De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lotgenoten Bijeenkomst 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lotgenoten Bijeenkomst 1."— Transcript van de presentatie:

1 Lotgenoten Bijeenkomst 1

2 Welkom! Welkom!

3 Introductie Deze eerste bijeenkomst loopt wat anders dan we gewend zijn. De groep bestaat uit twee groepjes, die zijn samengevoegd. Je herkent wellicht de ‘andere’ deelnemers van gezicht uit het Parkinson café. Maar wat is hun naam? Daarom beginnen we met een voorstellingsrondje en een samenwerkings- en concentratie oefening. Na de pauze hebben we uitwisselingsdeel, waar we vroeger mee begonnen.

4 Namen onthouden We hebben vroeger meerdere malen geoefend in het onthouden van namen. Dit zijn de belangrijkste technieken: Je moet er moeite voor doen Herhalen Visualiseren Ezelsbruggetje bedenken (associeren) Rijmwoord Alliteratie Koppelen aan een bekende met dezelfde naam

5 Voorstellingsrondje We stellen ons om de beurt even voor.
Het is handig als je een tafelschikking tekent We delen een vel papier uit met daarop een vierkant/rechthoek die de tafel voorstelt. Schrijf de namen op de juiste plaats aan de tafel. Noem om de beurt Je naam Je woonplaats Hoe lang je de diagnose Parkinson hebt.

6 Kennismaken en samenwerken
Kennismaken, samenwerken en concentreren. Daar gaat het om bij de volgende oefening. Vorm groepjes van 3, als dat niet helemaal lukt is een groepje van 4 ook goed. Ieder groepje krijgt een legpuzzel uitgereikt van ongeveer 100 stukjes. Begin met de rand van de puzzel te leggen. Doe dit in overleg met elkaar. Doe je dit vaker en/of heb je een goede aanpak/strategie? Vertel het je groepsgenoten.

7 Puzzelronde Na ca. 10 minuten klinkt het belsignaal en schuift de jongste van het groepje door naar de groep ernaast ( met de klok méé). Na weer 10 minuten klinkt het belsignaal weer en schuift de oudste naar de groep ernaast (tegen de klok in). Na 10 minuten beëindigen we de oefening. Hoever zijn jullie gekomen? Lukte het om geconcentreerd te blijven? Wat hielp hierbij? Doe de puzzelstukjes zorgvuldig in de plastic zakjes.

8 Pauze Even tijd voor koffie of thee.

9 We doen de vertrouwde oefeningen om het brein weer fit te maken
Bewegen met Jan We doen de vertrouwde oefeningen om het brein weer fit te maken

10 Oh, ja! De is de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen van de lotgenoten bijeenkomsten. In het voorgaande seizoen kwamen diverse onderwerpen voorbij. Vorm groepjes van 3-4 personen Wat herinner je je van het vorige seizoen? Welk thema sprak je het meeste aan?

11 Uitwisselen van informatie
Zijn er ontwikkelingen in het verloop van je ziekte? Wat ging er goed de afgelopen periode en wat ging er minder. Wat is het leukste dat je de afgelopen periode hebt gedaan/beleefd. En hoe ben je omgegaan met mogelijke minder positieve ervaringen.

12 Tips en adviezen Wat heb je meegemaakt waar de andere deelnemers wellicht hun voordeel mee kunnen doen. Adviezen ten aanzien van de ziekte. Tips om met de ziekte om te gaan. Iets wat je gelezen hebt of op tv hebt gezien. Tips voor uitjes die geschikt zijn. Mooie films, muziek, (luister-)boek, tentoonstellingen, enz.

13 Afsluiting Dit was de eerste bijeenkomst in de nieuwe samenstelling.
Bij de volgende bijeenkomst is de opzet weer als vanouds. Hoe is het je bevallen? Wat vond je voor jezelf het belangrijkste wat je vandaag gehoord, gedaan of geleerd hebt?

14 Volgende bijeenkomst Je krijgt een huiswerkopdracht uitgereikt die ook met concentratie heeft te maken. Veel succes! Tot de volgende keer!


Download ppt "Lotgenoten Bijeenkomst 1."

Verwante presentaties


Ads door Google