De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Blok 3 Aantekening: Wat doen landen? Lastig onderzoek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Blok 3 Aantekening: Wat doen landen? Lastig onderzoek"— Transcript van de presentatie:

1 Blok 3 Aantekening: Wat doen landen? Lastig onderzoek
De vervuiler betaalt Not in my backyard

2

3 Broeikaseffect Natuurlijk broeikaseffect Versterkt broeikaseffect

4 Wat doen landen? Landen organiseren een klimaatakkoord
Klimaatakkoord: afspraken tussen landen over het terugdringen van milieuvervuiling. Waarom werken landen niet altijd mee met een klimaatakkoord? Landen zijn bang een deel van hun industrie te verliezen. Landen waarbij de industrie in opkomst is bouwen veel fabrieken. Bekende klimaatakkoorden Kyoto (Japan): 1997, belangrijkste doel was om 20% van alle energie uit groene energiebronnen te halen. Parijs: 2015, belangrijkste doel was om de gemiddelde temperatuur op aarde de komende 50 jaar niet met 2 graden te laten stijgen.

5 Hoe onderzoek je klimaatverandering?
IPPC Is een organisatie van wetenschappers die voorspellingen maken over het klimaat. Deze wetenschappers hebben geconcludeerd dat: - De temperatuur op aarde steeds hoger wordt. - Niet overal op aarde wordt de temperatuur hoger. - Er komen vaker extreme weersomstandigheden voor. - Voorspellingen zijn niet altijd betrouwbaar. Er is tussen wetenschappers ook veel discussie over de oorzaken van het versterkt broeikaseffect.

6 De vervuiler betaalt De overheid probeert ervoor te zorgen dat de vervuiler betaalt. Voorbeelden: Fabrieken zijn verplicht om afvalwater eerst te zuiveren. Huishoudens betalen belasting voor afvalwater. Energieheffing (extra bedrag dat je moet betalen voor het gebruik van energie). Maar ook subsidies Bijvoorbeeld door de aanschaf van zonnepanelen.

7 Not in my backyard Bedrijven dumpen hun afval op de plaatsen waar dat het goedkoopste kan. Sommige bedrijven dumpen hun afval illegaal omdat dit bijna niets kost.

8


Download ppt "Blok 3 Aantekening: Wat doen landen? Lastig onderzoek"

Verwante presentaties


Ads door Google