De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Vakantiegeld Samen Delen”

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Vakantiegeld Samen Delen”"— Transcript van de presentatie:

1 www.vakantiegeldsamendelenhia.nl “Vakantiegeld Samen Delen”
Mooie actie, maar hoe worden de aanvragen beoordeeld? Voor de beoordelingen hanteren we een afgesproken systematiek De randvoorwaarden zijn in overleg met de gemeente Ambacht en de sociale dienst afgestemd Kijk op onze website Volgende week meer Bank: NL07 INGB t.n.v. College KRM HIA o.v.v. gift vakantiegeld 10 mei 2019

2 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A de Fijter
Schriftlezing: Johannes 21:

3 Lied 443: 1, 2 en 3 (ELB) Ik volg de Heer, (ik volg de Heer)
Vers 1 Ik volg de Heer, (ik volg de Heer) Want Hij is goed (want Hij is goed) Hij weet de weg (Hij weet de weg) en hoe het moet (en hoe het moet). Hij houdt van mij (Hij houdt van mij) Hij is overal (Hij is overal) de Herder die mij leiden zal.

4 Lied 443: 1, 2 en 3 (ELB) Soms gaan we door (soms gaan we door)
Vers 2 Soms gaan we door (soms gaan we door) gevaarlijk land (gevaarlijk land). Dan loopt Hij voor (dan loopt Hij voor) en in zijn hand (en in zijn hand) houdt Hij de staf (houdt Hij de staf) en neemt ons mee (en neemt ons mee). Het is soms zwaar, maar toch okee!

5 Lied 443: 1, 2 en 3 (ELB) Een leeuw die brult (een leeuw die brult)
Vers 3 Een leeuw die brult (een leeuw die brult) of een beer die bromt (of een beer die bromt). De Herder kijkt (de Herder kijkt) wat of er komt (wat of er komt). Hij is als een muur (Hij is als een muur) rondom ons heen (rondom ons heen), Hij laat ons nooit, nee, nooit alleen!

6 Psalm 18: 1 en 9 Ik heb U lief van ganser harte, HERE.
Vers 1 Ik heb U lief van ganser harte, HERE. Gij immers zult het onheil van mij weren. Gij zijt mijn steenrots, mijn bevrijder Gij, Gij zijt een muur, een vestingwal om mij. Mijn God, mijn schild, mijn schuilplaats in gevaren, mijn rots die mij beschermt en blijft bewaren, o hoorn des heils, U loof ik voor altijd, ik roep het uit, want Gij hebt mij bevrijd.

7 Psalm 18: 1 en 9 Alleen Gods weg kan tot het doel geleiden,
Vers 9 Alleen Gods weg kan tot het doel geleiden, zijn woord is waar en zuiver t'allen tijde. Hij is een schild, een schuilplaats in de strijd, voor al wie bij Hem zoekt naar veiligheid. Want wie is God, dan deze onze HERE? Wie is de rots die alles kan trotseren? Alleen die God die mij met kracht omgordt, bij wie mijn levenspad een heilsweg wordt.

8 Gezang 219: 1 en 2 (LvdK) Zingt ten hemel toe, juicht en jubelt Gode,
Vers 1 Zingt ten hemel toe, juicht en jubelt Gode, want Hij wordt niet moe voor ons uit te gaan als een vuur vooraan levenden en doden!

9 Gezang 219: 1 en 2 (LvdK) Christus onze Heer is voor ons gestorven
Vers 2 Christus onze Heer is voor ons gestorven en Hij daalde neer in het doodsgebied, deed de dood te niet in de nieuwe morgen.

10 Johannes 21: Jezus en Petrus 15 Toen zij dan de maaltijd gebruikt hadden, zei Jezus tegen Simon Petrus: Simon, zoon van Jona, hebt u Mij meer lief dan dezen? Hij zei tegen Hem: Ja, Heere, U weet dat ik van U houd. Hij zei tegen hem: Weid Mijn lammeren. 16 Hij zei opnieuw tegen hem, voor de tweede keer: Simon, zoon van Jona, hebt u Mij lief? Hij zei tegen Hem: Ja, Heere, U weet dat ik van U houd. Hij zei tegen hem: Hoed Mijn schapen.

