – vanwege zijn lijden en dood nu met eer en luister gekroond is. 10 Want om vele kinderen in zijn luister te laten delen achtte God, voor wie en door wie alles bestaat, het passend de bereider van hun redding door het lijden naar de uiteindelijke volmaaktheid te voeren. 11 Hij die heiligt en zij die geheiligd worden hebben een en dezelfde oorsprong, en daarom schaamt hij zich er niet voor hen zijn broeders en zusters te noemen 12 wanneer hij zegt:

17 Lezen Hebreeën 2: 5-18 ‘Ik zal uw naam bekendmaken aan mijn broeders en zusters, u loven in de kring van mijn volk.’ 13 Zo zegt hij ook: ‘Ik zal steeds op hem vertrouwen,’ en verder: ‘Hier sta ik met de kinderen die God mij gegeven heeft.’ 14 Omdat die kinderen mensen zijn van vlees en bloed, is de Zoon een mens geworden als zij om door zijn dood definitief af te rekenen met de heerser over de dood, de duivel, 15 en zo allen te bevrijden die slaaf waren van hun levenslange angst voor de dood. 16 Het moge duidelijk zijn: hij is niet begaan met het lot van engelen, hij is begaan met het lot van de nakomelingen van Abraham.

18 Lezen Hebreeën 2: 5-18 17 Daarom moest hij in alles gelijk worden aan zijn broeders en zusters; alleen dan zou hij in aangelegenheden tussen God en zijn volk een barmhartige en betrouwbare hogepriester zijn, die verzoening bewerkt voor hun zonden. 18 Juist omdat hij zelf op de proef werd gesteld en het lijden volbracht heeft, kan hij ieder die beproefd wordt bijstaan.

19

20 Psalm 22: 6, 7 uit: De nieuwe psalmberijming
6. U antwoordt toch! Ik zal U prijzen, HEER. Te midden van uw volk geef ik U eer, want U bent goed: U komt in het geweer tegen de slechten. Breng lof aan de verheven HEER, oprechten! Want Hij bereidt een feest voor arme slaven. Wie naar Hem zoekt, mag leven van zijn gaven in eeuwigheid.

21 Psalm 22: 6, 7 uit: De nieuwe psalmberijming
7. Men zal de HEER gedenken, overal. De dag komt dat de wereld buigen zal voor Hem die koning is van het heelal, van alle leven. Zelfs doden zullen Hem dan hulde geven. Een nieuw geslacht zal al zijn daden prijzen en aan zijn recht en goedheid eer bewijzen: het is volbracht.

22

23 Preek

24 Op wie lijk jij? 1

25 Wat is je enige troost in leven en sterven?
ik ben van de Zoon -> hoop ik ben van de Vader -> geloof ik ben van de Geest -> liefde 2

26 Wat is je enige troost in leven en sterven?
Dat ik met lichaam en ziel, in leven en sterven, het eigendom ben, niet van mijzelf, maar van mijn trouwe Heiland Jezus Christus. Want Hij heeft met zijn kostbaar bloed voor al mijn zonden volkomen betaald en mij uit alle macht van de duivel verlost. 2

27 Omdat die kinderen mensen zijn van vlees en bloed, is de Zoon een mens geworden als zij om door zijn dood definitief af te rekenen met de heerser over de dood, de duivel, en zo allen te bevrijden die slaaf waren van hun levenslange angst voor de dood. Hebreeën 2: 14-15 4

28 Wat is je enige troost in leven en sterven?
ik ben van de Zoon -> hoop ik ben van de Vader -> geloof ik ben van de Geest -> liefde 5

29 Wat is je enige troost in leven en sterven?
Christus bewaart mij nu zo, dat zonder de wil van mij hemelse Vader geen haar van mijn hoofd kan vallen, ja zelfs zo, dat alles mij dienen moet tot mijn heil. 6

30 Christus schaamt zich er niet voor hen zijn broeders en zusters te noemen, wanneer hij zegt: ‘Ik zal naam bekend maken aan mijn broeders en zusters, u loven in de kring van mijn volk.’ Zo zegt hij ook: ‘Ik zal steeds op hem vertrouwen,’ en verder: ‘Hier sta ik met de kinderen die God mij gegeven heeft.’ Hebreeën 2: 11-13 7

31 Wat is je enige troost in leven en sterven?
Christus bewaart mij nu zo, dat zonder de wil van mij hemelse Vader geen haar van mijn hoofd kan vallen, ja zelfs zo, dat alles mij dienen moet tot mijn heil. 8

