De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PWS, ONDERZOEK en ZO.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PWS, ONDERZOEK en ZO."— Transcript van de presentatie:

1 PWS, ONDERZOEK en ZO

2 ONDERZOEK = NIEUWSGIERIGHEID
WAT gebeurt er als … meten voorspellen van gedrag toeval of regel verband met hoogte en gewicht

3 Gegevens ORDENEN Van wanneer is deze foto? Wie zijn dit?
Waarom is deze foto genomen? Waarom staan deze mannen daar dan op? Wat zegt dit over de school? Wat zegt dit over de tijd? Waar werd de foto gepubliceerd? Zijn er vergelijkbare foto’s te vinden? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Hoe zouden de foto’s geordend kunnen worden?

4 Verbazing over iets in je omgeving
Het pindakaasschap op je werk Waarom is dat zo geordend? Geldt dat ook voor andere schappen? Geldt dat voor alle supermarkten? Is dit wel de handigste indeling? Zouden klanten geen inspraak moeten hebben? En hoe organiseer je dat dan?

5 Verbazing over iets in je omgeving
Hoe beweegt de paardenstaart van een hardlooptster? Waardoor lekt een theepot en hoe is dit te voorkomen?

6 Een praktisch probleem vraagt om een oplossing
Betere klas door planten Planten verbeteren het binnenklimaat van klaslokalen. Nieuw onderzoek laat zien dat ze ook een psychosociaal effect hebben. Agnes van den Berg, hoogleraar natuurbeleving aan Rijksuniversiteit Groningen, onderzocht het afgelopen jaar het effect van planten in de klas op twee basisscholen in de gemeente Haarlemmermeer. Op verschillende scholen in de gemeente werden daarvoor in totaal zeventien plantenwanden in de groepen 5, 6 en 7 geplaatst. ‘Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik veel resultaten zou vinden,’ vertelt Van den Berg. Welk effect precies? Welke planten zijn geschikt? Wat zijn de kosten? Waar in het lokaal? Welk ontwerp? Hoe realiseren we dit?


Download ppt "PWS, ONDERZOEK en ZO."

Verwante presentaties


Ads door Google