De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kinderdienst Mariakerk Thema‘een bruisend Pinksteren’ 9 juni uur

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kinderdienst Mariakerk Thema‘een bruisend Pinksteren’ 9 juni uur"— Transcript van de presentatie:

1 Kinderdienst Mariakerk Thema‘een bruisend Pinksteren’ 9 juni 10.00 uur
Dienst verzorgd door gemeenteleden m.m.v. Huisband en Eric Hofstede

2

3 Naar U Dit is de eerste schuchtere groei,  een zich ontplooien naar het licht.  Eéns is van liefde en geduld  de tijd vervuld, -  dan staat mijn stille tuin in bloei.  En elk aandachtig bloemgezicht  is toegericht naar U. Ida Gerhardt 

4 Toelichting: Het is een gedicht over de openheid voor de Geest of het licht van God.  Stel je helemaal open voor het licht van de Eeuwige, als een tuin, een stille hof, een bloem, die in de ochtend wacht op het licht. In de verwachting, met de belofte, op te zullen bloeien.  En uiteindelijk zal ze in bloei staan, in geuren en kleuren voor God.

5 Samen in de naam van Jezus
Samen het feest van de Heilige Geest vieren? Dat kan vanavond om uur in de GKV Kadoelen. Ds. Pap is de voorganger. De samenkomst is georganiseerd door de Raad van Kerken. U bent welkom! Vervoerprobleem? Bel (Rosalie)

6 Welkom

7 Zingen:Votum en groet (Sela)

8 Onze hulp en onze verwachting
is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

9 Genade en vrede van God, de Vader; door Jezus zijn Zoon, Immanuel. Hij woont met zijn Geest bij ons.

10 Onze hulp en onze verwachting
is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

11 Genade en vrede van God, de Vader; door Jezus zijn Zoon, Immanuel. Hij woont met zijn Geest bij ons.

12 Halleluja, halleluja, amen! Amen.

13 Zingen: Opw. 281: ‘Als een hert ‘

14 Opwekking 281

15

16

17 Slotlied: NLB 416

18

19

20 Gebed voor de wereld en om Gods Geest in deze dienst

21 Zingen: Opw. 498: ‘Alleen door U ‘

22 1 Er is een stad met gouden straten vol van Jezus Heerlijkheid er is een Weg, die daarheen leidt daar is Leven in Eeuwigheid

23 Alleen door U, alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot

24 2 Nooit meer rouw, nooit meer tranen nooit meer lijden, nooit meer dood nooit meer pijn, nooit meer ziekte nooit meer onrecht, nooit meer nood. Alleen door U, alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot

25 Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven
Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven. Nu is er weer hoop alleen door U. Wooow, eens zien wij Uw gezicht en iedereen zal dansen in de stad van onze God alleen door U.

26 3 Altijd licht, altijd vrede altijd blijdschap, altijd feest
3 Altijd licht, altijd vrede altijd blijdschap, altijd feest. Altijd wijn die blijft stromen op het grote Bruiloftsfeest

27 Alleen door U alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot.
Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven. Nu is er weer hoop alleen door U.

28 Wooow, eens zien wij Uw gezicht en iedereen zal dansen in de stad van onze God alleen door U.

29 Alleen door U alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot
Alleen door U alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot. Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven. Nu is er weer hoop alleen door U.

30 Wooow, eens zien wij Uw gezicht en iedereen zal dansen
in de stad van onze God alleen door U.

31 Lezing: Handelingen 2: 1-47 (BGT)

32 Vers 1 t/m 2 De komst van de heilige Geest 1.Toen het Joodse Pinksterfeest begon, waren alle gelovigen bij elkaar in één huis.2. Opeens kwam er uit de hemel een vreemd geluid. Het klonk alsof het hard begon te waaien. Het was overal in huis te horen.

