De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natuurlijke Zeoliet Zeoliet producten Benoot P.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natuurlijke Zeoliet Zeoliet producten Benoot P."— Transcript van de presentatie:

1 Natuurlijke Zeoliet Zeoliet producten Benoot P. www.zeoliet.be
Zeoliet is een mineraal dat vrij in de natuur voorkomt. Het werd gevormd toen vulkanische as miljoenen jaren geleden terechtkwam in alkalische meren en zoutmeren. Het heeft een unieke atoomstructuur met een vastomlijnde interne poreusheid door de holtes en kanalen die kationen, water en andere moleculen vasthouden. Unieke eigenschappen van zeolieten: Kationuitwisseling: Zeoliet is het enige mineraal met een natuurlijke negatieve lading. Vele positief geladen ionen worden vastgehouden in de zeolietmatrix. Absorptie: Zeoliet heeft een open moleculaire structuur (zeer poreus). Daarom kan het vele verschillende soorten gassen, vloeistoffen, koolwaterstof, zware metalen, laagradioactieve elementen en nog vele andere stoffen adsorberen en absorberen.

2 Industrieel toepassingen van natuurlijke Zeoliet
Zeoliet producten Industrieel toepassingen van natuurlijke Zeoliet Benoot P. Industriële toepassingen van natuurlijke zeolieten Tuin- en landbouw: zeoliet houdt voedingsstoffen rond de wortels vast en geeft ze traag vrij (dankzij zijn vermogen om kationen uit te wisselen). Hierdoor kan er op water en meststof bespaard worden. Verder zorgt zeoliet er mee voor dat vloeibare meststoffen niet doordringen in het grond- en oppervlaktewater en het zo vervuilen. Filtratie: zeoliet kan gebruikt worden om drinkwater, rioolwater, water in natuurgebieden, afvalwater van industriële oorsprong of van mijnbouw, aquacultuurwater en water van zwembaden te zuiveren. Zuivering van riool- en afvalwater: zeoliet zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de capaciteit, efficiëntie, en kwaliteit van het eindproduct van waterzuiveringsinstallaties voor riool- en afvalwater. Het zorgt ook voor minder salpetervorming en verlaagt geurhinder tot op een verwaarloosbaar laag niveau. Gasextractie : Zeoliet wordt al lang gebruikt bij gasextractie. Het wordt vooral gebruikt in staalfabrieken, installaties met schoorsteen, gasfabrieken, storttereinen en rioolwaterbehandelingssystemen.

3 Zeoliet en het Milieu

4 Zeoliet heeft een groot adsorptievermogen voor ammoniak.
Zeoliet producten Benoot P. Ammoniak is een van de grootste hoofdbrekens bij het zuiveren van gemeentelijk en stedelijk afvalwater. Zeoliet heeft een groot adsorptievermogen voor ammoniak. Door behandeling met zeolieten kan de ammoniakconcentratie in afvalwater teruggebracht worden naar ppm.

5 Zeoliet producten Benoot P. Dankzij zijn grote poreusheid kan zeoliet vervuilende partikels tot op 4 microns vasthouden. Het is van nature negatief geladen, waardoor het probleemloos kationen, sommige organische vervuilende stoffen en ongewenste geuren kan adsorberen.

6 Zeoliet producten Benoot P. Zeoliet heeft het vermogen om zeer selectief bepaalde metalen kationen te verwijderen uit vloeibare afvalstoffen via het proces van ionenwisseling. Natuurlijk zeoliet is een uitstekende ionenwisselaar voor het verwijderen en recupereren van zware metalen-kationen (Pb, Cu, Cd, Zn, Co, Cr, Mn en Fe; Pb, Cu tot zelfs 97%) uit drink- en afvalwater.

7 Zeoliet producten www.zeoliet.be Milieuvriendelijke Oplossingen
voor Ecologische Problemen Zeoliet producten Benoot P.


Download ppt "Natuurlijke Zeoliet Zeoliet producten Benoot P."

Verwante presentaties


Ads door Google