De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scheurkalender inschrijven voor schooljaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scheurkalender inschrijven voor schooljaar"— Transcript van de presentatie:

1 Scheurkalender inschrijven voor schooljaar 2016-2017
LOP Basisonderwijs Lokeren

2 Deze kalender gaat over de inschrijvingen voor schooljaar Wat met inschrijvingen voor (het lopende) schooljaar ? Leerlingen die meteen starten met school /van school veranderen kun je in de loop van het schooljaar gewoon inschrijven (indien plaats)! Alleen tijdens de aanmeldingsperiode moet je een inschrijving of een weigering melden aan het LOP. Maar inschrijven kan (gewijzigde regelgeving)! Loopt er een klas vol of komt er een vrije plaats is een klas die eerder volzet was? Geef een seintje aan – dit wordt dan aangepast op VRINT (Volle Richtingen Instrument). Bekijk ook zelf af en toe of het overzicht op VRINT nog klopt ( – LOP Dender Durme – Lokeren BaO – Inschrijvingsbeleid – VRINT ). De CLB’s, de stadsdiensten, de LOP-deskundige en scholen geven het overzicht van de scholen waar plaats is door aan ouders die nog een school zoeken voor hun kind. Het is dus voor iedereen belangrijk dat dit overzicht up-to-date blijft! Moet je een leerling weigeren? Geef ouders een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving mee en stuur het ook altijd door naar de deskundige (per mail)! Dat moet binnen de vier kalenderdagen.

3 Midden september 2015 Doorgeven capaciteit voor kinderen van geboortejaar 2014: wacht op de mail, vul de capaciteit in op de affiche en bezorg ze via mail : Hang de affiche ook aan de schoolpoort (week van 21/9) Verwittig de ouders dat ze in oktober & november een broer of zus van °2014 gebruik kunnen maken van hun voorrang– vergeet ook de ouders niet van instappertjes die nog niet gestart zijn! Geef ook de (wijzigingen in) gegevens over je school door voor de nieuwe folder (wordt verdeeld in de kerstvakantie)! Ben je een nieuw als directie of secretariaatsmedewerker? Geef een seintje voor een bezoek en uitleg op vraag!

4 Van 1 oktober t.e.m. 30 november 2015
Voor schooljaar kunnen nu alleen kinderen inschrijven van geboortejaar 2014 waarvan een broer of zus op de school is ingeschreven of waarvan een ouder op de school werkt. Ook kinderen die pas instappen op 1 september 2017 moeten al ingeschreven worden! Spoor ouders aan om in te schrijven. Het LOP bezorgt je een affiche en voorbeeldbriefjes (je bent vrij om deze te gebruiken of aan te passen). We werken bij deze groep al met dubbele contingentering. Oudere brussen/kinderen personeel kunnen nog niet ingeschreven worden voor volgend schooljaar – zij melden aan. Schoolveranderingen voor het lopende schooljaar kunnen wel! Hou er rekening mee: broer/zus kent in de regelgeving een vrij ruime definitie (zie draaiboek). Ook wie we als ‘personeelslid van de school’ mogen beschouwen is geformuleerd. Vragen hierover mag je doorsturen.

5 December 2015 Bezorg het overzicht van leerlingen die werden ingeschreven in de voorrangsperiode. Zo vermijden we dat deze kinderen de folder over aanmelden ook nog eens in de bus krijgen. Ouders van kinderen geboren in 2014 die nog niet zijn ingeschreven, krijgen rond de kerstvakantie de folder over aanmelden in de bus. Ook de scholen krijgen en aantal exemplaren van de folder en een nieuwe affiche voor aan de schoolpoort.

6 Februari 2016 Geef tegen midden februari per geboorte- en leerjaar de capaciteit en vrije plaatsen door voor de aanmeldingen Hou je mails in de gaten! Voor geboortejaar 2013, 2014 en voor het eerste leerjaar houden we ook rekening met de dubbele contingentering (indicator- en niet-indicatorleerlingen: zie daarvoor: ‘Mijn Onderwijs’). Laatste mogelijkheid tot aanpassingen: 29 februari

7 Van 1 maart 2016 (14u) t.e.m. 10 april 2016 AANMELDEN voor alle andere kinderen Broers en zussen en kinderen van personeel ouder dan °2014: zij worden vooraan gerangschikt Alle kinderen ouder dan °2014 die nog niet ingeschreven zijn op een school of die van school veranderen Zowel scholen, stadsdiensten als CLB helpen ouders die geen PC/internet ter beschikking hebben: Onmiddellijk na de aanmelding geen bevestiging (=bewijs van aanmelding) ontvangen? Of staat er toch nog een fout in de aanmeldingsgegevens? Neem zeker contact! Inschrijven voor het lopende schooljaar? De plaatsen die werden vrijgegeven voor de start van de aanmeldingsperiode blijven gelden. Neem contact op met het LOP bij een weigering/inschrijving.

8 Van 11 april t.e.m. 15 april 2016 RANGORDENING- & TOEWIJZINGSPERIODE
april: controles ICT-LOP-ondewijsnetten Op 14 april ontvangen de scholen een overzicht van de toegewezen leerlingen – controleer deze tabel ook mee op mogelijke fouten Op 15 april: mailing ( / brief) naar ouders met uitnodiging om hun kind in te schrijven in de school die werd toegewezen Deze uitnodigingen worden centraal verstuurd – hetzelfde geldt voor de mededelingen van niet-gerealiseerde inschrijvingen

9 Van 20 april t.e.m. 13 mei 2016 INSCHRIJVINGSPERIODE TOEGEWEZEN LEERLINGEN Maak een afspraak met de ouders om in te schrijven. Je kan het initiatief van de ouder afwachten of de ouder zelf contacteren (bel ze wel pas op als ze zelf al bericht hebben gekregen) – vanaf 19/4. Ziet een ouder van een leerling af van de plaats die ze hebben gekregen? Laat de ouder dit liefst schriftelijk bevestigen en contacteer indien van toepassing de eerstvolgende op de wachtlijst. Ouders hebben minimaal vijf schooldagen de tijd nadat ze ‘opgevist’ zijn om alsnog te komen inschrijven. Geef tegen 16 mei (12u) het aantal resterende vrije plaatsen door – dit wordt op de website geplaatst voor ouders die nadien in de vrije periode willen komen inschrijven.

10 Vanaf 18 mei 2016 VRIJE INSCHRIJVINGEN
Het aantal resterende vrije plaatsen staat op de website. Verwijs indien nodig ouders door (geef ze ook een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving als er geen plaats meer bij jouw op school is). Je houdt bij de vrije inschrijvingen geen rekening meer met de dubbele contingentering. Als er een plaats vrijkomt, bekijk de wachtlijst. Staat er iemand van hetzelfde contingent uit de aanmeldingsperiode op de wachtlijst, moet eerst deze ingeschreven worden. Daarna volgen leerlingen uit de aanmeldingsperiode uit het andere contingent. Daarna de leerlingen die pas in de vrije periode komen inschrijven. OPGELET als je aan ouders hebt gecommuniceerd dat je als school het gehele schooljaar de wachtlijst aanhoudt, moet je dit ook doen – bekijk dan eerst of er nog kinderen op de wachtlijst van staan.


Download ppt "Scheurkalender inschrijven voor schooljaar"

Verwante presentaties


Ads door Google