33

34 Vers 3 t / m 12 3. Ook zagen de gelovigen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam. 4. Zo kwam de heilige Geest in alle gelovigen. Daardoor begonnen ze te spreken in vreemde talen. 5. Op dat moment waren er in Jeruzalem veel Joden uit alle delen van de wereld. Ze waren gekomen om het Pinksterfeest te vieren. 6. Toen het geluid uit de hemel klonk, kwamen ze er allemaal op af.

35 Ze begrepen er niets van
Ze begrepen er niets van. Want iedereen hoorde de gelovigen spreken in zijn eigen taal. 7. Iedereen was erg verbaasd en zei: ‘de mensen die daar praten, komen allemaal uit Galilea. 8. Hoe kan het dan dat we ze allemaal horen spreken in onze eigen taal? Wij komen allemaal ergens anders vandaan. Sommigen van ons komen uit landen in het oosten. Anderen komen uit landen in het noorden, het zuiden of het westen. Sommigen komen uit de grote stad Rome zelf.

36 Weer anderen komen van het eiland Kreta, of uit de woestijn van Arabië
Weer anderen komen van het eiland Kreta, of uit de woestijn van Arabië. Er zijn hier Joden uit alle delen van de wereld. Er zijn ook mensen die uit andere volken komen en Joods geworden zijn. En toch horen we allemaal onze eigen taal! We horen dat er verteld wordt over de geweldige dingen die God doet.’

37 12. De mensen snapten er helemaal niets van, en ze wisten niet wat ze ervan moesten denken. Ze vroegen aan elkaar: ‘Wat betekent dit toch allemaal?’

38

39 Vers 13 t/m 21 13. Maar anderen lachten om de gelovigen en zeiden: ‘die mensen zijn gewoon dronken.’14. Toen kwam Petrus naar voren. Hij begon de mensen toe te spreken en zei: ‘beste mensen in Jeruzalem, ik zal jullie vertellen wat dit allemaal betekent. Luister goed naar mijn woorden. 15. Jullie denken dat wij dronken zijn. Maar dat is niet zo, want het is nog maar negen uur in de ochtend!

40 16. Nee, vandaag gebeurt er iets waarover de profeet Joël al gesproken heeft. In zijn boek staat: 17. “God zegt: Als het einde van de tijd dichtbij is, zal ik mijn Geest geven aan de mensen. Aan mannen en vrouwen, aan oude en jonge mensen. Dan zullen ze dromen krijgen en als profeten spreken. 18. Ja, ik zal mijn Geest geven aan alle mensen die mij dienen. Dan zullen ze mijn boodschap bekendmaken.

41 19. Ik zal wonderen doen in de hemel, en bijzondere dingen laten zien op aarde. Jullie zullen bloed zien, en vuur en rookwolken.20. De zon zal zwart worden, en de maan zo rood als bloed. Als dat allemaal gebeurt, dan is de grote en geweldige dag dat ik kom dichtbij. 21. Op die dag zal iedereen gered worden die mij om hulp vraagt.”

42

43 Vers 22 t/m 32 22. Luister naar wat ik jullie vertel over Jezus uit Nazareth. Jezus is door God gestuurd. Hij heeft machtige wonderen gedaan en bijzondere dingen laten zien. Dat kon hij doen omdat God hem de kracht daarvoor gaf. Dat weten jullie. 23. Toch hebben jullie Jezus laten doden. Jullie hebben hem aan ongelovigen uitgeleverd en hebben hem aan het kruis gehangen. Dat had God allemaal van tevoren bepaald.

44 24. Maar Jezus is uit de dood opgestaan, God heeft hem uit de dood teruggehaald. De dood kon hem niet vasthouden. 25. David zegt daarover in de heilige boeken: “Ik denk altijd aan God. Er kan mij niets ergs gebeuren, want hij is dicht bij mij. 26. Daarom ben ik blij. Ik juich en zing. Ik blijf op God vertrouwen, zelfs als ik sterf. 37 Want God zal mij terughalen uit de dood. Hij zal ervoor zorgen dat mijn lichaam bewaard blijft.