11 17 Hij zei voor de derde keer tegen hem: Simon, zoon van Jona, houdt u van Mij? Petrus werd bedroefd, omdat Hij voor de derde keer tegen hem zei: Houdt u van Mij? En hij zei tegen Hem: Heere, U weet alle dingen, U weet dat ik van U houd. Jezus zei tegen hem: Weid Mijn schapen. 18 Voorwaar, voorwaar, zeg Ik u: Toen u jonger was, omgordde u uzelf en liep u waar u wilde; maar als u oud geworden bent, zult u uw handen uitstrekken, en een ander zal u omgorden en u brengen waar u niet heen wilt.

12 19 En dit zei Hij om aan te duiden met wat voor dood hij God verheerlijken zou. En nadat Hij dit gezegd had, zei Hij tegen hem: Volg Mij! De discipel die van deze dingen getuigt 20 En Petrus zag, toen hij zich omkeerde, de discipel volgen die Jezus liefhad, die ook tijdens het avondmaal tegen Zijn borst was gaan liggen en gezegd had: Heere, wie is het die U verraden zal? 21 Toen Petrus deze zag, zei hij tegen Jezus: Heere, maar wat zal er met hem gebeuren? 22 Jezus zei tegen hem: Als Ik wil dat hij blijft totdat Ik kom, wat gaat het u aan? Volgt u Mij! …

13 23 Dit gerucht nu, dat deze discipel niet zou sterven, verspreidde zich onder de broeders. Maar Jezus had niet tegen hem gezegd dat hij niet zou sterven, maar: Als Ik wil dat hij blijft totdat Ik kom, wat gaat het u aan? 24 Dit is de discipel die van deze dingen getuigt en deze dingen beschreven heeft; en wij weten dat zijn getuigenis waar is. 25 En er zijn nog veel andere dingen die Jezus gedaan heeft. Als die ieder afzonderlijk beschreven zouden worden, dan zou, denk ik, de wereld zelf de geschreven boeken niet kunnen bevatten. Amen.

14 Psalm 139: 1 en 14 HEER, die mij ziet zoals ik ben,
Vers 1 HEER, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, 't ligt alles open voor uw ogen.

15 Psalm 139: 1 en 14 Doorgrond, o God, mijn hart; het ligt
Vers 14 Doorgrond, o God, mijn hart; het ligt toch open voor uw aangezicht. Toets mij of niet een weg in mij mij schaadt en leidt aan U voorbij. O God, houd mij geheel omgeven, en leid mij op den weg ten leven.

16 Psalm 116: 1, 4 en 8 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER nam, toen ik riep, met toegenegen oren mijn woorden aan. Hij zal mij blijven horen en levenslang ben ik niet eenzaam meer.

17 Psalm 116: 1, 4 en 8 O God, mijn God, die van de dood mij redt,
Vers 4 O God, mijn God, die van de dood mij redt, mijn tranen afwist! Voor het oog des HEREN mag ik weer vrij in 's levens land verkeren, geen steen die stoot waar ik mijn voeten zet.

18 Psalm 116: 1, 4 en 8 Voor 't oog van al de zijnen zal ik Hem
Vers 8 Voor 't oog van al de zijnen zal ik Hem offers van dank naar mijn beloften brengen, in 's HEREN voorhof mijn gejubel mengen met uw lofprijzingen, Jeruzalem.

19 Gezang 218: 1, 2 en 8 (LvdK) Ik zeg het allen, dat Hij leeft,
Vers 1 Ik zeg het allen, dat Hij leeft, dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij ons omgeeft waar wij ook staan of gaan.

20 Gezang 218: 1, 2 en 8 (LvdK) Ik zeg het allen, en de mond
Vers 2 Ik zeg het allen, en de mond van allen zegt het voort, tot over 't ganse wereldrond de nieuwe morgen gloort.

21 Gezang 218: 1, 2 en 8 (LvdK) 't Is feest, omdat Hij bij ons is,
Vers 8 't Is feest, omdat Hij bij ons is, de Heer die eeuwig leeft en die in zijn verrijzenis alles herschapen heeft.

22 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "“Vakantiegeld Samen Delen”"

Verwante presentaties


Ads door Google