De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van “Test Less” naar “Test Different”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van “Test Less” naar “Test Different”"— Transcript van de presentatie:

1

2 Van “Test Less” naar “Test Different”
Low Code Development Van “Test Less” naar “Test Different”

3 Wat betekent Low Code Applicatieontwikkeling voor jou?
Low Code als Klantperspectief Van “Black Box” naar “White Box” Snel en Agile Maak het visueel Ontwikkelen met modellen Testen met modellen Behaviour Driven Development brengt Testers, Ontwikkelaars en Business Analisten samen Low Code Test Automatisering Geen onzekerheden Behaviour Driven Development als basis GUI vs API

4 Low Code als Klantperspectief
Low Code Development maakt ontwikkelwerk begrijpelijk Logische syntax Processtromen Interactieve User Interface (UI) We beginnen met de grondbeginselen van Low Code Development. We nemen de deelnemers mee in een verhaal waar duidelijk wordt waarom Low Code, IT dichter bij de business brengt.

5 Van “Black Box” naar “White Box”
Het platform regelt een groot deel van de technische moeilijkheden Geen repeterende systeemtests Tests afgestemd op klant-specifieke business logica Code is logisch en inzichtelijk Debugtools en korte feedbackloops We nemen de deelnemers mee in het verhaal van een Low Code Tester, die op het ontwikkelplatform vertrouwt en veel van zijn technische tests achterwege laat. De focus ligt nu écht op klantwaarde; We laten zien hoe deze Tester naast de ontwikkelaar zit om de oorzaak van een bevinding te achterhalen en om de gemaakte denkfout te begrijpen. De oude ‘black box’ wordt inzichtelijk. Een expertise waar de Tester zich mee onderscheidt.

6 Snel en Agile Rapid Application Development (RAD)
Wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd Flexibel en Agile We laten zien hoe Low Code Applicatieontwikkeling ervoor zorgt dat applicaties snel ontwikkeld worden en wat dit betekent voor de benodigde kennis van de Tester en de samenwerking binnen het (Scrum)team.

7 Modeldenken Voorbeelden waarin Low Code Applicatieontwikkeling inspeelt op de visualisatie van klantprocessen en klantdata Testgevallen aan de hand van modellen In dit deel van de presentatie gaan we dieper in op hoe Low Code Applicatieontwikkeling inspeelt op het visualiseren van de bedrijfsregels van de klant; We laten zien hoe we testgevallen kunnen genereren aan de hand van de processtromen die de ontwikkelaar gebruikt bij het bouwen van applicaties.

8 Three Amigo’s Behaviour Driven Development
User Stories beschreven a.d.h.v. voorbeeldscenario’s Modeldenken brengt de Three Amigo’s (Testers, Ontwikkelaars en Business Analisten) samen We laten zien waar Modeldenken de ontwikkelaar, Business Analist en de Tester samenbrengt, waar dit kan zorgen voor nieuwe acceptatiecriteria en welke mogelijkheden dit biedt voor Test Driven Development

9 Geen onzekerheid voor Test Automatisering
Unique ID’s Duidelijke en herkenbare gebruikersinterface Makkelijk te onderhouden Herbruikbaar In dit deel van de presentatie laten we zien hoe Low Code, in veel gevallen, Test Automatisering beter mogelijk maakt.

10 Low Code Test Automation
Behaviour Driven Development als basis Automated GUI-tests zijn niet langer uit den boze Webservices Aan de hand van een aantal voorbeelden, laten we zien hoe Behaviour Driven Development inspeelt op de leesbaarheid van de test cases; Geen saaie test specificaties meer; De juiste GUI is de nieuwe API.

11 Meer weten? Meld je dan nu aan bij het TestNet Najaarsevenement, voor de presentatie Low Code Development: Van “Test Less” naar “Test Different”. Twijfel je nog? Of heb je specifieke vragen over dit onderwerp? spreker Brian van den Brink via

12


Download ppt "Van “Test Less” naar “Test Different”"

Verwante presentaties


Ads door Google