45 28. God leert mij hoe ik moet leven
28. God leert mij hoe ik moet leven. En hij maakt me gelukkig, omdat hij dicht bij mij is. 29. Vrienden, onze voorvader David is dood en be-graven. Jullie zullen niet verbaasd zijn als ik dat zeg. Want zijn graf is hier vlakbij David zei die dingen dus niet over zichzelf. Hij sprak over de messias. David was een profeet, hij wist wat er zou gaan gebeuren. God had hem plechtig beloofd: ‘de messias zal uit jouw familie komen’ En David zei dat de messias zou opstaan uit de dood. Hij zei:’God zal hem terughalen uit de dood. Hij zal ervoor zorgen dat zijn lichaam bewaard blijft.’

46 32. Al die dingen zijn nu gebeurd
32. Al die dingen zijn nu gebeurd. Want God heeft Jezus laten opstaan uit de dood. Wij hebben Jezus zelf gezien.

47

48 Vers 33 t/m 36 33. Nu is Jezus in de hemel. Hij zit aan de rechterkant van God. Hij heeft de heilige Geest gekregen, zoals God beloofd had. En Jezus heeft die heilige Geest aan ons gegeven. Dat hebben jullie zelf kunnen zien en horen! 34. David is niet omhoog gegaan naar de hemel. En toch heeft hij gezegd : “God zei tegen mijn Heer: Kom naast mij zitten, aan de rechterkant. 35. Ik zal je vijanden diep voor jou laten buigen.

49 Ook die woorden gaan dus niet over David zelf, maar over Jezus. 36
Ook die woorden gaan dus niet over David zelf, maar over Jezus. 36. Iedereen in Israël moet weten dat Jezus de Heer is. Iedereen moet weten dat God deze Jezus uitgekozen heeft als messias. Dat is dus de man die jullie aan het kruis gehangen hebben.

50

51 Vers 37 t/m 40 37. Toen de mensen de woorden van Petrus hoorden, werden ze ongerust. Ze vroegen aan hem en aan de andere apostelen:’Vrienden, wat moeten we doen?’ Petrus zei:’jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen in de naam van Jezus Christus. Dan zal de Heer, onze God, jullie zonden vergeven. En hij zal de heilige Geest aan jullie geven. Want dat heeft hij beloofd aan jullie en aan jullie nakomelingen.

52 En ook aan alle andere mensen, overal op aarde
En ook aan alle andere mensen, overal op aarde. Alle mensen die God uitkiest, zullen worden gered.’40. Petrus zei nog veel meer over Jezus. En hij waarschuwde iedereen met deze woorden: ’Zorg dat je gered wordt! Doe niet mee met de mensen die zich verzetten tegen God.’

53

54 Vers 41 t/m 43 41. Veel mensen geloofden Petrus en lieten zich dopen. Er kwamen die dag ongeveer drieduizend gelovigen bij. 42 Alle gelovigen gingen met elkaar om als mensen van één familie. Ze kregen van de apostelen uitleg over Jezus. En ze kwamen steeds bij elkaar om te bidden en om met elkaar het brood te delen. 43. De apostelen deden veel wonderen, en iedereen was diep onder de indruk.

55

56 Vers 44 t/m 47 44. Alle gelovigen kwamen steeds bij elkaar. Ze deelden alles wat ze hadden. 45. Ze verkochten hun bezittingen, en het geld gaven ze aan iedereen die het nodig had. 46. Elke dag kwamen ze naar de tempel om samen te zijn. Bij elkaar thuis deelden ze het brood. Vol vreugde aten ze samen, en iedereen was even belangrijk. 47.Ze eerden God, en het hele volk had veel waardering voor hen. Elke dag kwamen er meer mensen bij die door God gered waren.