32 Wat is je enige troost in leven en sterven?
ik ben van de Zoon -> hoop ik ben van de Vader -> geloof ik ben van de Geest -> liefde 9

33 Wat is je enige troost in leven en sterven?
Christus geeft mij door zijn Heilige Geest ook zekerheid van het eeuwige leven en maakt mij van harte bereid om voortaan voor Hem te leven. 10

34 Op wie lijk jij? 11

35 Hij is begaan met het lot van de nakomelingen van Abraham
Hij is begaan met het lot van de nakomelingen van Abraham. Daarom moest hij in alles gelijk worden aan zijn broeders en zusters; alleen dan zou hij in de omgang tussen God en zijn volk een barmhartige en betrouwbare hogepriester zijn, die verzoening bewerkt voor hun zonden. Hebreeën 2: 16-17 12

36 Op wie lijk jij? Voor God: op Christus… 11

37 1

38

39 Psalm 139: 5, 6, 8 uit: De nieuwe psalmberijming
5 Vernuftig ben ik gecreëerd, door U met aandacht geboetseerd. Ik prijs U, HEER, omdat ik weet hoe wonderbaarlijk U dat deed. U wilde toen al voor mij zorgen; niets van mij was voor U verborgen.

40 Psalm 139: 5, 6, 8 uit: De nieuwe psalmberijming
6 Nog voor mijn leven was ontstaan wist U hoe het mij zou vergaan. Uw boek gaat over mijn begin en ook mijn einde staat erin. HEER, mijn verstand is niet bij machte iets te verstaan van uw gedachten.

41 Psalm 139: 5, 6, 8 uit: De nieuwe psalmberijming
8 Mijn hartsgeheimen leg ik, HEER, volkomen eerlijk voor U neer. Toets alles wat ik denk en zeg en neem het schadelijke weg. Doorgrond mij God, en toets mijn leven; wil mij voor eeuwig richting geven.

42

43 Lied 345: 1, 2, 3 uit: zingen en bidden in huis en kerk
1 Gij hebt uw woord gegeven nog voor ik U iets vroeg, dat is voor heel mijn leven, ja voor de dood genoeg. Uw woord is daad, o Vader, werd brood in de woestijn, werd mens en is mij nader dan wie mijn naasten zijn.

44 Lied 345: 1, 2, 3 uit: zingen en bidden in huis en kerk
2 Nu ik U heb gegeven mijn woord op deze dag, geef dat met heel mijn leven ik daarvoor instaan mag, dat ik het in mijn daden waarmaak aan iedereen. Maak zichtbaar uw genade door mij en om mij heen.

45 Lied 345: 1, 2, 3 uit: zingen en bidden in huis en kerk
3 God, die uw woord gegeven, uw Zoon gezonden hebt en naar zijn beeld het leven van wie U kent herschept, – wees door uw Geest met allen die hebben ja gezegd, dat zij die staan niet vallen. Maak Gij ons trouw en echt.

46

47 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Verplichtingen kerkverband

48 Agenda aanstaande week 1/3
zondag 16 juni 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - ds. JD van `t Zand 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema maandag 17 juni 19:45 ISO (overleg kerkenraad PKN, Unie Baptisten en GKv)

49 Agenda aanstaande week 2/3
woensdag 19 juni 15:45 Slotactiviteit Kind in Kerk (bowlen in Assen) vrijdag 21 juni 19:30 Afscheid van Pastoraal werker, Izaak van Apeldoorn en zijn vrouw Hetty zaterdag 22 juni 08:30 Zussendag - uitje van de dames van de gemeente.

50 Agenda aanstaande week 3/3
zondag 23 juni 09:30 Kerkdienst – ds. Th. J. Havinga 14:00 Kerkdienst – ds. G. Meijer (Zuidlaren) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma

51 Jarigen aanstaande week
vr J.E. Huurman (28) za H. Wagenaar (72)

52

53 Lied 416: 1-4 uit: Zingen en bidden in huis en kerk
1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn. 2 Ga met God en Hij zal met je zijn: bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden.

54 Lied 416: 1-4 uit: Zingen en bidden in huis en kerk
3 Ga met God en Hij zal met je zijn: in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Ga met God en Hij zal met je zijn. 4 Ga met God en Hij zal met je zijn tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten.

55

56 Amen

57

58 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/3"

Verwante presentaties


Ads door Google