57

58 Zingen: Opw. 733: ‘Tienduizend redenen’

59 Opwekking 733

60

61 Opwekking 733

62

63 Opwekking 733

64

65

66 Gedicht: ‘Niets van mijzelf ‘

67 Zingen: Gez.477: ‘Geest van hierboven ‘

68 Gezang 477

69

70

71 Gezang 477

72

73

74 Uitleg over de werking van de Geest

75

76 Zingen: Opw. Kids 205: ‘Ik moet weg gaan ‘

77 Ik moet weggaan ik moet weggaan ik kan echt niet blijven
Ik moet weggaan ik moet weggaan ik kan echt niet blijven. Maar ik zal een mooie brief in jullie harten schrijven.

78 Als je dan mijn woorden leest
weet je dat ik ben geweest. Als je dan mijn woorden leest weet je dat ik ben geweest.

79 Ik ben bij je ik ben bij je ik ben teruggekomen
Ik ben bij je ik ben bij je ik ben teruggekomen. En ik heb mijn mooiste vuur voor jullie meegenomen.

80 Door het wonder van de Geest vieren wij het Pinksterfeest
Door het wonder van de Geest vieren wij het Pinksterfeest. Door het wonder van de Geest vieren wij het Pinksterfeest.

81 Ik ben bij je ik ben bij je ik ben bij de mensen
Ik ben bij je ik ben bij je ik ben bij de mensen. Zodat ze elkaar verstaan over alle grenzen. Door het wonder van de Geest vieren wij het Pinksterfeest. Door het wonder van de Geest vieren wij het Pinksterfeest.

82 Danken

83 Zingen: Opw. 553: ‘Laat het feest zijn ‘

84 Laat het feest zijn in de huizen mensen dansen op de straat
Laat het feest zijn in de huizen mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, overal. In de hemel en op aarde als uw glorie, komen zal.

85 Laat uw licht zien in het duister als wij buigen voor het kruis
Laat uw licht zien in het duister als wij buigen voor het kruis. Laat uw heerlijkheid verschijnen in de wereld, in ons huis. In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, overal. In de hemel en op aarde als uw glorie, komen zal.

86 Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja

87 Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja Halleluja

88 In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, overal
In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, overal. In de hemel en op aarde als uw glorie, komen zal.

89 In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, bovenal
In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, bovenal. In de hemel en op aarde als uw glorie, komen zal.

90 In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, bovenal
In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, bovenal. In de hemel en op aarde als uw glorie, komen zal.

91 Collecte bestemd voor: kerk in actie: zending

92 Slotlied/Zegen: Opw. 710: ‘Zegen mij ‘

93 Opwekking 710

94

95

96 Opwekking 710

97

98

99

100

101

102 Na de dienst: Opw. 498

103 1 Er is een stad met gouden straten vol van Jezus Heerlijkheid er is een Weg, die daarheen leidt daar is Leven in Eeuwigheid

104 Alleen door U, alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot

105 2 Nooit meer rouw, nooit meer tranen nooit meer lijden, nooit meer dood nooit meer pijn, nooit meer ziekte nooit meer onrecht, nooit meer nood. Alleen door U, alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot

106 Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven
Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven. Nu is er weer hoop alleen door U. Wooow, eens zien wij Uw gezicht en iedereen zal dansen in de stad van onze God alleen door U.

107 3 Altijd licht, altijd vrede altijd blijdschap, altijd feest
3 Altijd licht, altijd vrede altijd blijdschap, altijd feest. Altijd wijn die blijft stromen op het grote Bruiloftsfeest

108 Alleen door U alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot.
Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven. Nu is er weer hoop alleen door U.

109 Wooow, eens zien wij Uw gezicht en iedereen zal dansen in de stad van onze God alleen door U.

110 Alleen door U alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot
Alleen door U alleen door U. Alleen door Uw dood Uw Liefde zo groot. Wooow, de schuld is afbetaald we kunnen eeuwig leven. Nu is er weer hoop alleen door U.

111 Wooow, eens zien wij Uw gezicht en iedereen zal dansen
in de stad van onze God alleen door U.


Download ppt "Kinderdienst Mariakerk Thema‘een bruisend Pinksteren’ 9 juni uur"

Verwante presentaties


Ads door Google